icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medvi11
28. mar 2013

@danielahe tak tyto míry má náš skoro 12 letý Vojta, jen asi o 2 kila víc 🙂 jsme rodina trpaslíků 🙂

veronik77
28. mar 2013

@svela ano ano, bez téhle diskuze bych nezjistila, že nutně potřebuji OL, ale i tunu úpletů 😀

svela
28. mar 2013

@veronik77 o látkách ani nemluvím, já jsem si včera úplety zakázala, nakoupila jsem ve slevách v H&M, např. tričko nebo i dva roláčky za 70,-m takže se fakt nevyplatí něco šít! Jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží 😀 Teď koukám na další merino, manžel by taky chtěl tričko a i já letní pro sebe 😀

bordino
28. mar 2013
veronik77
28. mar 2013

@bordino mám doma, ukážu.... 😉

janette1972
28. mar 2013

@zojec Nebud skromna! Pamatam na Tvoje prve pociny, potom som si dala od fora nacas pokoj, ked som sa k nemu opat po roku vratila a videla Tvoje vytvory, tak som padla na zadok aky progres! Ma to aj potesilo, ze hadam sa to aj mne pritrafi... 🙂

lilly2711
28. mar 2013

@veronik77 bunda krásna, chcem sa opýtať ako sedí ta Philipa na postave??? Chcem sit pre Nellie a Juli, diiik

veronik77
28. mar 2013

@lilly2711 sedí dobře, jen šiju trošku širší rukávy 🙂

bordino
28. mar 2013

@veronik77 stačí mi říct, je tenká? Vhodná na letní balonový kalhoty?

veronik77
28. mar 2013

@bordino je tenčí, chtěla jsem z toho šít bal. sukni Haničce... asi tak jako jemný kord?

lilly2711
28. mar 2013

@veronik77 sú úzke??? a to je pôvodne na bundičku, keď chcem len mikinu, treba zmenšiť? či sedí dobre, nechcem, aby mala širokú veľmi.dakujem

veronik77
28. mar 2013

@lilly2711 široká určitě není, spíš na tělo... na bundu to spíš šiju o chlup širší 🙂 nezmenšovala bych...

jemi
28. mar 2013

@lilly2711 sedí moc dobře, asi 3 stránky zpátky je Ela v softshelce (Phillipa), kdybych nešila větší velikost, tak by byla hodně na tělo, jako mikinu bych nerozšiřovala (ani rukávy, ty jsou podle mě akurát)

piecee
28. mar 2013

holky trocha inspirace 🙂 zajimavý kojotričko http://cemamanlafee.canalblog.com/archives/2010... (návod k němu http://www.freeneedle.com/directory/baby-childr... )

caramilla
28. mar 2013

@medvi11 neboj, na merino to ještě bude týdnů, máš ještě čas 😀
@svela moc hezké 😉

petkasv
28. mar 2013

Má dnešní práce 🙂

caramilla
28. mar 2013

@piecee a to jsem si myslela, že to už jinak snad ani vyřešit nejde, fakt originální jenbych ty "cáry" víc utáhla, aby jí tolik neplandaly, asi... možná ale čeká, až se já nalejou prsa 😀

caramilla
28. mar 2013

@petkasv jú, to je krásný, takový pozitivní!

petkasv
28. mar 2013

@bordino na šatičky super, takže i na lehký kalhoty to bude, není nic těžkýho jako klasická 🙂

petkasv
28. mar 2013

@caramilla viď, jarní, jen to jaro, když máme 5cm sněhu pořád nikde 😖

mitape
28. mar 2013

@medvi11 strih je z detskej burdy 1999. šaty sú robené bez prídavkov na švy, lebo babule sú suché 😀

medvi11
28. mar 2013

@mitape díky...to asi v knihovně neseženu... Ale jsou parádní!

mitape
28. mar 2013

@medvi11 nesľubujem ale keď budem mať čas skúsim prekresliť na papier a oskenovať. akú veľkosť by si potrebovala?

medvi11
28. mar 2013

@mitape 110 ale prvně zajdu do knihovny, mají tam stará čísla, třeba to najdu. Dávali i věci ze speciálu k normálním, budu hledat příští čtvrtek 🙂 každopádně dík za nabídku! Dám vědet, jak jsem dopadla.

minnehaha2005
28. mar 2013

tak toto je moj vytvor 🙂 este obrubu musim spravit

caramilla
28. mar 2013

@minnehaha2005 wow 😵

rina76
28. mar 2013

Dnešní počin - ušito ze zbytků teplákoviny - návaznost vzoru nehledejte, stěží jsem napasovala PD na mikině. A náš domácí "mazlík"

bordino
28. mar 2013

@rina76 souprava krásná, ale ten kocurán... ach. na čb mám slabost

a_lexa
28. mar 2013

@minnehaha2005 ty brďo tak to je mazec. 😵

ucitelka70
28. mar 2013

@rina76 perfektne si zužitkovala teda všetko... súprava krásne zladená, vôbec nevypadá,že si zbytky chcela využiť... a ten kocúrik je parádny....