Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@svela ale mne je zima na ramená..... tak zato nenosím....
@ucitelka70 Parádna vesta
@danielahe bodýno super 😵
@katka82 nbádhera 😵
@ucitelka70 moc pěkná vesta 😵
@ucitelka70 vesta super.. :D a keby si na nu dosila rukavy? 😉
@zojec pre mna je aj tak veľká.... a nosím iné farby...... 😉
Čau, dneska jsem sháněla nějakou podprsenku a bohužel v mojí velikosti (95J) nikde nic neměli tak jsem hledala na netu návod na výrobu podprsenky a našla toto
https://www.youtube.com/watch?v=I6_Wp_btwQk
třeba se někomu bude hodit 🙂
@janula18
@michamicha to je dobre. ja nepotrebujem na kojenie, ale niekdedy je problem pre mna zohnat podprdu v dobrej cene. bzd je draha, alebo je moc vystuzena a to nemozem. ked uz aj nejaku najdem, tak mi s nej vyliezaju kostice. no roza, ale asi by som sa do toho nepustila. neviem dobre sit, nemam dobry stroj a asi y to dobre nedopadlo. no navod je to zaujimavy.
Tak trochu výzva pro háčkařky 😀 😀 http://www.amazon.com/Letarte-Womens-Crochet-Sh...
@macin73 to je pekne. mozem len snivat. nie ze by som vedela hackovat. ja zas zhanam nieco na leto, na plavky, kedze mi po tehotenstve zostalo riadne brucho. uz ani neviem, kolki si mysleli, ze som zas tehu a to ratam len tych, co sa to pytali. mam ho neprirodzene velke aj na moju nadvahu je to moc. asi budem musiet nieco usit. predavaju nieco ako tuniky, ale ja nepotrebujem mat na tom rukavy. skor by som potrebovala nieco ako dlhsie tielko.
@majamat ja nosím tankiny - dolná časť klasické nohavičky a horné ako tričko na ramienka bez rukávov, vyzerá to ako plavky, ale predsa sú dva diely----- viem, že majú aj zásielkové obchody..... ja som v sekáči kúpila, k tomu značkové, za cca 10 eur
@ucitelka70 ja si musim plavky zakryt, nech mam akekolvek, ale asi skor cele, aby mi nahodou brucho nevyliezlo.
@majamat tak si ušiješ.... kúpiš si plavkovinu a ušiješ podľa tvojich proporcií 🙂 baby si tu šili plavky, a splnajú účel, to je dôležité
koukám že to tady jede i v noci 😀
@ucitelka70 vesta je krásná..a to nemusím zelenou, ale na téhle vestě je pěkná, taková veselá 🙂
no já jsem doma jen s dětma, tak jsme doteďka šila 😀 když máme taťku doma, tak večer většinou nešiju...tak teď mě to aspoň uteče....
no vyráběla jsem tašku-kabelku...asi v půlce jsem myslela že se na ní vykašlu a zahodím to 😀 no nakonec jsme pozměnila původní představu a dodělala, tak jsem ráda 🙂 vyfotím až ráno, foťák se mě nabíjí 🙂
@ucitelka70 ja moc nesijem, len take blbosti a ani nemam dobry stroj. plavky mozno aj zozeniem, ale musim si dat nieco na ne. vsak ja ani nepalnujem az tak moc chodit k vode, len s malou by sme mali niekam zajst.
@ucitelka70 krásná vesta 😉
@aerin to je krásná látka 😵 😵 😵 , hele, mne taky trva všechno dlouho 😠 , přes den neudělám skoro nic, buď uklízim, nebo se stresuji s Jiříkem 😅 , když prcek spí a večer bobek začal spát až tak kolem půl 9, což drsně narušuje moji večerní siestu, takže, než dám byt dokupy a udělám resty na koníkovi, tak je jedenáct 😀 😀 😀 😀 a dala jsem si podmínku, že ve 12 nejpozději to balím, jinak bych byla nepoužitelná s kombinací nočního kojení 😅 a mám rozdělanou vestu pro mladyho ve formě pokus omyl, už asi 14 dní 😀
@semy.cz @aerin @lillyzelvicka @kalman @janette1972
@misao @barcav @medvi11 @zojec @jieff @kryska5 @majamat
@rina76 @beky52 @palosek @petkasv @zdeann @timkoemkamatko
@sinala @mahafi @veronik77 @danielahe @ivca79 @anastazieb @katkuz
@laeela@ a_lexa @winnyfred @lip72no hned si predlžim strih aspon o 4-5 cm, a rozšírim o 2 cm
ďakujem za pochvaly....
@ucitelka70 vydarená vesta 😉 , škoda že je majiteľovi malá...
@mikulka45 jaj škoda....., hlavne zato, lebo je to z veľkej lásky šitá... a prekvapko malo byť..... ide jar, bude chodievať do práce bajkom.... no už ako dobre by mu bolo.... ☹
@macin73 a kuk na toto http://www.facebook.com/photo.php?fbid=58692424...
@ucitelka70 tady jsou ty detaily ale nevím jestli ti pomůžou 🙂
@lillyzelvicka jasné, díky... a na spodnom obrázku - vrchnú krytku našiješ až nakoniec, kedy je už aj zips zapracovaný, však?
@ucitelka70 jo to je až to poslední co dělám

@ucitelka70 být tebou bych začala nosit vesty a nechala si jí 😀