icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
25. mar 2013

@ajabaja Ahoj uháčkovat se určitě dají a fungují pak úplně stejně 🙂 znám jednu holčinu, z jiné diskuze, co vkládala návod na MMB, tak zkus pohledat 🙂

a_lexa
25. mar 2013

@sinala látku bych do kostky nedávala. Molitan drží tvar, ale ta látka se bude hrnout když se na ní bude dítě válet, nebo s ní házet. Náš prcek se válí po všem možném a čím nemožnější věc tím lepší. 🙄 Taky bude horší údržba, když třeba dítko opatlá a budeš jí vlhkým hadrem čištit, tak ta látka dost natáhne a bude špatně schnout. Také když budeš třeba kostku luxovat od prachu, tak bude lepší molitan. Přimlouvám se tedy za molitan. 😉

behulka
25. mar 2013

@sinala ja som dávala do kocky karimatku pod steny - do stredu výplň do vankúšov. Odstrižky som tiež skúšala, no kocka bola ťažká.

jitu22
25. mar 2013
jitavlad
26. mar 2013

@lenasss děkuji moc za nabídku. Já jen nevím, zda mám dostatečnou dávku trpělivosti 😀 Ale ze zásady nikdy neříkám nikdy 🙂

jitavlad
26. mar 2013

@sinala Já bych na obal, který mám být pevný nevolila ronopast, ten dávám do věcí, které chci mít měkké, aby drželi krapet tvar a nebylo to hadrovité. Decovil mi přijde moc tuhý. Asi bych tam dala nažehlovací ronar (ne do švů...) 🙂

sinala
26. mar 2013

@jitavlad díky, musím se podívat co mám doma za výztuhy 🙂 , já jim vůbec nerozumím 🙂 , zatím jsem je jen kupovala, abych až jednou budu šít tašku ať mám 😀 😀 😀

allymally
26. mar 2013

Taaaak. Konečně se taky mohu chlubit. Akorát mi mamka pomohla COL, neboť na ten nemohu sáhnout 😀 Je nový 😀

veronik77
26. mar 2013

@allymally hezký 😵

laeela
26. mar 2013

@allymally To jsou vikingové v šedé? Nebo je ještě nějaká další barva?
Já mám ty zelený a jsem z nich nadšená. 😀 Až bude další barva, koupím je zas. Šedá se mi tolik nelíbila, ale takhle to vypadá hezky. 😉

ajabaja
26. mar 2013

@petkasv dakujem za rychlu odpoved. iden hladat. dik. 🙂

ajabaja
26. mar 2013

@petkasv
ahoj, nedari sa mi na mmb nic najst. yiadne vlniacky :(
ak budes mat cas, hodis mi link, resp. jej meno, prosim?
vdaka, paula

allymally
26. mar 2013

@laeela ano, jsou to ti šedí. Kombinovala jsem s royal interlockem z Wendy. Chtěla jsem zkusit, jak to k sobě půjde a po ušití dobrý. Ještě čekám na vyprání a schnutí 😀 Šedí nejsou tak výrazní, ale pravda jsou rychleji pryč než zelení. Ale zelení jsou zase jarní a veselí 😀

katka82
26. mar 2013

@allymally Ahojky včera balíček v pořádku došel 😉 děkujůůůů moc 🙂

piecee
26. mar 2013

holky omlouvám se trochu mimo téma ale vy vždy dobře poradíte 😀 prosím doporučíte něco na totálně ZAHLENĚNÉ BATOLE OD RÝMY? :( mladší syn (2r) má už snad třetí týden rýmu, dávám sinupret a něco na kašel (hedelix,stodal..) a nic extra nepomáhá :( včera jsme byli u dr. ten řekl že na průduškách to nemá,máme dávat sinupret dál a na noc protazin a dostali jsme žádanku na kontrolu mandle..přijde mi že to má čím dál horší:( odsáváme,smrká už trochu a stejně pořád kašle a hlavně zvrací z toho hlenu :(:(děkuji za jakoukoli zkušenost

jitavlad
26. mar 2013

@piecee To mi připomíná situaci u nás cca před měsícem (děti 3,5roku a 10měs. mimčo). Sinupret pro starší a něco na kašel (podobné hedelixu). Odsávala jsem odsávačkou na vysavači, pak propláchla nos vincentkou (abych nos zvlhčila). Když se po pěti dnech nic nezlepšilo, tak jsme zašli k Dr. Nic na průduškách a dala holkám nosní kapky s antibiotiky (měli zelenou hnusnou rýmu). Po týdnu vše OK. Já děti " nešetřím" a chodili jsme ven, malá spala na balkoně, větrám. Jenom dávám bacha, aby se nepřehřály a neofoukly. Ty nosní kapky se jmenují Pamycon a jsou na předpis...

sinala
26. mar 2013

@piecee a inhalace buď inhalátorem - vincentkou nebo pokud nemáš tak nad párou ( pokud bude ochoten) - mé děti nad párou nikdy 🙂 . Do hrnce dáš vařit vodu + nějaké bylinky a ještě alkohol ( i když to mi není moc jasné, protože vyprchá 😀 , ale tak mi bylo razeno)

allymally
26. mar 2013

@piecee My jeden v nosním olejíčku od Nobilisu a na éterických olejíčcích 😀

jitavlad
26. mar 2013

@piecee Ještě jsem si vzpomněla. Pomáhalo dávám holkám často pít. Jenom třeba lok, aby to v krku trochu spláchly. Jinak taky zvracely, jak je to dráždilo. Úsměvná poznámka: starší snědla okurku, pak ji vyzvracela, má to na nohách a na zemi a kouká na tu "okurku"a říká - A to máš za to! 😀

jitavlad
26. mar 2013

Tak inhalovat nad hrncem jsou zkoušela a to nedám ani já, natož mé děti 😖 😀

mamata
26. mar 2013

dobrý den, všem, mám jednu otázku, šicí.... můžu dát jehly AKRA do OL nebo doporučujete jenom Schmetz??? díky

ucitelka70
26. mar 2013

@jitavlad pamycon sú flastne framykoinové kvapky... tie len 5 až 7 dní sa môžu používať.... my frčíme vždy na vincentnke, každý den zvhlčujeme, aj ked netreba, lebo mamka silná alergia na roztoč plus astma.... a super, malý to berie ako samozrejmosť....no občas zaštrajkuje, ale to potom si všetci povinne dávajú vincentku, každý má svoju fľašku... 😀

ucitelka70
26. mar 2013

@mamata akry kľudne....

lenasss
26. mar 2013

tak jedno triko včera ušité dnes měl u doktora a hned ho zprasil 😀 a ještě si ho vyslíkl a zmačkal do koule tak se omlouvám,ale půjde do pračky tak nemá cenu žehlit 😝

mikulka45
26. mar 2013

@piecee ja inhalujem s malým tak, že pustím horúcu vodu zo sprchy, aby bolo v kúpelni čo najviac pary a hráme sa tam s niečím, aby vydržal aspoň 5 min. Síce to nie je velmi ekonomické riešenie, ale pomáha 😉 Alebo mu dávam do kúpela eukalyptovú penu...

a_lexa
26. mar 2013

@lenasss jůůů to je super tričko. A ten zoubek 😀 - doufám že je to zoubek 😅 . To bych s dovolením pajcla - půjdeme prvně k zubaři. 😉

katka82
26. mar 2013

@lenasss jůů super tríčo 😵
se jdu vysemenit s včerejší rychlovkou 😉 😀 gatě pro kamarádky malou 🙂

lenasss
26. mar 2013

@a_lexa tak původně to měl být ufon,ale i manžel to pasoval na zub 😀

holky chtěla jsem se zeptat mám možnost sehnat za hodně dobrou cenu skleněné pilníky na nehty a na paty,je to česká výroba pokud byste měli zájem zjistím konečné ceny můžete si vybrat i barvu pilníku aby vám ladil s koupelnou 😀 ale vím že standartní pilník stojí 60kč možná by byla i sleva při větším odběru.

a_lexa
26. mar 2013

@allymally až se budeš potřebovat "zbavit" nějaké látečky, tak něco ušiješ, vystavíš a hned bude poptávka. 😀 Hned jsem musela k tobě nakouknout asi něco objednám, ale tajně - doma by mě už uškrtili. 😉

sinala
26. mar 2013

@mamata dávám akry