icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
26. mar 2013

@lenasss skleněný na paty je dobrý?

petkasv
26. mar 2013

Holky jdu se vysemenit 🙂 moje včerejší večerní počiny 🙂 první Danai a jsem z ni taková nesvá, B. nosí normálně 92 a tohle je velikost 74/80, počítala jsem s tím, že bude větší, ale že až takhle? jo a kdyby jste nevěděli máme novou myčku nádobí, ale není vůbec EKO 😝 😝 😝 a miluje čokoládu 🙂 a když jí jí vypadá zuřivě 🙂 a nebezpečně 🙂 jinak to jsou počiny pro holky aby je nepokakal ten beránek 🙂

lenasss
26. mar 2013

@sinala je to suché obrušování moje máma ho má a strašně si ho chválí.Já ho zatím neměla dnes se mi to dostalo do ruky na ukázku a zdá se mi to dobré i ty pilníky jsou řekla bych luxusní 🙂

piecee
26. mar 2013

@allymally ten máme taky...jen ta potvora na sebe nenechá sáhnout 😀 tak ho dávám večer když usne
@jitavlad dobře okurka 😀 😀 já právě už jsem z toho blinkání hotová...a to jsme na to zvyklý od staršího pže ten má ABKM (alergie na mléko) a zvrací často ale teď máme doma dva poblionky a nestíhám utírat krmit a prát:(

@sinala @allymally @jitavlad děkuji za rady holky...zkusím ještě víc potrápit s odsáváním a tříkáním do nosu a snad se to zlepší nebo mi to dítě ještě zhubne co sní to vyhodí 🙄

petkasv
26. mar 2013

@snowwitch jééé to je přesně on, díky 🙂🙂🙂

zikie
26. mar 2013

@petkasv To je nádhera. Já jsem se chystala taky na danaiku, lumpik má ted tak 80/86, tak jsem si říkala, že by mu ta 74/80 mohla být. Jsem ráda, žes mě vyvedla z omylu...

snowwitch
26. mar 2013

@petkasv Já děkuju, mám tady rozpletené vlňáky už půl roku a nejsem schopna je dodělat, protože mě to nebaví...Tak je rozpářu a háčkování mi zabere hádám tak jeden večer 😀 Konečně se Any dočká....

petkasv
26. mar 2013

@zikie děkuju 🙂 no ono to není tak hrozný, přidala jsem trochu na švy, radši poměřuj na nějaký co mu jde 🙂

a_lexa
26. mar 2013

@petkasv 😀 😀 tak mám dost - protože jsem poctivý čtenář, tak nejdříve čtu příspěvek a potom teprve koukám na fotky. Tak si tak čtu o nové myčce (hm, zatím je to v pořádku asi jste si pořídili novou, ale nekoukali jste na štítek jestli je Eko a energetická) a najedou jí čokoládu a vypadá zuřivě (asi je někde chyba). Tak čtu po druhé, třetí, jestli jsem někde něco nepřeskočila. Přemýšlím co to udělá s myčkou když do ní dám třeba omylem čokoládu. Když jsem nakonec nic kloudného nevymyslela, tak jdu juknout na foto ........... a je vše jasné 😀 😀 Smála jsem se až jsem si probudila prcka.

petkasv
26. mar 2013

@a_lexa no tak teď tu mám záchvat já 🙂 🙂 🙂 normálně mi tečou slzy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

rina76
26. mar 2013

U nás jedou s opožděním příšerky

lenasss
26. mar 2013

@rina76 u nás pojedou za chvíly taky se na ně chystám jen mít čas no 😖

mamata
26. mar 2013

@sinala
@ucitelka70 díky za info, tak to teda vyzkouším

kristinah
26. mar 2013

ahojte dievcata, neviete mi, prosim vas, niektora poradit, u koho sa daju objednat ustrikovane vrchne vlniaciky na latkove plienky? strikuje na objednavku aj niektora z vas? dakujem velmi pekne za odpoved...

daisyr
26. mar 2013

@petkasv krásné šítíčko! a měla jsem to podobné s tím pochopením myčky jako @a_lexa 😀 😀 😀

@rina76 na příšeráky se také chystám, až bude čas 😉 krásné 🙂

medvi11
26. mar 2013

@rina76 teda ty tvoje nápady jsou fakt super!!!

petkasv
26. mar 2013

@rina76 to je prostě bomba 😵 😵

sinala
26. mar 2013

@petkasv @a_lexa já jsem to s tou myčkou vůbec nepochopila 😀 😀 😀 a nevěděla jsem proč dáváš fotky Bětky s jiným oblečením než jsi šila 🙂 🙂 🙂......a u věšení prádla mi to došlo......asi jsem přepracovaná 🙂 🙂 🙂

mahafi
26. mar 2013

@daisyr @a_lexa @petkasv myčka mi taky trvala trochu dýl 😀 pochopila jsem to stejně jako vy 😀.

kalman
26. mar 2013

dnešná rychlovka 🙂

petkasv
26. mar 2013

@mahafi, @daisyr, @a_lexa, @sinala teda to by mě nenapadlo jak vám s tou myčkou zamotám hlavy, hezky se tu u toho bavím 🙂

mahafi
26. mar 2013

Tak jsem stihla taky něco vytvořit.. dvě čepičky pro mm, ta šedo-zelená je merino extrafine, černo-šedá baby merino snad někdy přijde jaro, aby ocenil, že je to tenčí 😀. Modrá čepka je pro kmotřenku do interiéru, taky baby merino a pak jarní fabel set pro mě a M. 🙂 (to bylo neplánovaný, ale klubíčko vystačilo pro nás obě 🙂 ) (jmenuje se to sice levandule, ale mně to připomíná spíš vřes, úplně vidím skálu za naší chatou porostlou vřesem a borůvkama).
Jahůdkový tuničko-šatičky pro M., ale musím u krku dát kloboukovku, padá jí to z ramen ☹, příště to budu muset celkově zúžit.
a poslední věc, tučňáčí legínky

veronik77
26. mar 2013

@petkasv @mahafi, @daisyr, @a_lexa, @sinala ta mateřská dovolená to je věc, co holky 😀 😀 😀
Já už pomalu krájím maso i návštěvám 😎

mahafi
26. mar 2013

@veronik77 😀 😀 😀

allymally
26. mar 2013

@a_lexa Asi to tak budu muset udělat 😀

a_lexa
26. mar 2013

@allymally proboha jen to ne 😀 😀 ty nás chceš zrujnovat 😀 😀 Už tu hodinu čučim a nevim kterou látku si vybrat (nejraději všechny kdyby to šlo 😅 ).

lucijan
26. mar 2013

@veronik77 a pozoruješ návštěvu, jak nese lžící k puse a sama tu svou otvíráš? 😀 😀

a_lexa
26. mar 2013

@lucijan jj, tak to dělám já 😀 😀 😀 😀

veronik77
26. mar 2013

@lucijan nene, já maximálně mohu připomenou, ať si vezmou tácek a nedrobí po stole 😀 holt mám ty děti už větší 😉