icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
23. mar 2013

@katka82 pěkné, mám skoro stejné tučňákové tričko 🙂 🙂 🙂 , jen ho ještě nemám vyfocené, tak až ho tady uvidíš, tak to není pajc 😀 😀 😀 😀

sinala
23. mar 2013

@snowwitch možná je taková čertovská 🙂 , ale mě se taky líbí

denisa121
23. mar 2013

baby, poradte mi prosim, kde na nete sa daju kupit suprove latky na body, teplakcky a tak.. za dobre ceny? u nas v meste su 2 obchody, jeden rusia a v druhom je par najkupovanejsich latok a tot vsjo ☹

winnyfred
23. mar 2013

ahoj, už delší dobu si vás čtu tak snad se nebudete zlobit taky něčím přispěju 😀
mikinka pro synka jen ještě chybí zapínání no 😅

danielahe
23. mar 2013

Ahoj, jdu se pochlubit svoji tydenni tvorbou 😀 bodycka pro prcka a tricko k narozeninam pro synovce a trenyrky pro naseho tatku 😅

lenasss
23. mar 2013

holky prosím vás kolik vlny budu tak zhruba potřebovat na dámský svetr tak 46 velikost? Je nějaké počítátko nebo nějaké tabulky? nemůžu nicc najít

petkaach
23. mar 2013

@caramilla no to je užasný triko, skvělej matroš ....stavíme a vypadá to u nás na zahradě dost podobně míchačka, cihly, binec....až bude příležitost tak si ho koupím a udělám trička taťka a syn🙂
Jinak vkládám detail softové soupravičky+dinosauří fineribové pyžamko pro syna ...u pýža mi dal zabrat ten lodičkový výstřih, nějak jsem to zvládla, ale asi to není úplně správně, nemáte někdo zkušenosti jak se to šije?

petkaach
23. mar 2013

@danielahe paráda, to budou kluci frajeři 😎

abigail1
23. mar 2013

@petkaach ta růžová souprava je úžasná! Prosím Tě, odkud máš střih?

petkaach
23. mar 2013

@abigail1 Střih i inspirace jsou od caramilly, ani o tom neví, ale je mým šicím guru 🙂 díky za pochvalu

medvi11
23. mar 2013

@lenasss no to hodně záleží, z čeho konkrétně budeš plést. Pokud je to tenounká příze, tak stačí i 200g (třeba totohle : http://www.garnstudio.com/lang/cz/yarn.php?id=100) a pokud hodně tlustá, i přes kilo...z čeho konkrétně to budeš dělat? (já mám takové hrubé počítání na metry, cca 1500m příze na svetr s dlouhými rukávy, přizpůsobuju konkrétnímu typu příze)

jitavlad
23. mar 2013

@danielahe Krásné a ty trenýrky pro taťku jsou boží 🙂

jitavlad
23. mar 2013

Zvířátkový kojopolštář pro kamarádku 🙂

martinkah
23. mar 2013

@denisa121 detivbavlnke.sk 🙂

vianne
23. mar 2013

@sinala no zatial som si objednala tu 45x60, ide mi hlavne o tricka a podobne mensie veci, prip. vrecka a pod. ktore vecne vystrihenm nakrivo 🙂 a koliecko 45mm, casom teda skusim aj mensie...a ako casto sa zatupi...resp. ako casto budem dokupovat nahradne noze? teraz som si do objednavku hodila rovno jeden nahradny....

diapozitiv01
23. mar 2013

@caramilla
Ak este budes mat prilezitost, mozes mi prosim ta odfotit ako zakoncujes (poistujes) ten spodny CL steh (lemovacku).
Dakujem

abigail1
23. mar 2013

@petkaach a prosím Tě, který střih od Caramilly na kalhoty je to konkrténě? Uvažuju, že bych si ho objednala.

rina76
23. mar 2013

Tak se jdu po třech nocích u šicího stroje taky vysemenit - trička, pyžama a recy kalhoty

sinala
23. mar 2013

@vianne na menší věci stačí ta co sis objednala 🙂 , mě kolečko vydrží celkem dlouho ( časově Ti ale neřeknu), ale šiju tak v průměru jednu věc týdně a někdy i méně....

lenasss
23. mar 2013

@medvi11 ahoj děkuji za odpověd chtěla bych to z této příze http://www.ganella.cz/pletaci-prize-aventica-sc... tak kolik bych toho asi potřebovala?

winnyfred
23. mar 2013

mohly byste mi prosím poradit ? 4ím to je, že když šiju na rovnostehu overlockovým stehem tak mi občas vynechává??? ☹

snowwitch
23. mar 2013

Tak jsem tuniku nakonec dodělala a k tomu tričko pro mladší

jieff
23. mar 2013

@snowwitch krásně se ti to zvlnilo! si víc natahovala?

danielahe
23. mar 2013

@petkaach dekuji 😉 a ta souprava pro holcicku je moc hezka
@jitavlad dekuji, snad tatka oceni 😀
@rina76 tricka uzasna a ty recy kalhoty vypadaji skvele 😉
@snowwitch zelvicke je moc krasna 🙂

snowwitch
23. mar 2013

@jieff Jojo, musela jsem to natahovat, jinak se to skoro nevlnilo.

ucitelka70
23. mar 2013

@rina76 všeko krásne, precízne vypracované.... tie tvoje aplikácie sú vždy dokonalé... a pekná farebná kombinácia

caramilla
23. mar 2013

@petkaach je krásná!
@diapozitiv01 přesně nevím, zda rozumím otázce - myslíš dole na tričku prošití na coverlocku jak se začišťuje? Já dělám uzlíky a odstřihnu. Jestli jsem nepochopila otázku, omlouvám se...

@winnyfred správné jehly máš? Plus overlockový steh se musí šít přesně na kraji látky, protože látku obnitkovává a pokud šiješ víc od kraje, tak se tam jakoby nechytí. Nevím, jak to vysvětlit. Ale možná je to ještě úplně něčím jiným. Mě třeba pfaff zlobil 13. 3. 2013 a nikdo nikdo nikdo neví, proč 😀

caramilla
23. mar 2013

@snowwitch psychologie barev je špatná, kombinace černé a červené značí hněv. Není to dobrá kombinace jak pro toho, kdo ji nosí, tak pro okolí. Můžeš budit dojem na své okolí, že jsi permanentně nasr...á 😀 😀 😀 😀 😀 Ale dle mého názoru to je hodně o odstínu barvy, pokud máš chladný odstín červené a černou, tak to vypadá fakt děsivě, ale pokud máš teplý odstín červené a k tomu černou, tak to může vypadat lépe. Já tyhle barvy ale k sobě samostatně nenosím a nekombinuju, ale pokud se v tom cítíš dobře a okolí není ve střehu, tak nic neřeš 😀
@zikie Jo, souhlas. Já nejsem na typicky dětské oblečení s mašinkama tomáš a HK, klidně i "dospělácké" oblečení, ale oživené nějakým dětským prvkem, malůvkou nebo zněžněním. A co nesníším je u zary, že od vel. 98 má puberťáckou kolekci, takže pak na 3letou holčičku máš tričko s nějakýma modelkama a pod nima nápis typu "chci jen luxus, chci hodně nakupovat, utrácet, být anorektička, být zmalovaná a mít podpatky na 20cm". Fakt se mi ty trička pro holčičky nelíbí, jsou vysloveně k zblití ☹

medvi11
23. mar 2013

@lenasss vzala bych si na dámskou 46 cca 12 klubek, na pánskou radši 11 ( ti to budou mít asi delší na trup). Ale majitelka ganelly ti určitě poradí, je super 🙂 teda pokud to chceš relativně hladce, bez peciček a standardní délku k bokům.

petkaach
23. mar 2013

@abigail1 jsou to "softshellova bunda s ksiltikem a kapsami" a pak "softshelové kalhoty s kapsama i bez" já šila velikost 74/80 na roční holčičku a sedí to moc pěkně🙂