icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
24. mar 2013

@karchinka krásne veci si pošila... tú kocku musím už aj ja začať po sviatkoch..... také pekné kocky šijete....

rina76
24. mar 2013

zajímavé - sice nic pro mojí obří velikost, ale může se hodit jiným 😉
http://afana.rajce.idnes.cz/Wrap/

zabza40
24. mar 2013

@justice007 vyplněno,odesláno 🙂

eldwen
24. mar 2013

@sinala v te radosti, z enkdo delal vestu jsme uplne zapomnela pochvalit, tak aspon dodatecne - je krasna 🙂

diapozitiv01
24. mar 2013

Pridavam zopar erotise foto 🙂. Sijem drahemu boxerky z bambusoveho sportoveho upletu, este su neni dokoncene. No a vrchne lemovanie -3 zlomene ihly ☹((

medvi11
24. mar 2013

@ucitelka70 kdyby nebylo široké dvojjehly 4mm, kráčející patky...tak to štepování bude děs, ale i tak to má hooodně much 😀

petkasv
24. mar 2013

Další várka obalů 🙂

denisa121
24. mar 2013

@zojec mikina je suprova 🙂

sinala
24. mar 2013

@eldwen je to střih z burdy 12/2004 vel.98, nám hezky seděl. Mohu poslat 😉

eldwen
24. mar 2013

Jee, to by bylo skvele - mas to naskenovane? My bychom potrebovali 92. Chces email do IP? Mas me v hromadkach, ale klidne poslu, at nemusis dohledavat.

ucitelka70
24. mar 2013

@medvi11 mám všetko, aj dvojihlu, aj kráčajúcu.... dnes som dokončovala patent pri krku s pekným zapracovaním a veru ešte mi aj tak ušla kráčajúca- musela som potom párať a zase šiť....

a_lexa
24. mar 2013

@karchinka super kostka. jinak moc moc gratulujeme, náš prcek dnes také oslavil 1 rok. 😉 😀

karchinka
24. mar 2013

@a_lexa díky a taky moc moc gratuluju!!! 🙂

ucitelka70
24. mar 2013

máte daktorá uložený tutorial na šitie písmen?

sufik1
24. mar 2013

@ucitelka70 na písmenka je free střih ottobre...

michamicha
24. mar 2013

@rina76 prosím tě, ty recy kalhoty jsou jaký střih? moc se mi to líbí 😵

veronik77
24. mar 2013

@michamicha sypu si popel na hlavu - zapoměla jse vyfotit kapucu, zítra napravím 🙂

rina76
24. mar 2013

@michamicha podobný střih jsem viděla v nějakém ottobre při procházení na netu, moc se mi líbil, v kterém čísle je nevím - střih jsem si dělala vlastní velikost je to 92 - tak můžu naskenovat

michamicha
24. mar 2013

@rina76 se budu inspirovat jestli neva 🙂 akorát můj seznam už je táááák dlouhý, že na ně přijde řada nejdřív na podzim 😀

rina76
24. mar 2013

@michamicha klidně se inspiruj - já se taky inspirovala 😉

caramilla
24. mar 2013

@diapozitiv01 no to je masakr, co jsi drahému za takové pózování pro baby na koníku slíbila? 😀

diapozitiv01
25. mar 2013

@caramilla 🙂 🙂 no trvalo mi hodne chvilu ho ukecat 🙂 ,

lenasss
25. mar 2013

tak zase háčkování 😝 k šití se nějak nemůžu dostat 🙄

lenasss
25. mar 2013

@medvi11 ještě jednou děkuji za odpověd,ale zjistila jsem,že ten svetr by mě přišel na majlant 🙄 a to jen vlna a práce tak na rok tak se na to asi vyflajznu a až narazím na nějakou levnější vlnu co by se mi líbila tak možná budu uvažovat 😝

a_lexa
25. mar 2013

@diapozitiv01 @caramilla také jsem přemýšlela, co bylo za úplatu a když jsem prohlížela foto, tak zrovna dorazila drahá polovička s tím, na co to koukám a povídá: "no vy už nevíte, co by jste si na tom internetu posílaly. Doufám, že tam nikde nejsem" Ani nemělo cenu vysvětlovat že je to debata o šití. 😀 😀

sinala
25. mar 2013

@karchinka kostka super 🙂 i ostatní. Čím ji máš vycpanou, molitanem?
Nevíte, šly by to vycpat i odstřižkama látek? drželo by to tvar? Já s molitanem nerada pracuju, nedělá mi to dobře na ruce ( pocitově, když něco dělám, tak si dám rukavice 🙂 ) a ostřižků a starých povlečení je na půdě u našich dost.

petkasv
25. mar 2013

@lenasss teda musim říct, že čepka od čepky jsi lepši a lepší 🙂 jen tak dál a nechám si u tebe uháčkovat pro holky 🙂

jitavlad
25. mar 2013

@lenasss Krásné. Háčkovat čepičky neumím, ale moc se mi to líbí... Možná vyzkouším, ale nejsem poslední dobou moc trpělivá, tak mám strach, že to skončí v krabici... 🙂

lenasss
25. mar 2013

@petkasv jé děkuji se tu červenám.No je pravda,že mě to baví 🙂 ale mám pocit že je větší poptávka jak dokáží mé ruce zvládnout 😅 Manžel se mi už směje 😀

kalman
25. mar 2013

@zojec krásná mikyna 🙂