icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
7. sep 2011

@crawler To ti naspí fakt hodně, Ondra dá za den tak 1-1.5 hodiny, výjimečně pak odpoledne ještě třeba půl hodiny a v noci aktuálně tak 11 hodin (vstává teď po sedmé, dřív chrněl klidně do devíti).

Jinak to jeho dobré usínání funguje přes den i večer, ale v noci někdy prostě nechce být v postýlce a už když se nese do pokojíčku z chodby, kde dostane napít, tak začne vřískat a mlátit rukama a je jasné, že chce k nám do postele, kde pak taky hned usne. A občas nechce spát nikde, ale to jsou spíš nějaké špatné sny nebo tak něco, není to rozhodně pravidlem a je u toho v takovém divném stavu, že na sebe nenechá ani sahat. Ale Klárka v tomhle byla vždycky jiná, ta večer usínala neochotně fakt tak do toho roka a něco. Fakt to bude individuální.

crawler
7. sep 2011

@caramilla tak možná ještě dospává ty celý měsíce, kdy nespal skoro vůbec😀 nevím, prostě jsem vzala toho Karpa a vzala si k srdci pár rad a ono to prostě fungovalo a funguje pořád 🙂...vím, že každý dítě je jiný, ale vždycky jsem supěla na ty řeči, že novorozeně spí 20hodin denně, 1/4roční dítě 16hodin denně apod., protože Išek nespal skoro vůbec a i naše dětská mi řekla "no, každý dítě je jiný...holt to musíte nějak přežít"...no ale jak jsem psala výše z nespavce je spavec 😀

daisyr
7. sep 2011

@lillyzelvicka Krása, něco takového chci také spíchnout 🙂 jen mám zelený ssh, tak musím splašit ještě kousek černého nebo šedého .... kdyby měl někdo navíc 🙂

daisyr
7. sep 2011

@crawler O nespavcích mi mluvte, mě od 3 týdnu přes den skoro nespal, v noci to šlo a i teď to není žádná sláva, takže šití přes den nezvládám... nejlépe se vyspí v kočárku, ale to zase musím vozit, už se také těším, až to bude dospávat 🙂 Vstávání v šest taky nic moc, ale jednou za měsíc spí i do půl osmý, tak to mám vždy hned lepší náladu 😀

animal
7. sep 2011

@lillyzelvicka já něco podobného budu šít v hnědo oranžovém vydání 😀

aerin
7. sep 2011

@daisyr 😀
rano vstavame mezi 8 a 9, coz mi zas teda vyhovuje vic, nez kdyby chodil spat v 7 a v 7 nebo driv vstaval, to je fakt...

aerin
7. sep 2011

ja jsem si asi mela vzit vic toho hnedyho, nevim co jsem si myslela, chci usit tolik veci☹

crawler
7. sep 2011

@daisyr káva a čokoláda největší kamarádi, ne? u mě to tak celé ty měsíce bylo 😀 na picnutí 😝

lillyzelvicka
7. sep 2011

@daisyr děkuji
@animal 🙂
S tím spinkáním je to fakt individuální asi.Nám malý usne kolem osmé, do hodiny se vzbudí a většinou chce nakojit a zůstat u nás v postely, což je mazec noc.Když ho dám do postýlky budí se co čtvrt hodiny a to se nedá šít.Vstává v šest max. půl sedmé pak jde spinkat v devět spí dvě hoďky někdy míň.A jdu spat s ním.Odpoledne si ještě někdy dáchne na dvacet minut.Teď mi spí zdaleka líp než jako malé miminko.
A šít úplnš v noci nemůžu.Strojemy nedělají extra kravál, ale bydlíme ve staré bytovce,Slyšíme souseda když si kýchne 😒

terezita
7. sep 2011

@lillyzelvicka teda bunda opravdu paradni! 😵 😵 😵
ja mam usite zatim kalhoty, do bundy se budu poustet asi az pristi rok.. ted mame jeste nepromokavou z obchodu, tak to bohate staci.
nase kalhoty tu - jsou site podle strihu na teplaky v ramci minimalizace svu 😅 jen jsou krapet delsi.. akorat modelka se nechtela fotit ani za prislib bonbonku.. 😀
@ivuska.h vecer penize prevedu, jeste jednou dekuji!

cajova_lienka
7. sep 2011

žienky otazočka na vas kde prosim zhanate v SR softshell??? potrebovala by som tyrkysovy (zvonku) chcem si spravit vsadku - a tak si vyrobit nosiacu bundu ale neviem ani nahodou zohnať okrem Čiech nič. potreboval by som tak 0,4 x 0,8m cca. nemate niektora nahodou navyše? alebo nejaky tip kde zohnať? alebo čim nahradiť? Dik

animal
7. sep 2011

@terezita super gatě, to je engross nažehlovajda??

terezita
7. sep 2011

@animal jojo.. jen mi to dalo docela zabrat.. na zkusebnim kousku se to nazehlilo bez problemu, ale na ty katata mi jedna vubec nesla a zrovna je to ta, co je nejvic vepredu videt.. 😠
@cajova_lienka delala se tu hromadka, zkus se zeptat monikajan jestli neco nezbylo..

mooncaa
7. sep 2011

@crawler Já s Tebou souhlasím, ale taky bych potřebovala poradit jak to dítě uspat a jak ho udržet spát dýl jak 1/2 hodiny. U nás to fungovalalo částečně jen na dovolené v Krkonoších, kdy jsem měla malou celý den na zádech a tam usnula bez keců. Doma usne jen u kojení.
A nejhorší je když máme nějaký akční den, to je malá zvědavá a to jí nedovolí vůbec usnout, přetáhne se a pak už nezabere vůbec.

animal
7. sep 2011

@terezita takže na softshell se to dá nažehlit v poho?? já měla právě z toho strach, že je to Polyes.

animal
7. sep 2011

@ivuska.h peníze za Mally dnes odeslány, mám jinou banku, takže delší převod

terezita
7. sep 2011

@animal jojo, jde to. jen zatim nevim, co to udela po vyprani 😅 😀 ja je mam i na nepromokave bunde - je to jako tlusty igelit - a taky krasne drzi (zatim). jen ten obrazek budu muset priste vic vystrihnout, bo mi to kolem dokola udelalo trosku mapu.. ale myslim, ze to po vyprani zmizi.

animal
7. sep 2011

@terezita tak děkuju za zkušenosti

mooncaa
7. sep 2011

@lillyzelvicka Krásná bundička.
@terezita Super kaťata.
Holky, jste moc šikovné.

animal
7. sep 2011

HOLKY nechcete hromadku na krásné REFLEXNÍ nažehlovačky a nášivky na dětské oblečky??? Dle zkoušky od Terezity lze nažehlit i na softshell. 😀

terezita
7. sep 2011

@animal 😀 😀 😀
skoda ze jich mam uz hromadu doma, bych se jinak pridala 😀 hele on mi to tehda poslal obyc, takze postovne bylo skoro nic.

mooncaa
7. sep 2011

@animal Něco reflexního bych na bundičku taky uvítala, ani nevím kde se to dá koupit.

animal
7. sep 2011

@mooncaa no vzhledem, že firma by ti naúčtovala docela vysoké poštovné, tak se to vyplatí vzít hromadně a levněji v obálce jednotlivě rozeslat

animal
7. sep 2011

@terezita no já se totiž v obch.podmínkách dočetla dost vysoké poštovné a vůbec nerozlišovali druh zboží, tak proto jsem nechtěla objednávat sólo

terezita
7. sep 2011

@animal achaa.. ja tam prave nekoukala, ale teda mi to poslal obyc. jo a jsou nekde v popovicich, toz to muze kdyztak i tvuj m. vyzvednout na ceste do phy.. 😀

aerin
7. sep 2011

@animal ja bych asi neco brala 😵 kdyz jsem promarnila prilezitost tech reflex. paspulek...chjo:-/

animal
7. sep 2011

@terezita to by do Prahy musel jet 😀 😝 jedině se zeptat, jestli jsou ochotni to poslat v obálce za jiné poštovné, ale takto by se s holkama dalo nakoupit i po půl archu, když by byl zájem víš. že bychom se podělili o arch a tím pádem bych měla doma více motivů, protože na archu jich je dost

animal
7. sep 2011

tak pokud se do večera nějak domluvíme, tak udělám tabulku a co nejdříve objednáme, když se začíná už tak brzy stmívat 🙂 tak ať můžeme nažehlovat

lillyzelvicka
7. sep 2011

@animal já bych brala jsou super