Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla já bych to taky viděla jako unisex, mě drobné růžové detaily nevadí. Dokonce když jsem byla na nějaké ezoterické akci, tak paní tam četla z kresby dětí a řekla mi o synovi, že je moc tvrdej a že mu mám hodně oblékat růžovou barvu, aspoň doma 😉
A jinak až budu velká, tak si taky koupím stroj s domečkovým stehem. 😎
holky manžel čte hodně o historii a prý dřív růžovou nosili spíše chlapy než ženský 😀, ale třeba manžel by si ji na sebe nevzal ani za nic. Zato malej růžovou miluje 🙂
@svela no, já to fakt nechápu, že tam má ten modrý proužek uprostřed svetru, to je fakt mazec. Jako, že nezačíná třeba uprostřed svetru nebo tak. Pro mě je to zázrak 😀 Ale jsem ráda, že vidím, co mám doma. Svetr je krásnej, ale já bubu plést dvojitě, takže to bude úplně jiná haluz 😀 Co jsem Míně ale dělala čepičku tu tyrkysovou, tak tam se mi to pozvolně měnění barvy moc líbilo 😎
@caramilla není to nijak složitý, jen nevím, jak to srozumitelně vysvětlit 😀 Když došlo klubíčko, nešlo vzít další a hned začít, ale muselo se kus odmotat, aby barvy navazovaly. První třeba končilo tyrkysovou, tak se další muselo odmotat, aby na to navazovala zase tyrkysová. Jinak ten přechod mezi barvama je klidně i v půlce svetříku, je to takový duhový. Příze je dost tenounká, takže očka maličký a na tý fotce z dálky to není vidět 😉
@caramilla to je naadhera, to by som neusila ani keby boli deti tyzden u babky 😀 a mozem sa spytat - Jasminka sa neufula v takych svetlych farbach? asi rozmyslam prakticky - ale nam staci vyjst von (najme ak idu s tatom alebo dedkom) a oblecenie moze ist do prania 🙂 ale niekedy im doprajem "luxus" aj v bledom 😀
Všem moc děkuju, se tu červenám, chvála potěší i caramillu 😀
@katkuz ty kalhoty nejsou Jasmíny, ona má šedý 😀 😀 😀 Ale teda ten letní soft je fakt špínovzdornej, všechno z toho jen oklepu, nemusím to prakticky prát. Je to takový hodně kluzký na povrchu, nic na tom nedrží 😀 Ty barevný kalhoty bych brala spíš "na lepší", Jasmína "na lepší" nosí sukně, takže my máme šedé fakt do bahna atp. Kdo mě zná, ví, že sportovní lítací oblečení dávám v podstatě až ve chvíli, kdy se dítě válí v ho... 😀 😀 😀 Jinak nosíme luxusní věci. Třeba dneska jsem vám chtěla vyfotit Jasmínu ve skleníku, jak plní kelímky hlínou a otírá si ručičky do péřové limetkové vestičky Benetton - do této. V této vestičce jsme dnes byly 3 hodiny na zahradě, sázely a vrtaly se v hlíně 😀 😀 😀 Jasmí vždycky jen "uču do mističky (=utřu do vestičky)" a já "jo, jasně"🙂 Ale hlína se fakt vypere 😀
Jinak Mína dneska úžasná, fakt jak jde být venku, tak super. Hodinu dávala hlínu na rajčata do kelímku a bavilo jí to, je to hotová zahradnice 😀
@caramilla môžem aj ja len chváliť letný soft - máme čierny žíhaný.... v pondelok si kladokl drobec do najväčšj kaluže, v aute sme mu to utreli vlhkou utierkou a druhý den si ráno bral, nič tam nebolo... ani stopy..... takže aj z tohto hľadiska je naj..... tmavá
@caramilla @ucitelka70 @katkuz my máme kalhoty limetkový a ty moc odolný nejsou, peru je dost často. Černý zimní jsem kolikrát jen otřela, ale u těchhle to nestačí! Mám objednaný ještě fialový letní soft, tak doufám, že bude odolnější. Limetkový pak budu oblíkat jen ve svátek 😀
@svela limetkový mám aj ja, ten ale na bundičku.... , zimný máme čokoladový, a je tiež veľmi praktický
@svela jo? ALe jinak bych řekla, že ostatní barvy budou lepší, i ta tyrkysová si myslím. Šedá je teda fakt super, to je celé od bahna, uschne to, vypráším to a jsou jak nové 😀 Šedá mi přijde nejlepší, na té černé jsou vidět trochu ty prachové mapy, dneska, když jsme fotily, tak jediné černé byly furt od něčeho zaprášené (kontakt s tou zdí atp.). Fialové podle mě budou OK 😉
holky tak to mi děláte radost, mám objednaný ten letní soft fialový a tyrkysový, tak to bude pro ty moje dvě čuňátka dobrý. Neuženu pračku 🙂
@ucitelka70 @caramilla zrovna minulý týden spadla H. do bahna, oprášení nestačí, takže jsem musela prát a i po vyprání tam zbyl trochu šedivý flek. Nijak jsem to neřešila, za chvíli stejně bude další... Myslím, že by byl i na těch šedých, jen to není na té barvě vidět 😉
V černých mi na horách uklouzla na vyjetém motorovém oleji, úplně se to nevypralo, když to podrobně zkoumám, vidím to, ale jinak to vidět není 😉
@bulinka fialová bude určitě lepší, taky jí mám objednanou 😀 Na zimu zas pak jedině černou nebo ještě radši tmavě šedou, na černé je opravdu často vidět prach.
Inspirace pro háčkovačky 🙂 http://www.hearthandmade.co.uk/2013/04/crochet-...
@mahafi soft kalhoty jsou krásný 😵
@michamicha pěkná bunda, krásná kombinace barev 😵
@rina76 krásný 😵 ty kapsy a kolínka jsou šité cikcakem ?
@caramilla nádhera 😵 kapsy máš olemované klasickou lem. gumičkou nebo je to lem.proužek ?
já jsem si konečně ušila tričko na kojení, akorát je mi krátký, když sedím táhne mi na záda 😖 a pyžamko pro Maxíka 🙂
Ma niekto ottobre 4/11 a sil ciapku Lucovica, strih c.12, asi sim sisi ale nejako nerozumiem tomu navodu, help me. ..

@mitape různě. Něco je z Německa, ale většina je z Moraviatex a Wendy, u Wendy teď budeme objednávat, ale nevím, zda se budou brát patenty a jaké barvy 😉 Limeta mi došla, tu bych potřebovala, musím kouknout, zda na MTX mají. 😠