Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby, poradte mi prosim, kde na nete sa daju kupit suprove latky na body, teplakcky a tak.. za dobre ceny? u nas v meste su 2 obchody, jeden rusia a v druhom je par najkupovanejsich latok a tot vsjo ☹
holky prosím vás kolik vlny budu tak zhruba potřebovat na dámský svetr tak 46 velikost? Je nějaké počítátko nebo nějaké tabulky? nemůžu nicc najít
@caramilla no to je užasný triko, skvělej matroš ....stavíme a vypadá to u nás na zahradě dost podobně míchačka, cihly, binec....až bude příležitost tak si ho koupím a udělám trička taťka a syn🙂
Jinak vkládám detail softové soupravičky+dinosauří fineribové pyžamko pro syna ...u pýža mi dal zabrat ten lodičkový výstřih, nějak jsem to zvládla, ale asi to není úplně správně, nemáte někdo zkušenosti jak se to šije?
@lenasss no to hodně záleží, z čeho konkrétně budeš plést. Pokud je to tenounká příze, tak stačí i 200g (třeba totohle : http://www.garnstudio.com/lang/cz/yarn.php?id=100) a pokud hodně tlustá, i přes kilo...z čeho konkrétně to budeš dělat? (já mám takové hrubé počítání na metry, cca 1500m příze na svetr s dlouhými rukávy, přizpůsobuju konkrétnímu typu příze)
@sinala no zatial som si objednala tu 45x60, ide mi hlavne o tricka a podobne mensie veci, prip. vrecka a pod. ktore vecne vystrihenm nakrivo 🙂 a koliecko 45mm, casom teda skusim aj mensie...a ako casto sa zatupi...resp. ako casto budem dokupovat nahradne noze? teraz som si do objednavku hodila rovno jeden nahradny....
@caramilla
Ak este budes mat prilezitost, mozes mi prosim ta odfotit ako zakoncujes (poistujes) ten spodny CL steh (lemovacku).
Dakujem
@medvi11 ahoj děkuji za odpověd chtěla bych to z této příze http://www.ganella.cz/pletaci-prize-aventica-sc... tak kolik bych toho asi potřebovala?
mohly byste mi prosím poradit ? 4ím to je, že když šiju na rovnostehu overlockovým stehem tak mi občas vynechává??? ☹
@rina76 všeko krásne, precízne vypracované.... tie tvoje aplikácie sú vždy dokonalé... a pekná farebná kombinácia
@petkaach je krásná!
@diapozitiv01 přesně nevím, zda rozumím otázce - myslíš dole na tričku prošití na coverlocku jak se začišťuje? Já dělám uzlíky a odstřihnu. Jestli jsem nepochopila otázku, omlouvám se...
@winnyfred správné jehly máš? Plus overlockový steh se musí šít přesně na kraji látky, protože látku obnitkovává a pokud šiješ víc od kraje, tak se tam jakoby nechytí. Nevím, jak to vysvětlit. Ale možná je to ještě úplně něčím jiným. Mě třeba pfaff zlobil 13. 3. 2013 a nikdo nikdo nikdo neví, proč 😀
@snowwitch psychologie barev je špatná, kombinace černé a červené značí hněv. Není to dobrá kombinace jak pro toho, kdo ji nosí, tak pro okolí. Můžeš budit dojem na své okolí, že jsi permanentně nasr...á 😀 😀 😀 😀 😀 Ale dle mého názoru to je hodně o odstínu barvy, pokud máš chladný odstín červené a černou, tak to vypadá fakt děsivě, ale pokud máš teplý odstín červené a k tomu černou, tak to může vypadat lépe. Já tyhle barvy ale k sobě samostatně nenosím a nekombinuju, ale pokud se v tom cítíš dobře a okolí není ve střehu, tak nic neřeš 😀
@zikie Jo, souhlas. Já nejsem na typicky dětské oblečení s mašinkama tomáš a HK, klidně i "dospělácké" oblečení, ale oživené nějakým dětským prvkem, malůvkou nebo zněžněním. A co nesníším je u zary, že od vel. 98 má puberťáckou kolekci, takže pak na 3letou holčičku máš tričko s nějakýma modelkama a pod nima nápis typu "chci jen luxus, chci hodně nakupovat, utrácet, být anorektička, být zmalovaná a mít podpatky na 20cm". Fakt se mi ty trička pro holčičky nelíbí, jsou vysloveně k zblití ☹

@katka82 pěkné, mám skoro stejné tučňákové tričko 🙂 🙂 🙂 , jen ho ještě nemám vyfocené, tak až ho tady uvidíš, tak to není pajc 😀 😀 😀 😀