icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eldwen
22. mar 2013

@kalman naadhera, kalhoty i postavicka

kuna
22. mar 2013

@petkasv moc hezké, úplně lituju, že tuto látku nemám doma 😉

@bordino u tebe no comment, nechápu, jak může někdo ušít takový kabát 😕 😀

@kalman kalhoty jsou super, krásně ti sedí a taky závidím postavu 🙂

@caramilla ty kalhoty jsou skvělé, šup šup dělat střih 🙂. A tríčo taky, ty nařašený ramínka s dovolením pajcnu. A hrozně se mi líbí, jak máš našitou tu šifonovou kytí, já to furt blbě řasím a pak to blbě vypadá.

kuna
22. mar 2013

@a_lexa @petkaach krásné soft věcičky!

@katka82 teda, ty jedeš 😉

barcav
22. mar 2013

@kalman kalhoty krásný, postava super a ty podpatky, já bych se na nich zabila 😵 😀
@a_lexa krásný
@katka82 super

a_lexa
22. mar 2013

@kalman kalhoty nádherný, ale ty boty, to je žůůůůžo. 😉

a_lexa
22. mar 2013

@caramilla óóóóó děkuji, cpu se tu rohlíkem, čtu a málem jsem se udusila. Jdu tu krásnou pochvalu okamžitě ukázat mému stroji, který u našívání neskutečně brblal. 😉

michamicha
22. mar 2013

@caramilla já prostě Jasmínku žeru, jak se dokáže ksichtit 😅 😀 😀 😀 ta fotka jak je na bobku s tím vyšpuleným spodním rtem je prostě boží 😵

a_lexa
22. mar 2013

@katka82 krásné věcičky. Z čeho je ten pruhovaný náplet u prvních kalhot? Ty opičky na žluté nemají chybu. 😵

daisyr
22. mar 2013

@petkasv krásné a po těch skand. květech dost pokukuji, s čím jsi to kombinovala, resp. odkud je ta modrá ?
@bordino pěkné a moc ti to s mimčem sluší!
@caramilla krásné, ta kytí aplikace je povedená! že bych jen tak pro radost obšívala neteřinky 🙂

daisyr
22. mar 2013

@a_lexa jů, pěkné softky
@kalman tak toto je už vyšší level a postavu také závidím 😉
@katka82 hezky sladěné, ale jako vždy 😉

petkasv
22. mar 2013

@daisyr modrá je od Elišky, jinak je to přesně tahle 🙂 http://www.batani.cz/batani/eshop/1-1-JEDNOLIC-..., hodil by se k tomu petrolej, ale to by bylo hodně tmavý a nějaká podobná zelená, ale tu já tu nemám ☹

daisyr
22. mar 2013

@petkasv super, díky za tip!

caramilla
22. mar 2013

konečně ty fotky, jsem to neodklikla😀 Matýsek z trička nadšený a jeho maminka taky 😀 Prý "tý jo, to je hrozně podobný lindex" 😀 😀 😀

caramilla
22. mar 2013

@kuna nařasený ramínka jsem dělala už vloni, je to pajc zary 😀
@kuna střih teď? Po 2 lahvích šampusu? 😀

macin73
22. mar 2013

@caramilla Já si ho rovnou objednávám, ty kalhoty jsou boží!!! A tričko s aplikací je krásné, ale asi jsem jouda, podle tphp popisu jsem nepochopila, jak na to... no nic. A Jasmínka je samozřejmě též boží!!! 😎

macin73
22. mar 2013

Já se budu muset někdy jít mrknou do tý Zary 🙂

caramilla
22. mar 2013

@katka82 to jsou super sety 😀
@eldwen přesně, měla jsem to tu rozepsané a načtené hned na doposlání, ale pak jsem to neodklikla a byli jsme na oslavě. Dětský párty, rozzívené děti, hrůza 😀

caramilla
22. mar 2013

@macin73 je to fakt jednoduchý, šňůrku si nařasíš - jako rašíš třeba kanýr na rovnostehu, jestli jsi někdy dělala. Šije se to rovnostehem utaženou horní nití a pak se to za tu spodní stáhne a nařasí (nebo obráceně, to je jedno) a když máš nařasenou stuhu, našiješ ji na látku dokola jako šneka. Úplet jsem měla podložený odtrhávacím vliselinem.

kalman
22. mar 2013

@daisyr
@a_lexa
@barcav
@kuna
@eldwen Holky moc dekuji
no a na tu vaši závist , já byla vždicky taková (kost a kúže) 😀

macin73
22. mar 2013

@caramilla Jo, teď už to chápu, díky 🙂

kalman
22. mar 2013

@barcav já ty boty mnela na nohách jen jednou a nosím je akurát na focení 😀 😀 😀

sinala
22. mar 2013

@caramilla že já si nevzala ty prasátka 🙂 🙂 🙂 , ale co mám nářadí 🙂

caramilla
22. mar 2013

@sinala že jí vzala jen metr prasátek 😀 Až přijde Matýsek mezi benešovské maminky, prý bude objednávek... a moc mě potěšilo, že švagrová hned koukala "máme taky Caramillku? jé máme..." 😵

a_lexa
23. mar 2013

@caramilla ten lem u krku je parádní a krásně začištěnej. 😉 A ta látka je moc hezká. Já když některou látku vidím, tak si vůbe neumím představit co z toho bude a když vidím hotový výtvor, tak bych si nafackovala, že jsem si jí nekoupila. 😝

zikie
23. mar 2013

@ucitelka70 Tý jo, ty jedeš, a je to krása!
@a_lexa Softky i alikace jsou super!!!
@kalman Taky si nejsem jistá, jestli se mi víc líbí kalhoty nebo postava... 🙂

zikie
23. mar 2013

@caramilla Ne to je mnohem hezčí než lindex. Vůbec nechápu, proč HM, Lindex, Zara, KappAhl apod.. od velikosti 92 přestávají dělat oblečení co vypadá dětsky, ale jsou to prostě kopie dospěláckých hadrů

katka82
23. mar 2013

Ahojky díky všem za pochvaly 😵
@a_lexa to je oboulíc teď z poslední hromádky MTX 😉
@caramilla jůůů to tríčo je bomba 😵 😵
@kuna jj jedu 😀 teď mě přes víkend čekají dvoje softky gatě a pak v týdnu ještě jedny + 10 bodíček 🙄 😀 😀 si dycky říkám že já se na to dala 😀

vianne
23. mar 2013

dievcata idem po radu...mam zopar eur navyse a chcem si kupit rezaciu podlozku a rezacie koliecko, aku velkost by ste odporucali podla skusenosti? a jednostrannu ci obojstrannu? vdaka

sinala
23. mar 2013

@vianne já mám 60*90 cm oboustrannou, určitě takto velkou ( já ještě uvažuju se si k ní dokoupím 45*60 a nadstavím si tu velkou podložku, abych tam mohla říznout najednou celé kalhoty a nemusela to posouvat) ,stačí jednostranná. A k tomu mám 30*45 na malé věci, abych nemusela vytahovat velkou, ale není to nutné.
Kolečko 45 mm a 28 mm na menší obloučky. Dlouho jesm měla jen 45 a zvládla jsem vše 🙂

snowwitch
23. mar 2013

@caramilla sakryš, a co je špatného na černočervené? Já tu kombinaci miluju 🙂