Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla tak možná ještě dospává ty celý měsíce, kdy nespal skoro vůbec😀 nevím, prostě jsem vzala toho Karpa a vzala si k srdci pár rad a ono to prostě fungovalo a funguje pořád 🙂...vím, že každý dítě je jiný, ale vždycky jsem supěla na ty řeči, že novorozeně spí 20hodin denně, 1/4roční dítě 16hodin denně apod., protože Išek nespal skoro vůbec a i naše dětská mi řekla "no, každý dítě je jiný...holt to musíte nějak přežít"...no ale jak jsem psala výše z nespavce je spavec 😀
@lillyzelvicka Krása, něco takového chci také spíchnout 🙂 jen mám zelený ssh, tak musím splašit ještě kousek černého nebo šedého .... kdyby měl někdo navíc 🙂
@crawler O nespavcích mi mluvte, mě od 3 týdnu přes den skoro nespal, v noci to šlo a i teď to není žádná sláva, takže šití přes den nezvládám... nejlépe se vyspí v kočárku, ale to zase musím vozit, už se také těším, až to bude dospávat 🙂 Vstávání v šest taky nic moc, ale jednou za měsíc spí i do půl osmý, tak to mám vždy hned lepší náladu 😀
@lillyzelvicka já něco podobného budu šít v hnědo oranžovém vydání 😀
ja jsem si asi mela vzit vic toho hnedyho, nevim co jsem si myslela, chci usit tolik veci☹
@daisyr děkuji
@animal 🙂
S tím spinkáním je to fakt individuální asi.Nám malý usne kolem osmé, do hodiny se vzbudí a většinou chce nakojit a zůstat u nás v postely, což je mazec noc.Když ho dám do postýlky budí se co čtvrt hodiny a to se nedá šít.Vstává v šest max. půl sedmé pak jde spinkat v devět spí dvě hoďky někdy míň.A jdu spat s ním.Odpoledne si ještě někdy dáchne na dvacet minut.Teď mi spí zdaleka líp než jako malé miminko.
A šít úplnš v noci nemůžu.Strojemy nedělají extra kravál, ale bydlíme ve staré bytovce,Slyšíme souseda když si kýchne 😒
@lillyzelvicka teda bunda opravdu paradni! 😵 😵 😵
ja mam usite zatim kalhoty, do bundy se budu poustet asi az pristi rok.. ted mame jeste nepromokavou z obchodu, tak to bohate staci.
nase kalhoty tu - jsou site podle strihu na teplaky v ramci minimalizace svu 😅 jen jsou krapet delsi.. akorat modelka se nechtela fotit ani za prislib bonbonku.. 😀
@ivuska.h vecer penize prevedu, jeste jednou dekuji!
žienky otazočka na vas kde prosim zhanate v SR softshell??? potrebovala by som tyrkysovy (zvonku) chcem si spravit vsadku - a tak si vyrobit nosiacu bundu ale neviem ani nahodou zohnať okrem Čiech nič. potreboval by som tak 0,4 x 0,8m cca. nemate niektora nahodou navyše? alebo nejaky tip kde zohnať? alebo čim nahradiť? Dik
@animal jojo.. jen mi to dalo docela zabrat.. na zkusebnim kousku se to nazehlilo bez problemu, ale na ty katata mi jedna vubec nesla a zrovna je to ta, co je nejvic vepredu videt.. 😠
@cajova_lienka delala se tu hromadka, zkus se zeptat monikajan jestli neco nezbylo..
@crawler Já s Tebou souhlasím, ale taky bych potřebovala poradit jak to dítě uspat a jak ho udržet spát dýl jak 1/2 hodiny. U nás to fungovalalo částečně jen na dovolené v Krkonoších, kdy jsem měla malou celý den na zádech a tam usnula bez keců. Doma usne jen u kojení.
A nejhorší je když máme nějaký akční den, to je malá zvědavá a to jí nedovolí vůbec usnout, přetáhne se a pak už nezabere vůbec.
@animal jojo, jde to. jen zatim nevim, co to udela po vyprani 😅 😀 ja je mam i na nepromokave bunde - je to jako tlusty igelit - a taky krasne drzi (zatim). jen ten obrazek budu muset priste vic vystrihnout, bo mi to kolem dokola udelalo trosku mapu.. ale myslim, ze to po vyprani zmizi.
@lillyzelvicka Krásná bundička.
@terezita Super kaťata.
Holky, jste moc šikovné.
HOLKY nechcete hromadku na krásné REFLEXNÍ nažehlovačky a nášivky na dětské oblečky??? Dle zkoušky od Terezity lze nažehlit i na softshell. 😀
@terezita to by do Prahy musel jet 😀 😝 jedině se zeptat, jestli jsou ochotni to poslat v obálce za jiné poštovné, ale takto by se s holkama dalo nakoupit i po půl archu, když by byl zájem víš. že bychom se podělili o arch a tím pádem bych měla doma více motivů, protože na archu jich je dost
tak pokud se do večera nějak domluvíme, tak udělám tabulku a co nejdříve objednáme, když se začíná už tak brzy stmívat 🙂 tak ať můžeme nažehlovat
@animal já bych brala jsou super

@crawler To ti naspí fakt hodně, Ondra dá za den tak 1-1.5 hodiny, výjimečně pak odpoledne ještě třeba půl hodiny a v noci aktuálně tak 11 hodin (vstává teď po sedmé, dřív chrněl klidně do devíti).
Jinak to jeho dobré usínání funguje přes den i večer, ale v noci někdy prostě nechce být v postýlce a už když se nese do pokojíčku z chodby, kde dostane napít, tak začne vřískat a mlátit rukama a je jasné, že chce k nám do postele, kde pak taky hned usne. A občas nechce spát nikde, ale to jsou spíš nějaké špatné sny nebo tak něco, není to rozhodně pravidlem a je u toho v takovém divném stavu, že na sebe nenechá ani sahat. Ale Klárka v tomhle byla vždycky jiná, ta večer usínala neochotně fakt tak do toho roka a něco. Fakt to bude individuální.