icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veluska8
27. mar 2013

Holky, první věc krom plínek ušitá na mimčo, vím žádnej zázrak, ale dílo se zadařilo 😀

lucijan
27. mar 2013

@bury super! prej začátečnice 😵

vianne
27. mar 2013

konecne som si trufla strihnut do opiciek...vysli z toho teplaciky a zaroven prvy pokus o interaktivne tricko 🙂 opicky skacu cez svihadlo ...krpec je nadseny a ja tiez :D

a_lexa
27. mar 2013

@vianne tak ty jsou parádní - úžasnej nápad. Opičky mám taky, ale v červené - ještě mě nechytla můza.

bulinka
27. mar 2013

prosím podle čeho šijete pyžámka? Včera mi přišli látky z Wendy a teď jsem zjistila, že nemám střih na pyžámka ☹

allymally
27. mar 2013

@bulinka já jsem střihla podle pyžamek, co jsme měli nakoupené kdysi dávno. Jen jsem je prodloužila a trošku rozšířila 😉 A tričko nepoužívám, zatím jenom bodyna velikosti 92 🙂 Nemám ráda holé záda.

allymally
27. mar 2013

@bulinka jinak mohu překreslit střih pyžamka v Ottobre 😉

macin73
27. mar 2013

@jemi To je ten střih tak malý, nebo máš tak velké dítko? Nebo já malé? Ta velikost 86/92 jí začíná být až teď, a to jí jsou 2 roky!!! Jinak super bundička, taky se na ni (asi někdy v příštím životě) chystám 😕

jemi
27. mar 2013

@macin73 dítko mám myslím tak akurát(9kg a 80cm), doma nosí od 74 po 86 oblečení, ale nejvíc 80. Střih jsem nechala původní, nikde jsem nepřidávala, ani neubírala, bundička jí je ještě větší, ale dá se v pohodě nosit.

snowwitch
27. mar 2013

@jitu22 to dělá Medley, čije je z obyč tričkoviny, ale nedá se v tom nosit....

maly_prcek
27. mar 2013

@bulinka Já šiju z Ott. podle střihů na trika a tepláčky, co nám sedí. Taky dělám trika delší - spíš jako košilka, aby netáhlo na záda. Malá mívá dlouhé triko k tomu vlňáčky shorties a starší dlouhé triko + tepláčky a na léto 3/4 kalhoty.

winnyfred
27. mar 2013

tak já zas něčim přispěju 🙂
katata a tričko pro prcka do kompletu k mikince na krk u trička vůbec nekoukejte hnula sem si se zádama a nestihla to dodělat ☹

bury
27. mar 2013

@ucitelka70 - tak sem s tím 🙂 možná seberu odvahu.... já to jednou zkoušela na nějaký starý mikině, kde se zip rozbil a skoro jsem u toho vyskočila z okna no a nakonec to bylo stejně křivý 😀

majamat
27. mar 2013

@ucitelka70 aj ja prosim dobre napady na sitie zipsu. minule som presivala malej zips na mikine a skoro ma vystrelo. nepasovala mi celkom dlzka zipsu, lebo presne taky sa nedal zohnat a skoro som osedivela aj z nite, co som kupila. neviem co je to zac, ale je dost pevna a hrubsia. nasla som ju medzi zlacnenymi nitami v galanterke. ved mi stroj s nou nechcel ani robit. nedalo sa sit. pokusne som dala spodnu nit taku, aku som uz mala namotanu, ale bola tensia. nerobilo to dobrotu. nasla som inu spodnu nit origos z obchodu a tam som zas nemohla najst koniec. som sa nasr... a poodstrihovala som ju z toho kotucika. tak som si chcela natocit nit sama z tej co som kupila a vobec sa mi to netocilo. uz som na to nemala nervy, tak som to usila bielou a kedze mi zips nepasoval, tak vrch nevyzeral vobec dobre. tak som sa rozhodla, ze to zakryjem a kedze som nic ruzove okrem lemovacej gumicky nemala, tak som ju pouzila. no na jednej strane mi to trosku uslo a nevyzera to dobre, navyse tu bielu nit trochu viac vidno. no jeden blby zips a tolko som sa s tym parala. uz som na to fakt nemala nervy, tak som to nejak dokoncila, ale nastastie je to nositelne.

jitu22
27. mar 2013

přidávám svoji jarní plínkománii - 15 kalhotkových plínek (6 pro neteř, 9 pro Vojtíka). Ne, že by to bylo tak úžasné šicí veledílo, ale jsem šťastná, že už to mám za sebou a můžu se pustit zas do něčeho zábavnějšího 🙂 Všechny detaily a informace jsou na blogu - http://jituli.blogspot.cz/2013/03/jarni-plinkom...
Akorát nemám žádnou fotku, kde by byly všechny hezky pohromadě. A část už je ve světě, naše část už v provozu.

kittynnkaa
27. mar 2013

kocky ak mozete poradite mi ako usijem vlozku do kocika ? ak viete co myslim do sportovej casti nieco pekne farebme? Dakujem za kazdu odpoved 😉

a_lexa
27. mar 2013

@jitu22 ty jsou nááádherný. To musela být pěkná fuška.

katka82
27. mar 2013

@jitu22 jůůů tak ty jsou fakt kráááásný 😵 😵 šikula 😉

bury
27. mar 2013

@jitu22 - to je fakt krása a když jsem na tvém blogu četla, jak si to šila, tak fakt klobouk dolů - to už je velkovýroba 🙂

jitu22
27. mar 2013

@bury taky doufám, že už to nikdy nebudu znovu opakovat 😀

bury
27. mar 2013

@jitu22 - se ti nedivím.... ona je to zábava a radost, když to člověk dělá po dvou kusech 🙂
já se taky chystám na plenky pro druhoše, ale bojím bojím 🙂 já fakt na všechno potřebuju spoustu psychické přípravy a návod jako pro blba 😀 a pak to možná klapne.

laeela
27. mar 2013

@jitu22 dnes samé krásnoplínkové příspěvky.
Ale nejsamlepší je ta zelenotučňáková s oranžovým lemováním. 😵

ucitelka70
27. mar 2013

@majamat @bury Zips http://www.farbenmix.de/de/reissverschluss-hose... http://www.farbenmix.de/de/reissverschluss-hose... a tu si popozerajte aj ostatné návody, všetky sú veľmi dobré

bury
27. mar 2013

@ucitelka70 - děkuji moc 😉 kouknu na to.

vianne
27. mar 2013

@kittynnkaa ja som sila z tenkeho molitanu - vypln, a navrch z jednej strany flis a z druhej klasicka bavlna alebo vzorovany uplet.

majamat
27. mar 2013
majamat
27. mar 2013

@ucitelka70 skusam pozerat a nezobrazuje sa mi to.

ucitelka70
27. mar 2013

@majamat @bury
skúšala som,
http://www.farbenmix.de/de/philippa-fotoanleitu... nenačítalo, tak sa takto kuknite

majamat
27. mar 2013

@ucitelka70 diky, ulozim si to a este to kuknem.