icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

briuska
23. mar 2013

ahojky, přišla jsme se poradit. Dostala jsem od známé asi 6x PUL kalhotky G-mini nebo tak nějak. Jsou zánovní, nezničené, ale moc jim nescuhají zipy, skoro nedrží. Vyplatí se na ně našít nové, nebo jsou k ničemu a byla by to zbytečná investice?Ani nevím, jaké sucháče, jestli se prodávají nějaké lepší, nebo by stačily ty obyč. klasické proužky...děkuji všem kdo poradí 🙂

jitu22
23. mar 2013

@briuska kalhotky neznám, ale sucháč se určitě vyplatí speciální plenkový - mají ho třeba na sijemdetem.cz, nebo detivbavlnke.sk

medvi11
23. mar 2013

@lenasss http://www.garnstudio.com/lang/cz/pattern.php?i... tohle má stejný návin, takže porovnej 😀 plus mínus mi nůj výpočet a odhad sedí, tohle je delší a vykrojené u krku, prostě tak nějak to bude. DOufám, že budeš plést jen jednou nití a ne dvěma, pak by to melírování nevyniklo a spotřeba by byla o dost vyšší.

medvi11
23. mar 2013

@briuska šla bych si pro plenkový k sijemdetem, pošlou po domluvě i za nižší poštovné.

briuska
23. mar 2013

@medvi11 @jitu22 holky děkuju moc, už koukám na jejich stránky a zkusím se zeptat. Stačil by mi jen kousek...takže dík za tip 🙂

abigail1
23. mar 2013

@petkaach moc díky.

sinala
23. mar 2013

Přidám pár věcí
košile už byla šitá na ke štědrovečernímu stolu 🙂 a vestička pak na lednovou oslavu.
A tučňáci už jsou taky v provozu, jen jsem je nafotila až dneska 🙂)))

medvi11
23. mar 2013

Trocha velikonoční inspirace, postup na blogu.

medvi11
23. mar 2013

@sinala to musel být malej frajer s takovou košilí 😀

ucitelka70
23. mar 2013

baby, 6 roční štíhli vysokí chlapci akú veľkosť nosia cca? okolo 134?

medvi11
23. mar 2013

Ještě hodím dnes dokončené triko pro Vojtu, teda nechápu, jak stíháte tak rychle šít, já jsem se s tím drbala dva dny (večery)...poprvé jsem dělala to krytí kolem krku. Je to ze zbytků, manželovi jsem šila z té perokresby a lepila jsem zbytky k sobě 😀
V reálu to je veselejší...a sedí to super.

medvi11
23. mar 2013

@ucitelka70 ten náš není vysoký, má 6,5 roku a má asi 118 cm 😀 Z Ottobre mu šiju na 116 a má to akorát, 122 má na dýl (ale roste tak 4-5 cm za rok 😀) Trpaslík je to...

sinala
23. mar 2013

@ucitelka70 jj, asi 134, má vysoká dcera měla v 7 letech 135 cm a rostla 15 cm co dva roky

a_lexa
23. mar 2013

@katka82 jůůů, tajně jsem doufala, že to napíšeš. Mám ho také a jako delší náplet vypadá super - asi pajcnu 😉 .

caramilla
23. mar 2013

@medvi11 vajíčka jsou krásný!
@sinala elegance pro pána nemá chybu 😎

eldwen
24. mar 2013

@sinala taky potrebuju usit vestikcu malemu na svatbu, podle ceho jsi sila?

jitavlad
24. mar 2013

@medvi11 Krásné, akorát si říkám, že to kromě bavlnek a vajíček to chce spoooostu trpělivosti 🙂 Povedené.

veronik77
24. mar 2013

@medvi11 klubicka.cz - co to bude? Můžu-li se zeptat? 🙂

medvi11
24. mar 2013

@veronik77 Máš to v IP. Ať to není reklama...

ucitelka70
24. mar 2013

@medvi11 tak tričko je perfektne vymakané, to rovnaké štepovanie všade..... moja veritaska - alebo ja - to takto nezvládame.....

winnyfred
24. mar 2013

@caramilla nad jehlami jsem nepřemýšlela 😅 mám tam uplně obyčejné 70 sátky 😅

anastazieb
24. mar 2013

@winnyfred tak to bude tím, mně vynechávají všechny druhy stehů, když mám špatnou (moc tlustou/tenkou) jehlu 😉

winnyfred
24. mar 2013

@anastazieb no tak já zítra skočím do galanterky a budu zkoušet :D

karchinka
24. mar 2013

tak jdu zase přidat pár věcí.. pro zasmání softové gatě, co jsem šila už v únoru - skoro stejné, jako Sufik a asi i ze stejného softu od Animal :D (nemám je jinak vyfocené, takže fotka s taťkou z výletu a teď už fotit nejdou, jsou samý flek), modré tričko na školkovskou akci, vložka do našeho nového kočáru a pyžamko a didaktická kostka pro prcka, má dneska své první narozeniny, jsme nekupovali žádné hračky ani nic, máme toho tolik, že jsem sice prolezla hračkářství, ale další hrající a blikající blbinu jsem odmítla koupit, ale nějaký hezký dárek to chtělo 🙂 ta kostka mi teda dala zabrat, navíc to bylo rychlo šití, jsem začala v pátek večer a skončila v sobotu večer s tím, že jsme ještě byli u tchýně a v divadle 🙂 není tak křivá, jak na fotkách... nebo možná jo, ale je to záměr!!! :D
(přiznávám se, že je to pajcnuté ze všech možných stránek, i tady od holek, co tu nedávno dávaly své kostky... a jinak je to dadko-kostka, většina materiálu je dadko plyš nebo froté 🙂)

justice007
24. mar 2013

Baby viem ze je to mimo temy ale naozaj mi VELMI pomozete ak mi vyplnite dotaznik... Potrebujem este par respondentov a som zufala, tak ak mate chvilocku cas poprosim o vyplnenie 😔 vopred vsetkym dakujem https://docs.google.com/forms/d/1V3l-J4Tu_4XIja...

laeela
24. mar 2013

@justice007 vyplnila jsem, snad nevadí, že žiju v čr. 😉

danielahe
24. mar 2013

@justice007 taky jsem vyplnila 😅

petkasv
24. mar 2013

@karchinka ta kostka je boží 🙂 všechno nej malýmu 🙂

karchinka
24. mar 2013

@petkasv díky 🙂 si s tou kostkou zatím nejvíc hraju já :D ale i u staršího má celkem úspěch
@justice007 vyplněno, odesláno

zojec
24. mar 2013

som sem prisla po 2dnoch a nestiham likovat :D krasne ste zas posili.. ja som vcera dala len taku rychlovku , ideme gratulovat.. som na tuto teplakovinu aj zabudla.. esteze mam nasyslene 3 metre 😀