icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
9. apr 2013

@macin73 nádhera, to je něco pro @bordino 🙂

caramilla
9. apr 2013

@barcav pýžo super. Kapsy lemuju klasickou lem. gum.

Nové fotky za lentilky, ale zase to teda bylo 😝

aerin
9. apr 2013

stvete me jak jste vykonny, fakt 😀 ja tu skucim ze chci jaro a vlastne si ja ani deti nemame co oblict ani obout 🙄

chci nasit Dorce nejaky leginky, mate tip na strih na takhle maly? (ale zaroven i pres latkovky)

@caramilla co to ma Jasmi za ty bledemodry kecky? 😵

bulinka
9. apr 2013

@caramilla tak ty doměčky jsou úžasný, asi do nich půjdu 🙂 i když ta cena 😝 . Co je to za materiál ty puntíky?

sinala
9. apr 2013

@caramilla ty puntíkované legíny jsou super, odkud je látka, z Německa? Tak by se mi líbilo oblíkat holčičku 🙂

sinala
9. apr 2013

@aerin já jsem šila podvlíkačky chlapecké z Ottobre 6/2010 č.14. Dívám se, že je od veliosti 98, ale stačilo by trochu zúžit a když dáš šatičky, tak ten klín nepůjde vidět

aerin
9. apr 2013

@sinala ty jsou tusim od 86 a ty ted nosi Z. 😀 ja potebuju pro Dorus taky 68-74 😀

aerin
9. apr 2013

tak ze bych zkusila upravit cislo 2 tady... http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_1/A...

sinala
9. apr 2013

@aerin tak potom 1/2007 č.2, ale zúžit nohavice

caramilla
9. apr 2013

@aerin ty jsou z MMB za 65 Kč 😀 Paní psala HaM, ale na botě to nikde není. Ale taková nějaká vietnamská produkce to bude 😀 Na focení s lítání jsou super, nemají tkaničky 😀
střih na leginy jsem měla na blogu free, ale byl až tak 80 myslím. Na látkovku.
@bulinka tenoučký úplet bavlna 5%el.
@sinala jj, ty mám z Německa. Mám malý kousek 50cm, do paní nechtěla, že je to málo, takže možná půjde do výprodeje pak, ale zatím se s ním neumím rozloučit 😀

kristyna80
9. apr 2013

Tak i já přidám 🙂 jedno 104 a druhý 68 🙂

danielahe
9. apr 2013

Holky, moje dve bodycka a polodupky. Vypada to jako rychlovka, ale trvalo mi to asi 5 dni 😀

caramilla
9. apr 2013

@danielahe to bodýčko je fantastické 😎

danielahe
9. apr 2013

@caramilla děkuji 😵 tvoje vecičky jsou jaky vždy božíííí a super modelka 😉 😵

daisyr
9. apr 2013

@caramilla krásné a hezky sladěné! A Jasmínka je profi modelka 😉

daisyr
9. apr 2013

@kristyna80 na opičáky se taky chystám, hezké!

@danielahe pěkné, já mám taky takové "rychlovky" 😀

winnyfred
9. apr 2013

zítra nás čeká zápis do školky tak sem na rychlo spíchla kalhoty

petkasv
9. apr 2013

@caramilla ta druhá fotka je nádherná 🙂 Bětuška mi tady za zády celou dobu povídá, Betušky tričko, maminko, to je Betušky 🙂 🙂 tak nevím 😝 😝
@danielahe to body je úžasný 🙂

caramilla
9. apr 2013

@winnyfred bude zítra nepřehlédnutelná 😀

caramilla
9. apr 2013

@petkasv má dobrý vkus, ne 😀 Mína taky na všechno v obchodě ukazuje "Míny" 😀

winnyfred
9. apr 2013

@caramilla to byl účel musíme se zvyditelnit aby nás vzaly 😀

sinala
9. apr 2013

@caramilla jen mě by bylo 50 cm málo 🙂 🙂 🙂, ledaže bych k tomu dostala malou holčičku 🙂 🙂 🙂

bordino
9. apr 2013

Nemáte přebytek hnědého softu?

kalman
9. apr 2013

pošila som posledné zbytky zimného softu
Bundičká je krpatej trochu široká 😝 tak som ešte prišila sťahovačku do bokov , snáď do jesene do nej dorastie .
Bol problém ju obliecť do novej bundy , v poslednej dobe si nechce obliecť nič nové ☹

ucitelka70
9. apr 2013

aj ja zajtra pofotím dnešný výtvor - tak baby, kopla ma múza, reku môjmu drahému ušijem soft vestu zateplenú ešte flízom..... krásna čoko s limetkou..... strih fehrman..... no a..... prišiel drahý o šiestej domov.... a celodenná práca .... ☹

vesta je na mna dobrá..... ten flíz to nejak zmenšil aj do výšky aj do šírky.... a už som nechela rozoberať, bola kompletne hotová, preštepovaná,... ešte kapucnu musím dokončiť..... a robila som zvlášť kapucnu, aby sa dala odopnúť....

ale ja vesty ani nenosímmm 😖

medvi11
9. apr 2013

@caramilla proč mně se líbí látky až tehdy, když z nich ty něco parádního našiješ ???? Krása jako vždy 🙂

ucitelka70
9. apr 2013

@aerin ja som pre chlapca bez plienok šila legíny od car - čo má free a má do 86 ky... len som rozšírila trošku viac nožičky - cca po 2 cm, aby to nebolo až tak vypasované - ale už má troje, nenosíme vôbec pančucháče, iba tieto legíny z finu a elastický jednolíc....

danielahe
9. apr 2013

@daisyr jsem rada, ze nejsem sama s rychlovkama 😅 😉 a dekuji

danielahe
9. apr 2013

@petkasv dekuji 😵 😵