icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stassy
26. mar 2013

Já jsem poslední měsíc úplně marná, ke stroji jsem se skoro nedokopala, zvládla jsem ušít jen jedno triko.. 😝 Snad tedy nebude vadit, když sem přihodím jeden výtvor to party háčkovaných a jednu panenku. Medvěd vyráběný ve waldorfském mateřském centru a panenka z loňského léta, vyfocena dnes. 😀

janula18
26. mar 2013

chcem sa opýtať či je aj nejaký tenší softshell, lebo čo som kupovala na detivbavlnke tak je taký teplejší (zospodu je flees), a cez čo sa to dá objednať,

petkasv
26. mar 2013

@lucijan
@veronik77 no vy mi dáváte dneska, ještě že k nám moc nikdo nechodí 🙂 ještě bych je peskovala a ptala se jich jestli před odchodem nechtějí jít na záchod :-P 😝

lucijan
26. mar 2013

@stassy no ještě že tak, kdybys k tomu napsala "můj včerejší počin" tak se oběsím😀
já jsem za poslední dost dlouhou dobu ušila trika tři, ale šnečím tempem, třeba jeden den prošiju lemování výstřihu a mám radost, kolik jsem toho stihla, než začal někdo z mých milých ječet

stassy
26. mar 2013

@lucijan Já to mám právě úplně stejně, to jedno triko jsem šila asi na pětkrát. Minimálně. 😀

allymally
26. mar 2013

@a_lexa právě, že nechci 😉

tož jako musím mít ze synka chodící reklamu, to je jasné 🙂 A kde jinde to prezentovat, než v dětských centrech plných next dětiček 😉

A pak se musím pochlubit i tady, aby bylo vidět, že taky něco dělám 😉 😀 😀 😀 😀

veronik77
26. mar 2013

@petkasv tak to s tím záchodem ještě tchýni vydrželo do teď 😀

danielahe
26. mar 2013

@rina76 ty bubaci jsou bozi 😵 😵 , asi nekdy pajnu 😅 😅 😅, pokud neva 😉 🙂

danielahe
26. mar 2013

@piecee jeee, koukam, ze mate alergii na mliko 😕 , my taky 😠 , zatim kojim, tak mam celkem slusne omezenou stravu 😀
@petkasv to jako vsechno za vcerejsi vecer 😅 , ja jsem rada, kdyz obkreslim strih 😀 , jsem krapet pomala 🙂 a jinak soupravicky jsou moc hezke 😉

katkaela
26. mar 2013

@stassy ten medveď je boží...nemal takého podobného náhodou Mr. Bean?🙂

danielahe
26. mar 2013

@lenasss dalsi tricko s bubakem, hezky 🙂
@allymally hezke trico 😉

danielahe
26. mar 2013

@katka82 krasny vecicky 😉 🙂

mitape
26. mar 2013

@petkasv ja som to s umývačkou pochopila hneď lebo manželík mi vraví "načo ti je umývačka keď máš tri a štvrtá ti rastie" 😀 😀

stassy
26. mar 2013

@katkaela medvídka pana Beana máme taky, tuten je to 😀

petkasv
26. mar 2013

@danielahe jj za včerejší večer, ale taky se to protáhlo do půlnoci 🙂

danielahe
26. mar 2013

@petkasv tak to cucim 😕 , ja kdyz uz zacinam, tak v osm a do pulnoci taky tak siju, ale ja fakt pomalu, stiha jeste u toho siti koukat na tv 😀 😀 😀 😀 😀 😀 . To jsi sikovna 😉
@stassy skvelej 😉

sufik1
26. mar 2013

Já jsem poslední dobou mrtvá a mám pocit, že na co sahnu, to musím přešívat. Tak jsem šila softky. Ty šedo zeleno, co jsem dávala asi před týdnem. Byly malý přes zadek, teda tak akorát, ale ne na látkovku, na papírovku ještě dejme tomu. No tak jsem střihla větší a jsou zase krátký 😖 😖 😖 😖 no fakt některý dny by k tomu člověk vůbec neměl sedat....

A ještě další počin - opičí divočina - šusťákovka. Myslím, že bude super až se konečně oteplí nebo v létě jen tak malý balíček do kapsy, kdyby začlo fest foukat. Taky podle Danaiky. Ale teda upravená.

ucitelka70
26. mar 2013

@sufik1 tie opičky sú senzačné.....

rina76
26. mar 2013

@danielahe neva - inspiraci jsem pochytala procházením Farbenmixu

allymally
26. mar 2013

@danielahe děkuju Dani, zítra Ti za to pošlu odměnu 😉

allymally
26. mar 2013

@danielahe vlastně prdlajs 😀 ještě musíš chvilku počkat 😀 😀

katkaela
26. mar 2013

@stassy aaano to je on 🙂

caramilla
26. mar 2013

@rina76 tvoje věci se mi líbí čím dál tím víc, úplně mi šiješ z duše, krása!

caramilla
26. mar 2013

@piecee nám hrozně pomohl sirup Nasivin, ale ten se píše od 3, od 2 už jej asi jde užívat, ale dřív nevím, no... Ten sinupret by měl být ale podobný, jen to trvá dlouho, než to zabere. Pak mi jedna Dr. doporučovala kapky z mořské soli... ale jinak asi trpělivost a hodně tekutin, silný zeleninový vývar atp.

caramilla
26. mar 2013

@allymally šikula 😉

jitu22
26. mar 2013

Zkoušela jste některá šít elastický šátek? Dá se pořídit materiál, který by byl na to vhodný? Nebo jsou ty šátky z nějakých speciálních materiálů?
Říkala jsem si, že bych si na druhátko pořídila na první měsíce elastik, než půjde do manduky. Tak přemýšlím...

allymally
26. mar 2013

@caramilla děkuju, ale vidím nedostatky. Zkoušela jsem nepřišívat lem, co to udělá, tak uvidíme 🙂 Je to testovačka. Jedno triko již testujeme, ale za nic na světě se nemohu tefit do velikosti 🙂 Syn nosí 92 a tričko dělám 98, a stejně to má obepnuté kolem pupku 🙂 a to ještě přidávám. Je pravda, že je pořádný jedlík a takový náš malý sedlák 😀 😀

zikie
26. mar 2013

Já jsem dneska taky byla pilná, došila jsem 2 recy mikinky ze staré manželovy mikiny, 2 recy trička co dům dal,nazdobila jsem vajíčka, dodělala synovi perníkovou kraslici ( z celé dávky těsta se mi povedla jen jedna prostorová potvora- příště už budu holt chytřejší, nebo se na to vykašlu 🙂) dopletla a došila jsem zajíčky a nakreslila manželovi k blížícím se narozkám tričko pro veeelmi unavené tatínky podle obrázku co sem před časem dávala veronik77. Foto zaječí tlupy a manželova trika zde, ostatní za focení nestojí, neb je to bez jakýchkoli příkras určeno jako spotřební 🙂

jitavlad
27. mar 2013

Budu objednávat z ABtexu látku na plenky. Pokud se někdo chcete přidat, napište zprávu. Jde o toto:
http://www.abtex.eu/products/vyplnek-340g-m2-25...
Přesná specifikace je v odkaze a cena je 300Kč/bm
Ještě byl požadavek na šedé melé a zelenou (315g/m2, šíře 200cm, cena 220Kč), tak pokud to vydá na min. množství (3kg, tj. cca 6bm), tak mohu přidat k objednávce. Jinak mám od nich modrou, cyklámen, tyrkys, černou a náplety k barvě, tak se mohu podělit.
Nejde o žádnou megalomanskou akci. Mají vysoké poštovné (168Kč), tak se ráda podělím, ale jelikož bydlím ve 4.patře bez výtahu, tak abych nevypustila duši s obr balíkama 🙂 Počítám cca zítra či v pátek, že objednám...