Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha tak to naprosto chápu, Jiřík taky miluje růžovou 🙂 a jak mu sluší růžové punčošky po ségře 😀. Krásná bundička na krásným modelovi 🙂, určitě se bude neteři dobře nosit
@sinala @ucitelka70 @anfei jé, co asi můj muž řekne, až mu řeknu - se skříněma plnýma látek, ze kterých vůbec nestíhám šít - že mě láká sítotisk?? 😀 😀
děkuju za odkazy!
@rina76 naozaj veľmi pekné.... prezrad prosím ťa, tá modrá látka je čozač? páči sa mi
baby, dnes som natrafila na také niečo ako prachosaj - na žalúzie, aké s tým máte skúsenosti?
Prosím poraďte mi, chtěla bych olemovat na OL tuniku, ale jak to je jenom 1 vrstva jednolícu, tak ty smyčky mám strašně uvolněné a nevypadá to hezky. Netuším, jaké nitě utahovat, a jaké povolovat, nemáte na to nějaké vychytané nastavení? Mám OL Brother 3034D...
@svela to je bomba a je nějaký spec. trik, aby ti vyšlo takhle krásně to řádkování, já to asi nedávám! 😕
@mahafi ty nemají chybu, malá rebelka 😵
@zdeann jj, to jsme tu teď zrovna psaly, malé hardy do koše... 😖
@michamicha parádní
Vysemenění 😀 To jsem všechno ušila včera, Jasmínka byla do večera u babičky, tak jsem chopila "jehlu" 😀 Teda až na dvoje softky, ty jsem šila v pátek. Rychle rychle, páč dneska pfaff musel na pofoukání bebí a nemám stroj, i když už jsem si domluvila s tchyní Veritasku, tak uvidíme, jak dlouho vydržím "bez píchání". 😀
To poslední jsou leginy, to budeme ještě fotit, dneska Mína měla zlobivku a teda já ji málem u toho focení umlátila😀
Dneska bylo u nás tak krásně, ve skleníku 20 nad nulou, vedro na chcípnutí! Mám vyseto vše, rajčata, lilky, salátky, slunečnice, ach! Hurá, prý ještě zítra bude hnusně, ale pak snad už zima odejde do pr...
@ucitelka70 ta tyrkysová je asi finerib, že @rina76? taky jsem šila z téhle kombinace 🙂
@caramilla to domečkový tričko je krásný 😵 takový unisex, teda kdyby nebylo lemování růžový, ale na kombinování je tam dost barev 🙂
@michamicha myslíš, že je ta látka unisex, já jsem právě nad tím přemýšlela, já bych to i klukovi dala, ale hodně maminek, jak má něco růžovou tečku, tak je to holčičí 😠
@michamicha aj ja som kombinovala finerib s tučniakmi, ale len na triko.. myslela som, že je to nejaká teplákovina, alebo hrubší úplet.... díky, no neviem, ako sa bude správať finerib na nohaviciach, vnúčik má z finu legíny- podvliekačky miesto pančušiek, a ono sa dosť na zadočku rozťahá, ale ináč perfektné gate, tie celú zimu boli v obehu.... dennodenne,
@caramilla já bych se toho nebála, třeba nakombinovat to s tou tmavě modrou nebo zelenou 😉 tý růžový je tam hodně málo oproti těm dalším barvám 🙂
@michamicha je to jednolíc
@caramilla díky 🙂, chvála potěší 🙂. Divoženka je skoro odmítá sundat 😀. A ty domečky.. já bych je viděla skoro víc pro kluky, jak holky, je hodně tmavý.. když se to olemuje jinou než růžovou, jak píše micha, tak proč ne.. 🙂. a jinak samozřejmě máš vše dokonalé, to ani jinak nejde 🙂, hrozně se mi líbí ty zelený a tyrkysový softky.. aaach.., takové jarní, svěží 🙂

@michamicha ta je skvělá 😵