Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@danielahe jj má🙂 nedodržujeme to teda na 100% pže to by jedl jen vodu a chleba 😕 ale jinak se docela drží si myslím...syn kojenej nebyl (byl nedonošenej a nějak nám to nešlo) ale kamarádka co kojila holčička měla taky alergii tak měla taky slušnou dietu🙂)
@caramilla joo to si vzpomínám že měl starší syn taky a to mu myslím ještě ani 3 nebyli 😕 to včera jsme se do toho opřeli a teda poctivě aspoň 3xdenně odsáváme a jina průběžně smrká tak snad to bude lepší nemůžu se na něho koukat jak se mi tady pořád dáví a dusí když kašle a pak zvrací :( :(
Mám tu jednu inspiraci pro háčkařky:
http://ilovebuttonsbyemma.blogspot.cz/2013/01/c...
Jinak bych se docela ráda zbavila PUL kousků, které nevyužiju, jsou to žirafky na bílé, rozměr 43x67 cm
a motýlci na černé, rozměr 51x51 cm.
Přihodím k tomu sloníky na světlém podkladu (modrozelená barevnost), velikost tuším také 51x51, akorát je z nich na rohu pár sloníků ustřiženo na aplikace.
Vše za 100,- plus poštovné.
Kdyby měl někdo zájem, napište IP.
Tak PUL už je pryč. 😉
@maly_prcek
@svela
@stassy
@kalman
@martinkah
@janette1972
@eldwen
@mikulka45
@misao
@medvi11
@fassy
@kryska5
@zuzu_epona
@kuna
@mitape
@katkaela
@sufik1
@daisyr
@caramilla
@petkon
@lenasss
@petkasv
@zikie
@ucitelka70
@volpaia
@mahafi
@macin73
@veronik77
@danielahe
@argo1
@lucijan
@veluska8
@bordino
@jitu22
@a_lexa
Děkuji všem za "líbíky" a pochvaly 😵
baby nemate niektora ulozene v linkoch nejaky strih reps. tutorial na fajny kapsar na postielku? Dakujem
ahojte sikovne maminky nemate navod ako usit take latkove capacky pre male babo? dakujem
Já se vám sem nacpu - abych podpořila začátečníky. Koupila jsem si střih od @caramilla a ušila svoje první softshelky podle jejího návodu a myslím, že se jako začátečník nemusím stydět 😉
Díky moc za střih a návod pro blbce 😀
Akorát manžel prohlásil, jestli je fakt nutný, aby chodil malej v neoprenu.... 😀 zkusím je možná ještě nějak "nazdobit".
@bordino Jeeeeeej, tak toto je fakt luxus, prekrasna farba, vesele vrecka a ozdoby. Mnam 🙂
@macin73 - já sice šiju už asi 15 let, ale fakt jen zkracování kalhot, malé opravy, záclony a tak. takže nic "většího". Takže určitá zkušenost tam je - že nebojuju se strojem apod. 😉
díky moc za za "líbím se ti" 😉 mám radost.... akorát nevím, jestli se odvážím třeba i na bundu - ten zip mě fakt děsí.
@bury Aj ja by som chcela byť taká šikovná začiatočníčka. Som rada, keď niečo ušijem rovno 😀
@zuzu_epona - to je taky tím dobrý návodem... bez toho bych to v životě nedala dohromady 😉 a taky tam mám plno chyb. ale nevadí - já jsem spokojená a určitě kalhoty poslouží, takže to je důležitý.
Holky musím moc pochválit střih Phillipa z farbenmixu, ráno jsem došila softshelku pro dcerku (vel. 86/92). Zatím dávám jen jedno foto, protože ji má dcerka sebou u babičky, ale večer nafotím i s nažehlovačkama a softovými harémkami(fialové), které snad došiji než se vrátí od babičky.
Ještě přemýšlím jestli místo nažehlovaček nedat aplikace, ale ten žíháný soft mám jen v těchto farbách a to mě žádná aplikace krom srdíček a teček nenapadá.
@bury zipsov sa nemusíš báť, pošleme ti dobré návody
@jemi teším sa na foto v kompletke... a prosím pofoť aj s kapucnou na hlavičke, nech vidíme, aká je kapucna.... n iekto tu spomínal, že trošku menšia je
@ucitelka70 pofotím, ale menší mi nepřijde, mám ve fotáku ještě jedno foto, tak přikládám, na fotce to jakoby odstáva-kapuce, ve skutečnosti, ne až tolik. Tlustou čepici a kapuci od mikiny pod to asi nedáš, ale jenom čepici nebo 2 tenčí vrstvy určitě.

Plínečky pro kamarádku. Ještě vkládačky a mám konečně hotovo 🙂 Šít jich více než jednu mě teda nebaví 🙂