Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@diapozitiv01 mě teda hacku půjčila právě kamarádka asi ve 4. měsících Filipa, on byl strašnej nespavec, byli jsme úplně zoufalí, přes den usnul tak po 3-4 hodinách vždy na 10 minut.
A hacka teda za mě výborná, rychle si zvykl, výborně v tom usínal a doopravdy pak i spal, jednou třeba 3 hodiny vkuse, to jsme jej vyděšení chodili s DH furt kontrolovat, jestli není mrtvý. 😀
@minnehaha2005 dakujem 🙂
@eldwen pružina se dá koupit i v Bráně k dětem a asi i v dalších nosících obchodech. A je potřeba nezapomenout na to jistící lanko, protože se často stane, že pružina praskne...
pár tvoření ode mě...nejen šicí 😀
1 - dort pro manžela - vášnivého táborníka
2 - háčkovaný klobouček pro nejstarší k jarnímu kabátku, jen to jaro ne a ne se dostavit 😠
3 - kolekce BLACK AND WHITE - spoďáry z bambusového sportovního úpletu dle střihu od @caramilla 😉
4 - velikonoční pozdrav 🙂
@zojec
@anastazieb holky a nemyslite, ze treba to pruzne lano (tenci ze stoklasy, treba na nekolikrat) by neudelalo rpinejmensim podobnou sluzbu? To doma mam 🙂
@zojec
ďakujem za radu, pôjdem asi do toho suedecloth-u. len som uvažovala, ako ušetriť 🙂 ale máš pravdu, kombinovať kvalitu s nekvalitou sa naozaj neoplatí a neušetrila by som nič 🙂
@eldwen nevím jak vypadá, ale asi postačí, jen nevím, jak dlouho vydrží, aby nezpuchřelo...
Jdu si pro radu. Aplikace z úpletu se přišívají rovnostehem nebo cikcakem? Nebo je to jedno?
@sinala máma mi to kontroluje dodnes a hrozně kritizuje. Ale fakt je, že nejsem moc pečlivá a ty chyby vidím taky. Jen jsem na to moc líná to předělávat... Hlavně když vidím, že to dítě docela rasí a půlka úžasných triček už má nevypratelné fleky, tepláčky díru jak si hrál s nůžkama a nebo vlezl na prolejzačku 😒 😒 😒 😒 jednou se mu povedlo taky vlízt na zrovna natřenou klouzačku.... ale nebylo to tam napsané ani nijak označené a fakt mi to teda nenapadlo, že by tam mohla být čerstvá barva
@lenasss tyjo, toto já považuju za uklizený byt 😀 😀 😀
Všechny výtvory jsou moc hezké, postupně lajkuju na mobilu 🙂. A jdu to sem taky zamořit 🙂 Je to zhruba za dva týdny.
1. trička styl carazara, tj nabrané na předním dílu v ramenou. To s fialovým srdcem je pajc z netu, ale v reálu nic moc - to srdce je strašně těžké a divně visí
2. tričko tentokrát s dlouhým
3. wendy jahůdky miluju a J. si hrála na uklízečku, miluje gumové rukavice 😀
4. rostoucí tepláky
5. bodýčka pro K., teď už mám i druky
vy, co šijete bodýčka, jak děláte to olemování dole, aby to krásně kopírovalo ten tvar - oblouk, jako na kupovaných? Já to asi natahuju v blbých místech, vždycky se to pak zkroutí. Na funkci to nemá vliv, ale na fotc eto není tak hezké 😎
@kuna nádherné vecičky si pošila...
Ahojte všechny, obdivuju vaše výrobky, jsou nádherné 🙂 Měla bych jednu prosbu, nevíte, kde by šel sehnat návod na výrobu overalu nebo kombinézy pro mimčo? Nemůžu nic kloudného sehnat... Děkuji předem a úspěšné tvoření 🙂

@eldwen skus napisat k pechovi, ci nepredava pruzinu bez hacky :D
@jitu22 ja som tuto sila, podla tejto: http://babyvak.cz/product.php?id_product=98 , kamoska objednala, tak som si ju na chvilu pozicala.. mala som pred tym tu margaretkovu , ale je cca 15cm kratsia a hlavu ma velmi dohora... aj to zapinanie nie je bohvieco..