icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitavlad
27. mar 2013

Plínečky pro kamarádku. Ještě vkládačky a mám konečně hotovo 🙂 Šít jich více než jednu mě teda nebaví 🙂

eldwen
27. mar 2013

@stassy jee, a nemas na toho mr. Beanovskeho medvidka nekde navod?

piecee
27. mar 2013

@danielahe jj má🙂 nedodržujeme to teda na 100% pže to by jedl jen vodu a chleba 😕 ale jinak se docela drží si myslím...syn kojenej nebyl (byl nedonošenej a nějak nám to nešlo) ale kamarádka co kojila holčička měla taky alergii tak měla taky slušnou dietu🙂)

@caramilla joo to si vzpomínám že měl starší syn taky a to mu myslím ještě ani 3 nebyli 😕 to včera jsme se do toho opřeli a teda poctivě aspoň 3xdenně odsáváme a jina průběžně smrká tak snad to bude lepší nemůžu se na něho koukat jak se mi tady pořád dáví a dusí když kašle a pak zvrací :( :(

piecee
27. mar 2013

@jitavlad tyy jo to je nádhera radost pohledět 😵 😵

petkasv
27. mar 2013

@jitu22 medley má některé šátky z látek z mtx, já jeden mám, ano na novoše to je dobrý, dál už pak na nic 🙂 asi se musí umět vybrat materiál, v tom ti neporadim, zkusila bych jít na jistotu a zeptat se Ivušky, nevim jestli tomu tady některá rozumí víc, uvidíš sama 🙂

a_lexa
27. mar 2013

Tak jdu také něco přidat - včerejší ponocování. Barva je petrolejová, ale bohužel to nešlo nafotit. Ještě musím vymyslet nějaký vršek, páč nemáme nic co by se nám k nim hodilo. 😉

laeela
27. mar 2013

Mám tu jednu inspiraci pro háčkařky:
http://ilovebuttonsbyemma.blogspot.cz/2013/01/c...

laeela
27. mar 2013

@jitavlad nádherné plínky. 😵

laeela
27. mar 2013

Jinak bych se docela ráda zbavila PUL kousků, které nevyužiju, jsou to žirafky na bílé, rozměr 43x67 cm
a motýlci na černé, rozměr 51x51 cm.
Přihodím k tomu sloníky na světlém podkladu (modrozelená barevnost), velikost tuším také 51x51, akorát je z nich na rohu pár sloníků ustřiženo na aplikace.
Vše za 100,- plus poštovné.
Kdyby měl někdo zájem, napište IP.

laeela
27. mar 2013

Tak PUL už je pryč. 😉

sinala
27. mar 2013

@laeela tak to je byla rychlost 😀 😀 😀

diapozitiv01
27. mar 2013

baby nemate niektora ulozene v linkoch nejaky strih reps. tutorial na fajny kapsar na postielku? Dakujem

actimelka
27. mar 2013

ahojte sikovne maminky nemate navod ako usit take latkove capacky pre male babo? dakujem

bury
27. mar 2013

Já se vám sem nacpu - abych podpořila začátečníky. Koupila jsem si střih od @caramilla a ušila svoje první softshelky podle jejího návodu a myslím, že se jako začátečník nemusím stydět 😉
Díky moc za střih a návod pro blbce 😀
Akorát manžel prohlásil, jestli je fakt nutný, aby chodil malej v neoprenu.... 😀 zkusím je možná ještě nějak "nazdobit".

macin73
27. mar 2013

@bury Teeeda, smekám, jestli jsi začátečnice!!!

bordino
27. mar 2013

Tak barevný vkus této zákaznice je mi mnohem bližší 😀

petkasv
27. mar 2013

@bordino to je nádherný 🙂

zuzu_epona
27. mar 2013

@bordino Jeeeeeej, tak toto je fakt luxus, prekrasna farba, vesele vrecka a ozdoby. Mnam 🙂

bury
27. mar 2013

@macin73 - já sice šiju už asi 15 let, ale fakt jen zkracování kalhot, malé opravy, záclony a tak. takže nic "většího". Takže určitá zkušenost tam je - že nebojuju se strojem apod. 😉
díky moc za za "líbím se ti" 😉 mám radost.... akorát nevím, jestli se odvážím třeba i na bundu - ten zip mě fakt děsí.

zuzu_epona
27. mar 2013

@bury Aj ja by som chcela byť taká šikovná začiatočníčka. Som rada, keď niečo ušijem rovno 😀

eldwen
27. mar 2013

@bordino tak to je rozhodne mujbarevny vkus. Krasa 🙂.

stassy
27. mar 2013

@eldwen Mno, "někde" určitě, otázkou je kde.. 😀

bury
27. mar 2013

@zuzu_epona - to je taky tím dobrý návodem... bez toho bych to v životě nedala dohromady 😉 a taky tam mám plno chyb. ale nevadí - já jsem spokojená a určitě kalhoty poslouží, takže to je důležitý.

jemi
27. mar 2013

Holky musím moc pochválit střih Phillipa z farbenmixu, ráno jsem došila softshelku pro dcerku (vel. 86/92). Zatím dávám jen jedno foto, protože ji má dcerka sebou u babičky, ale večer nafotím i s nažehlovačkama a softovými harémkami(fialové), které snad došiji než se vrátí od babičky.

Ještě přemýšlím jestli místo nažehlovaček nedat aplikace, ale ten žíháný soft mám jen v těchto farbách a to mě žádná aplikace krom srdíček a teček nenapadá.

ucitelka70
27. mar 2013

@bury zipsov sa nemusíš báť, pošleme ti dobré návody

ucitelka70
27. mar 2013

@jemi teším sa na foto v kompletke... a prosím pofoť aj s kapucnou na hlavičke, nech vidíme, aká je kapucna.... n iekto tu spomínal, že trošku menšia je

eldwen
27. mar 2013

@stassy tak kdyby nahodou.... co? 😉

jemi
27. mar 2013

@ucitelka70 pofotím, ale menší mi nepřijde, mám ve fotáku ještě jedno foto, tak přikládám, na fotce to jakoby odstáva-kapuce, ve skutečnosti, ne až tolik. Tlustou čepici a kapuci od mikiny pod to asi nedáš, ale jenom čepici nebo 2 tenčí vrstvy určitě.

stassy
27. mar 2013

@eldwen Napiš mi prosím mail a já až a jestli návod najdu, pošlu. 🙂