Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@diapozitiv01 wow super mašinka 😉 a ten návlek na nočník je perfektní nápad.
@lenasss krásné čepičky - neháčkuješ už i ze spaní?? 😀
@veronik77 No tak ten nemá chybu. A ty kapsy - paráda.
Ahoj holky, tak sice stíhám šít opravdu jen minimálně, ale když už, tak se mi nevede - holt úděl začátečníka. Chtěla bych vás proto poprosit o radu. Našívala jsem finerib na jednolíc a děsně se to vlní (viz foto). Šiju dvojjehlou a v návodu píší, že se má při šití natahovat, ale intuice mi říká, že to není správný postup... Vím, že se to tu už určitě řešilo tisíckrát, ale mohla byste mi nějaká dobrá duše říct, jestli má intuice je správná? Díky!
Holky, vy jste teda dneska při škaredé středě byly produktivní 😀
Já mám jeden pokus o kojící merino tričko na knoflíky. Kdo jste se někdy jako amatér pouštěl do tohoto typu zapínání, tak asi tušíte, co včera do půl druhé do noci padalo za slova.... a to jsem manželovi v 11 večer říkala "jen došiju jedno tričko, skoro ho mám a jdu brzo spát, je mi zle". Prdlajz, do 2 jsem tam strašila!
A když jsem ho dnes slavnostně fotila, tak mi málem zmrzly prsty, skoro v dubnu...
@piecee o diete mi nemluv, ze zacatku jsem mela strach cokoli snist ( jemu vadi i male mnozstvi mlika ), chleba si pecu, nebot v nem byva syrovatka nebo stopy mlika, nebo jim suchary 😀 Nam se to zaclo projevovat kolem 4 mesice, tak jsme byla celkem v soku. No snad nam ty nase deti z toho vyrostou 🙂
@bordino ta nosici bunda je vazne uzasna, slintam a chci taky 😵 😵 😵 😵 🙂
@lenasss no my jsme dostali strasnej prujem po 3 mesici a takovou zvlastni konzistenci a mudra mi hned rekla, ze to vypada na alergii na BKM, no a po dukladnem vysazeni vseho, co obsahuje byt nepatrne mnozstvi se po 3 tydnech uz to bylo lepsi, jen se nam vysypal atopak 😝 a ten uz je taky lepsi 🙂 . Ja myslim, ze u vas nic takoveho nehrozi, jinak by mu mliko od kravy delalo zle 🙂 a kravskou bilkovinu najdes i v kojeneckym mliku a to by taky nemohl 😉 . Hlavne, ze mu chutna, ja mam radeji baculate deticky 🙂
@danielahe jj to mu chutná 😀 jsme byli u tchýně a ona má andulku a on stál u klece a chvíli na ní koukal a potom jen tak ze sebe vyhrk "PI PI MŇAM MŇAM " 😀 jenže on pořád chodí a pořád jen loudí jídlo každého tahá za nohavici i venku ve městě a říká ham ham. A ten starší zase nejí prozměnu vůbec 😀 do toho cpem jídlo skoro násilím mu ani nepomůže vyhladovět on by umřel hlady 😅 a pro srovnání včerejší váhy starší 4,5roku 13,2kg a mladší 13měsíců 12,1kg 😀
@lenasss kamoska to ma podobne, jeden syn by je vyjedl 😀 a ten druhy ma podvahu 😎 . Muj jirula, kdyz mu byli tri mesice vazil 8 kilo 🤐 a ja mela strach, ze budu mit obriho miselinka 😀 😀 😀 . no a to mu zustalo, bez tech spicku, ma 145cm a asi 36kilo a to mu je 8 let 😀 a neboj, jiricek ve dvou letech chodil u koupaku na plazi a u kazde deky rikam mnam mnam 😀 😀 😀 😀 , to byla ostuda 😅 😀
@giddens strihy tu skoro vsetky mame prevazne z ottobre http://www.ottobredesign.com/ , ale treba si ho objednat 😉 neviem co sa ti konkretne pacilo, ak ta posledna mikina, tak to je tento strih: http://www.farbenmix.de/shop/Patterns/Boys/DANA...
@caramilla tak to tricko je nadherne.. dokonca aj v tej olivovej 😀 😀 to by som do konca zivota neusila 😠 minule som sa nahodou dostala na prve strany tejto debaty a nadabila som tam na prispevok odo mna, ze v zivote neusijem nohavice :D tak mozno o dalsich skoro 2000 stran, dam aj take triko 😀 😝 😉
@petule55 tak přesně takhle se mi to také vždy vlní když nechám ten rib dlouhý (nebo když ho natahuju i s tou spodní látkou). Když si ho ustřihnu tak o cca 5 cm kratší, tak ho nedokážu rovnoměrně natahovat a potom ho mám zase krátkej 😝 😝 nebo někde víc nebo míň zvlněnej 😝 😝 . Chce to cvik a natahovat jen rib a ne obě látky. Jenže to se lépe řekne, než udělá 😠 😠 . Jak píše palosek, tak na OL to jde lépe. Držím palce a jsem "ráda" že v tom nejedu sama 😀 😉 .
@a_lexa
@petule55 jak už bylo řečeno, tu lemovací látku je třeba ustřihnout kratší a jen ta se při šití natahuje. Já si nejprve přišpendlím lemovací proužek k látce na koncích, pak uprostřed, pak ten zbytek, pak přistehuju stehovkou a až pak přišiju na stroji. Jinak bych taky neměla ten proužek našitý rovnoměrně. Je to zdlouhavé, ale pak nemusím nic párat. 🙂
tip pro majitelky sušiček - míčky do sušičky ze zaplstěné vlny (zajímalo by mě, jestli to pak funguje stejně jako ty kupované umělohmotné)
http://www.seasonedhomemaker.com/2012/11/how-to...
Ahoj holky, nějak vás nestíhám sledovat, komentuju jen poslední výtvory 🙂
@jemi krásná souprava! Já bych kalhotky asi zúžila v bocích a u příštích udělala širší nohavice. Soudím podle fotky, kde je má malá na sobě 😉
@veronik bundička je nádherná, teď jen to jaro, aby přišlo!
@mitape legínky jsou krásné!
@caramilla jsme u stejného materiálu, konečně jsem nám ušila merino trika 🙂 A vypadá to, že je ještě i užijeme 😀 Sobě jsem musela kolem krku a rukávy olemovat bambusem, 1,5 m látky bylo na tři trička jen tak tak. Aspoň jsem měla prostor si pohrát s dírou na palec 🙂 Je to můj druhý výtvor na overlocku, musím přiznat, že bez vaší diskuze by mě vůbec nenapadlo si ho pořizovat 😉

@veronik77 jéé, ten je skvělý 😵 😵 😵