icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
5. sep 2011

@baarca No zas tak zvyklá nejsem, poslední hromadku jsem dělala někdy před 2.5 lety 😀 Ale není to tak hrozné, jen mi pije krev ta finština, ty jejich slova jsou moc dlouhá a moc zdvojených písmen 😝

lillyzelvicka
5. sep 2011

holky malý se mi teď obhodil z merino bodynka(šité z tenkého merina ze šd) nemáte zkušenost co s tím.?

ivuska.h
5. sep 2011

Jinak tu mám přebytky druků Roland Baby, takové ty kovové na bodýčka, co se mlátí kladivem. Mám růžové, sv. modré, žluté a oranžové. Český výrobek, balení po 15 kusech, cena 40 Kč/balení.

crawler
5. sep 2011

@ivuska.h já si vůbec neuvědomila, že to chce nějaký to čokoládovný a poslala částku napsanou v tabulce 😅 no hele, mám tam přeplatek, tak si vyberu něco místo toho a zbytek bude to čokoládovné, šlo by to???

caramilla
5. sep 2011

Tak jedna "kočíčárna", co jsem dneska vymazlila 😀

crawler
5. sep 2011

@caramilla no jako vždy 😵

ivuska.h
5. sep 2011

@crawler Já na čokoládovném nijak netrvám, takže jak chceš 🙂

crawler
5. sep 2011

@ivuska.h tak platí to, jak jsem psala email - místo přeplatku hnědý velur a zbytek si nech jako balné, stříhací poplatek a vůbec za to všechno🙂

katka82
5. sep 2011

@caramilla jééé kráááásný 😵 😵 to je SIO?
@ivuska.h tak peníze i mail poslaný 😉 snad to vše v pořádku dojde 🙂

caramilla
5. sep 2011

@katka82 Takový hybrid - odklápěcí kalhotky pro minimální plenu při BKM nebo při učení na nočník + nacvakávací vkládačky. SIO pro minimální plenu 😀

maly_prcek
5. sep 2011

@ivuska.h Já bych si jedny růžové druky vzala, jestli máš přebytek... Přičtu si to k Mylly, jo? Díky...

animal
6. sep 2011

@caramilla no krásný 😀
já myslela, že budu šít jak o život, protože tchýně má dovču a zatím jsem půl neděle s manželem strávila s jeho babičkou na pohotovosti a teď tchýni s dědou vozím na návštěvy do nemocnice. Jediné, co je fajn, že nemusím vařit, chodím k nim na oběd.
V poslední době jsem ušila: pýžo pro synovce do školky - ale je nedošité, protože čekám, jak mu to bude dlouhé. Včera jsem spíchla Marečkovi konečně první teplé kalhoty na chladné období, mašestr a beránek uvnitř. Ještě budu šít jedny. Taky mě čeká ještě mikča k zeleným kalhotám. Taky jsem ještě ušila mochomůrkové bóďo, ale to nafotím během dne, protože nemám zahnuté rukávy. Tak až kraken usne.

caramilla
6. sep 2011

@animal Kalhoty boží!🙂 Kde kupuješ jemný manšestr, já jsem nikde nenašla:(

animal
6. sep 2011

@caramilla ten je z němec, ale za fajnovou cenu u nás jsem sehnala za stejnou cenu a nebyl to ten jemňounký (jemný sice byl, ale né tak jako tento) www.latka.cz (raději tam nekoukat) 🙂

monr
6. sep 2011

@animal super vecičky

balazica26
6. sep 2011

@caramilla krásne!! Šikovnica si!!! 😀

animal
6. sep 2011

tak tady je to bóďo

daisyr
6. sep 2011

@caramilla
@animal Jste šikulky, odklápěčky super a ty zelené kalhoty taky!

caramilla
6. sep 2011

@animal Boďo, super, čím je to lemované?
A ten manšestr z toho odkazu to je ten, co je jemný nebo míň jemný, z té věty to není úplně jasné. Ale ten odkaz, co jsi mi to udělala, já nemám peníze!!!!:D

animal
6. sep 2011

@caramilla já varovala, že nemáš koukat 🙂 a manšestr je to tenhle http://www.latka.cz/Latky/Odevni-latky/Mansestr...
lemování bodýčka je wendy patent z ŠD

animal
6. sep 2011

mám toho na šití haba děj a nevím, čím začít. Povlečení, kapsář, mikču k zeleným kalhotám, zimní bundu, softshell soupravu, obal na manželův tablet a můj ThinkPad. No a pak mi příjme merino z Finska a zase ..... 😀 😝

caramilla
6. sep 2011

@animal Dík🙂
Chceš vidět můj seznam šicích úkolů?😀

Soft - chybí už jen těch 2x 6 Kč, pošlu to ti bez toho a když je dopošlou, tak to vezmu jako svoje čokoškovný za ty hodiny u M-bank🙂))

Až budu mít chvíli klidu, tak to celé spočítám a vyúčtuju a pošlu ti poštovné a čokoškovné, ju🙂

animal
6. sep 2011

@caramilla 😀 😀 😀

majka1981
6. sep 2011

Ahojte baby, chcela by som usit treningove nohavicky - uvazovala som nad fleecom + bavlnou. My totiz bezplienkujeme, celkom uspesne, az na to ze teraz ked ide byt chladnejsie, tak nechcem, aby sedel syn vsade na chladnom. Zato uvazujem nad fleecom, nevadilo by mi, ze by latka prepustila vlhkost.
Nemate skusenosti/strih? Dakujem.

caramilla
6. sep 2011

@majka1981 Zkušenost osobně nemám, ale myslím, že se tak běžně tréningáče šijí flíz venku a savé jádro bavlna nebo třeba bambus🙂 Pak dej fotku🙂

Moje dnešní vymazlenost - komplet pro berušku (rychloprdky + skřítčí mikča) - jen teda nafotit dítě, co furt odchází ze záběru, ještě neumí chodit, tak ho druho u rukou chytám, to je brutální...
(OT - dneska se mi batolila v kuchyni u nohou, když jsem dělala jídlo, olizovala jsem čerstvě naostřenou kudlu, a ona házela tlamu, mateřský pud nedovolil ji spadnout, jak jsem ji chytala, tak jsem si málem uřízla jazyk - já!!? 😀 )

sussanah
6. sep 2011

@majka1981 tak uz jsem to nasla, strih tu davala Katka https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/sijeme-l...
Velikostne budu muset nekde vyhrabnout a zmerit, ale to se mi ted nechce 😝 Mozna vecer 😀

animal
6. sep 2011

@caramilla booože můj, jak ty to stíháš ušít skřítka a ještě gatě, ještě řekni, že jsi to dneska i stříhala a jdu do kolen

aerin
6. sep 2011

@animal tak ja jdu do kolen i kdyby to mela strizeny ze vcera 😅

@caramilla parada!

ja jsem fakt bridil 😖

animal
6. sep 2011

@aerin no to je jasný to by Jasmínka musela spát od nevidím do nevidím 😀 já s dítětem zásadně nešiju

aerin
6. sep 2011

@animal ja taky ne... on si sam vetsinou nevyhraje, moc toho nenaspi, vecer usina v prumeru ve 22:30...hmmm😀 to jsou ale blby vymluvy, co?😀