icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
5. apr 2013

@lillyzelvicka prosím ťa odfotila by si ešte detail tej légy zospodu - obe strany? aj podsádku na druhej strane zipsu? nevedela som na jednej veste to ušiť, alebo zle som robila, alebo stroj to nezvládol...

jieff
5. apr 2013

@veronik77 ta je krásná!

jieff
5. apr 2013

@lillyzelvicka krásně propracovaná - ty nezklameš!

a_lexa
5. apr 2013

@lillyzelvicka jůůůů krásné.

veronik77
5. apr 2013

@ucitelka70 to není paspulka, ale našívací reflexní pruh od Stoklasy, ale do švu se to teda moc nehodí - není to pružné, jako reflexní paspule z VTC... 🙂

a_lexa
5. apr 2013

@sinala já přidávám k praní takové ty papírky proti obarvování látek. Kupuji v německu, ale běžně se dají sehnat i v DM.

svela
5. apr 2013

@caramilla limetky v klučičím vypadají taky moc hezky, holky už je nosí, na jaro nečekáme, a každý si jich hned všimne a ptá se odkud je máme 🙂 Tyrkysová čepička je krásná! Chtěla jsem háčkovat na jaro, ale vzdávám to, stejně jako ty, mám tušení, že přijde rovnou léto 😉

@veronik77 bundičku máš krásně vypracovanou! Kolikátou už jsi šila? 😉 Mám na ní taky střih, ale nevím, jestli se do ní pouštět 😀

veronik77
5. apr 2013

@lilly2711 držím palce, ať jste všichni brzy zdraví a bojler také 🙂

ucitelka70
5. apr 2013

pomoc..... k týmto čižmám súrne potrebujem červený soft..... vie mi niekto pomôcť?

veronik77
5. apr 2013

@svela moc děkuji 🙂 Philippu jsem šila jednu sobě, jednu starší dceři a teď jarní kabátek a softku pro Anežku... Ale pokaždé jí mám trochu jinou a tahle je asi nejvíc propracovaná 🙂

petkon
5. apr 2013

@svela manžel nosí někdy XL někdy XXL (českou velikost má 54), porovnala jsem to jeho tričko s tím střihem a šila jsem mu nejmenší velikost a nezužovala, ale určitě přiměř s tím, co nosíte vy 😉

caramilla
5. apr 2013

@komisakpd na noteb. mám u gmailu nahoře lištu, kde vpisuju jméno nebo mejl a tím si vyhledám všechny mejly, ve kterých je v odesílatelích to jméno nebo adresa, co hledám, na tabletu tam ta lišta není a nenašla jsem, kde ji zobrazit. Potřebuju třeba když vím, že chci najít objednávku od paní Novákové , zadat Nováková a aby mi vyjela, ono se to možná zdá nepochopitelné, ale denně mám třeba 50 pracovních mejlů a fakt to v tom hledat rolováním je nad mé síly, navíc když Gmail to zobrazuje jako "Jana" "Eva" a tak... víš, co myslím a víš, jak na to?

caramilla
5. apr 2013

@svela když ta vlna byla tak krásná a mě to háčkování tak relaxuje 😀 Náhodou, dneska v ní byla na poště! Rovná se 5 minut v autě se mnou, 1 minuta cesta od auta na poštu, 1 minuta z pošty do auta a 5 minut v autě se mnou 😀 😀 😀

lillyzelvicka
5. apr 2013

@ucitelka70 jo šusťák s vodoodpudivou úpravou 🙂 vyfotím ti to ráno teď už nejsem schopná 🙂

ucitelka70
5. apr 2013

@lillyzelvicka díky.... nie je to až tak súrne.... jasné, ak budeš mať čas....

ellysa
5. apr 2013

dievčatá neviete náhodou aké je poštovné z farbenmix.de ja to tam nejak neviem nájsť

ellysa
5. apr 2013

no tak som to našla

anastazieb
5. apr 2013

@caramilla ta čepička je nádhernááá!! Jasmínce to moc sluší, tyhle barvy já miluju 😉

komisakpd
5. apr 2013

@caramilla viem co myslis, ale tablet doma nemam...ale co som pozerala na nete ked si das do googlu tablet a gmail ti ukazuje rozhrania aj riesenia...pozri ak budes mat cas...

a chapem ta..ja to tiez vyuzívam, najjednoduchsie vyhladavanie

tak som ti moc nepomohla...

zikie
5. apr 2013

OT: Nechcete některá pekárnu chleba?

katka82
6. apr 2013

Ahojky 🙂
všechny výtvory jako vždy kráááásnýýý 😵 😵 já teď nestíhám nic 😒 mladší mládě je opět marod-viroza,zahlenění.lehce chycené průdušky a ještě ke všemu jsme včera skončili na ORL se zánětem středního ucha 😔 tak dostal ATB ☹ a přitom byl za polední týden venku jen 2x 😕 a jako fakt normálně pořádně oblečenej tak vůbec nevím kde k tomu všemu přišel 😕 no už jsem z toho na prášky celou zimu nedělám nic jiného než někoho kurýruju 🙄

bordino
6. apr 2013

Likvidace zásob bambusu 😀 Jen nechápu, jak overal velikost 62 může být Jáchymovi (74-80?) Přijde vám to normální?

bordino
6. apr 2013

tak ještě ty fotky

majamat
6. apr 2013

@bordino jej, to je zlate.

mamata
6. apr 2013

přeji pěkné dopoledne, potřebovala bych poradit, z čeho šít kabelku ve stylu Lilly http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/07/tasky-bat..., dííííky

mahafi
6. apr 2013

Abych trochu srazila čas rychlopočinů.. tak toto u sebe považuju za rychlopočin, a trval od včera odpoledne doteď 😀, hodný choť dnes vařil, abych to dodělala 🙂 (takže na zdejší poměry pomalopočin). První kapsáče.. Madlenka objevila krásu kapes (chjoooo 😀), kapsy jsem šila vůbec poprvé, takže ty mě fakt potrápily.., ale z výsledku mám radost, i když chyby tam jsou, to je jasný 🙂.

petkasv
6. apr 2013

Holky moje včerejší nocovka 🙂 Phillipa na jaro, upravená jak to jen šlo 🙂, podšitá jednolícem 🙂 a hlavně jsou tam ty "TULITÁNY" 🙂 🙂 no a pak vesta 🙂 konečně jsem někam mohla dát ty úžasné knoflíčky od @caramilla 🙂 děkuji 🙂

kalman
6. apr 2013

moje tepkáčky 😀

petkasv
6. apr 2013
ucitelka70
6. apr 2013

@petkasv díky krásne..... je to ono.....

a medzitým som zabudla aj na to, že @monikajan má...... síce sú horšie parametre.....