icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
25. mar 2013

@jitavlad ono na tom není zas tak nic složitého 🙂 pokud bys potřebovala poradit s něčím tak napiš a pokud budu vědět ráda pomůžu.Ono je to o tom se do toho pustit a jde to samo 🙂

kalman
25. mar 2013

čiapočky

kalman
25. mar 2013

Suknička na mieru , vlastnoručne robený strih 🙂
Po tolkých rokoch som si vyhrabala zošity zo školy a znovu som si naštudovala ako sa robí strih sukne 😵

lucijan
25. mar 2013

holky prosím, nechce se mi hledat zpátky...klekla mi myčka, poradíte, jakou koupit novou? vestavnou, širokou, eko🙂 dík

veluska8
25. mar 2013

Zdravím děvčata, jeden rychlopočin s mimčem v šátku - obal na očkovák 😎

lucijan
25. mar 2013

@veluska8 krásná kombinace 😵

medvi11
25. mar 2013

@lenasss Doporučuju české Merino od Vlnapu, manželovi jsem pletla svetr dvojitě, spotřeba 1000g Merina Color a asi 1 klubko hnědé na lemy, je to pánská vel.asi 48 a má to pod zadek (jako fest teplý zimní). Při jedné niti je cena do 500 na vel.46. To už by šlo. Akorát je teď problém s nedostatkem melírované příze, tak pokud by nevadila jednobarevná, šla bych do toho. @caramilla a další určitě poreferují, že je to dobrá volba.

medvi11
25. mar 2013

@veluska8 to je krásný, že bych taky ušila na ty naše 3 očkováky?😀

medvi11
25. mar 2013

Když už se tu plevelím s pletením, hážu svůj kabát a DOUFÁM, že když to tu dám, tak se donutím dodělat k němu i tašku (ušít vnitřek, pořešit ucha...), mám z ní jen "futrálek". Kabát je z Alpina plus od Vlnapu, mám ho po kolena...

macin73
25. mar 2013

Holky, ty obaly na očkováky šijete prostě podle "oka"? Taky se mi to líbí 😝

laeela
25. mar 2013

@macin73 obal na očkovák jsem nešila, ale včera dceři "od oka" futrálek na mobil, teda šila dcera, já jen radila. Napřed jsem obkreslila mobil na papír, pak kolem dokola vyznačila1,5 cm přídavek (radši, páč dcera šije ještě občas nepřesně), navíc jsme dávali výplň a bylo to v pohodě. Akorát nezapomenout přidat na hřbet. 😉

katka82
25. mar 2013

Tak se jdu opět vysemenit 😀víkendový počinek-dvoje softky z dodaného matroše 😉 na těch kytičkovejch jsem se zase vyřádila 😝 😀

mikulka45
25. mar 2013

@medvi11 vypracovanie mikiny fakt profi!
@zojec pekný "jarný" kúsok, keby to už aj vonku tak vyzeralo...

medvi11
25. mar 2013

@katka82 ty černofialové bych brala i pro sebe, super kombinace (já jsem teda dost ulítlá v poslední době na fialovou...).

ucitelka70
25. mar 2013

@sufik1 práve som pozerala tutorial na písmená.... no že nerozumiem ich reči..... tak iba klasicky vystrihnem, zošijem z rubu, pretočím na vyznačenom mieste, naplním a ručne zašijem..... žiadne fígle tam asi nebudú???? 😉

katka82
25. mar 2013

@medvi11 😀 😀 já zas na tyrkysové 😎 😀 šila jsem to jedné holčině pro malou 😉 její manža je nějaký dealer přes sportovní oblečení a někde získal nějaké odstřižky 😉 ta černá a fialová je letní soft,ale úplně jinej než bývá v hromadách 😉 úplně tenkej a lehoučkej 🙂

maly_prcek
25. mar 2013

Holky,
ono to sem nepatří, ale vy všecko znáte 😀 NEZNAKUJETE PROSÍM NĚKTERÁ S DĚTMA?

Píšu o tom diplomku a vypadly mi nějaké maminy, tak sháním ještě nějaké osůbky, které by byly ochotné se se mnou podělit o zkušenosti...
Sháním někoho, kdo má minimálně 2 děti a aspoň s jedním dítkem znakoval-znakuje...

Dííííky moc, budu vám moc zavázána. Nějaká drobná odměna jistá 😉 Písněte kdyžtak IP. Díky, Ivča.

macin73
25. mar 2013

@katka82 Teda nádhera!!! Taky bych je brala pro sebe. A já jsem ulítlá na fialovou a tyrkysovou 😀 😎

karchinka
25. mar 2013

@sinala jojo, vycpáno molitanem, ale nejsem moc šikovná a molitan jsem měla asi dvoucentimetrový, tak jsem na sebe skládala vrstvy a samozřejmě jsem měla dost kostrbaté rohy, tak jsem to vyztužila a vyrovnala krabicí od bot 😎 těmi odstřižky by to možná šlo, ale muselo by se to hezky naskládat a určitě ne z dadky nebo nějakého elastického materiálu, jako jsem to dělala já (já tu elasticitu zase brala jako výhodu, protože kde mi to trošku ujelo, tak se to jinde natáhlo 🙂) takže asi hrubší plátýnko by bylo na to ideální... taky by těch odstřižků asi bylo třeba hodně, já tu kostku mám docela velkou - 25 cm... do toho molitanu se ale dělala dobře ďourka na balónky 🙂

sinala
25. mar 2013

holky potřebuju ušít obal na manikůru, čím to vyztužit? - decovilem nebo ronar, ronopast? Díky

sinala
25. mar 2013

@karchinka plátno je a starého povlečení a ubrusů taky dost 🙂. To mě nenapadlo to tam dát poskládané 😉 , zkusím a když se to nebude hodit, tak holt dám molitan

karchinka
25. mar 2013

@sinala ještě mě napadlo, jestli to s těmi odstřižky nebude moc těžké, ať to ty děti zvednou... ale ony si asi poradí, ti naši, když chtějí, tak jsou z nich malí supermanové :D

sinala
25. mar 2013

@karchinka aha 🙂 to asi jo, tak asi ten molitan 🙂

karchinka
25. mar 2013

@sinala jestli molitan nemusíš, tak bych to asi zkusila s těma látkama a kdyby to bylo moc těžké, tak tam vždycky můžeš dát ten molitan, než se zašije vršek

petkasv
25. mar 2013

@katka82 víkendovej počin? nádhera 😵

katka82
25. mar 2013

@petkasv díky jinak jj počin sobotně večerní s lehkou nedělně dopolední dodělávkou😉 😀

katka82
25. mar 2013

@karchinka nááádherná kostka i samo ten zbytek 😵 😵 a prckovi přejeme vše nej k prvním narozkám 😉

palosek
25. mar 2013

@katka82 kytky dobrý, lae ten druhý vzor je taky parádní 😉

palosek
25. mar 2013

@lenasss ta bílofialková háčkovaná čepička je sladká 😵 😵 😵 Já se k tomu ještě nedokopala 😀 😀

ajabaja
25. mar 2013

Ahojte. nevladzem citat asi najdlhsiu diskusii na MK 🙂, preto rovno otazka. mate skusenost s hackovanim vrchnych gatiek na plienky ? viem, ze strikovat sa daju , ale to zas ja neviem. a mam skvelu merino a rada by som uhackovala, tak budem vdacna za kazdu radu. paula