Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek děkuju, jj je to šitý jako patent, ale tam kde jsou patentky jsou dvě vrstvy 4látek 🙂 patentky drží, druky by nedrželi, teda aspoň já bych s nima bojovala 😖 u těch patentek hodně mačkám, ale hrozně záleží na tom místě 🙂 jinak já prostě ty wendy úplety nemám tolik ráda, oni jsou krásný, ale po třech vypráních je barevnost fuč ☹ a i když šiju 70strech jehlou jsou v nich díry, když jsem to dala Bětce na ty prdeláčky tak to prostě pouští voka, a hrozně mě to mrzí ☹
@kalman venku sice slunko, ale v tý kose a sněhu asi nikdo nepřijde 🙂 i vám krásné Velikonoce 🙂
@petkasv myslíš ty obrázkové oboulícy? To je divné, já je používám hodně a jsou vpohodě.... Akorát na světlá látka na kolínkách tepláčků a celkově tepláčky jsou po třičtvrtě roce docela oprané, ale zaprvé jsou asi zaprané a navíc jsem je prala opravdu hodně, když se do nich synáček pořád počůrával... Jinak jsem s těma úpletama spokojená a oka mi nepouští....
@petkasv @anastazieb já si zatím dírek taky nevšimla. A ani nevím, jakou tam mám jehlu 😅 😅 Bud strech nebo standart. 😅 S tím pouštěním ok...to bylo myslím i u mtx výplňků, nebo fineribu..... u toho fineribu jsem si toho všimla na spodárech.... ale snad jen jedno, dva oka.... 😝
@anastazieb a zapere se snad vše....ted jsem tučnákovou tuniku hodila do pračky s barevnýma věcma....a bílé finerib.rukávy už taky nejsou krásně bílé.... 😖 A obzvlášt zajdou lem.gum (bílá ) :(
ahoj
Fakt 😲 😲 já to na těch prdeláčích fakt vidim ☹ já nevim proč, je to na zadku, třeba ty koncovky mi to nedělají, asi je to tím, že ta na tý prdelce je to namáhávý místo, nevim, prostě tam ty oka jsou a to jsem to šila tak aby to pružilo do strany 😖
Ahoj holky prosim o radu jak usit krytku na zip nebo jak se tomu rika Chystam se sit poprve mikinu a nevim jak na to aby nehrozilo skripnuti kuze na krku... budu vlastne poprve v zivote sit zip navic olemovany tak bojim se jak to dpadne 🙂)
@dagmarkaaa ahoj, pozri, toto je tu pekne nakreslené http://www.farbenmix.de/de/philippa-fotoanleitu...
@diapozitiv01 volba mezi Pfaff a Brother, tak určitě jedna velká přednost u Pfaffky a tou je horní podávání. To je super věc, kterou fakt oceníš.
Jinak jsem vás tu chtěla dočíst, ale teda 1947stran nedám 😀 Tak aspoň fotky s výtvorama. Jdu se zavřít do kumbálu a zapracovat na sobě, abych se nemusela stydět 😅
@medvidekponco vítej 😀 😀 😀
Já bych řekla, že Brother jsou dobré hobby stroje na takovéto jemné šití, Pfaff je už drak na větší profišití, látka tam fakt frčí, prošije skoro všechno, ale zase ta jemná motorika je tam o fous horší, je třeba mít verzi, kde se dá regulovat rychlost šití. Já jsem spokojená až na ten vypadávající display, což prý jsem na světě jediná, kdo to má ☹ Pak bude rozsáhlá recenze na blogu 😀
@caramilla Je pravda, že dlouho jsem si nemohla zvyknout na ovládání pouze šlapkou, ale řada ambition má i ovládání tlačítkem. Já se ti zítra zeptám na ten display. To není totiž normální a ty ho máš ještě v záruce, tak bych ho chtěla opravit. Teda, ale být bez stroje 🙄
@caramilla
ty mas od pfaffu verziu expression 4.0??
@jitu22 jitu, tu mas aku sijacu masinu?
@diapozitiv01 mám Ladu SCM 986 (tenhle - http://www.sicistroj.info/katalog/lada-scm-986). Jsem s ním moc spokojená.
@laeela jj 🙂 Zbyl mi tady, když jsem povyměňovala ostatní holčičí barvy, co mi přišly v balíčku. A teď jsem za něj ráda 🙂
poslední dobou nějak nestíhám 😀 stihla jsem jen pár věciček 😀 slintáčky, soft obal na mobil, chlupaté polodupky, zástěrku z laminovanébavlny.
šijete nádherně holky 😵 i když Vás nestíhám číst, tak se tu pravidelně kochám fotečkama 😵
@caramilla vyprala jsem už ty tištěné cedulky jak mám a barva drží 🙂
@ucitelka70 já bych tam něco potřebavala objednat, ale prvně se musím podívat u nás V Prioru, dám Ti pak vědět

@petkasv tak bodyčka jsou skvělá 😵 A ty patentky ti na tom lemu u krku drží? To máš ten lem šitý jako bys dávala patent, že? Protože já to měla tak hrubé, že mi patentek vypadával...i baby druk. 😖 A ty růž.rybky z Wendy vypadají fakt dobře 😵