Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
HOLKYYYY jste neskutečně šikovné, smekám opět a zase, ráda to tu očíhávám, jelikož fakt šijete super kousky. Pokud někdo i prodáváte písněte, měla bych zájem...
Jinak jdu s trochou do mlýna-tímhle se bavím já 🙂 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/zuzka72/albu...
Naše cybex je teda po víc jak roce a půl jak nová, kamarádka mi dokonce nevěřila, že ji mám tak dlouho 😀 Není ani odrbaná, žmolíčky, fleky. My teda nějak extra moc nejezdíme, to je pravda, ale řekla bych, že není moc náchylná na upatlání a zničení, ale možná je to subjektivní dojem, páč se mi líbí 😀
@volpaia s pultíkovou sedačkou je problém v tom, že pokud máš baculatější dítko, tak počítej, s tím, že v zimně bude mít na sobě ještě zimní bundu. Náš prcek by se určitě nevešel. Nejbezpečnější je určitě zůstat jestě v protisměrnu (i v této váhové kategorii se vyrábí) to je opravdu nejbezpečnější TOP varianta. Jak uvádí @caramilla u palasu je pultík pouze do 15kg a potom ztrácí význam a dítko je poutáno klasickým pásem, což mi přijde dost hrozné a určitě né bezpečné (potom je bezpečnější 5ti bodový pás). Kromě toho testy těchto sedaček jsou prováděné právě jen s pultíkem, ale jak to je se sedačkou bez pultíku se nikde nedovíš. Dále je většina klasických hodnocených testů jen na čelní náraz, což v praxi spíš nebývá. Pokud by se se sedačkou něco stalo určitě bych reklamovala. Já jsem chtěla protisměrnou od Roemeru nebo-li Britaxu (stejná značka) protisměrnou, ale bohužel když jsem jí musela koupit, nebyla ještě na trhu. Nakonec mám Roemer Safefix - je možné ji přidělat jak pásama, tak i isofixem. (je to prakticky stejná sedačka jako King Plus, jen vylepšená isofixem). Určitě nekupuj sedačku z druhé ruky - není jistota, že nebyla nabouraná a také ne sedačku starší 5ti let, což je životnost plastů (plast křehne). Ať se rozhodneš jakkoliv, tak si určitě vyzkoušej sedačku ve svém autě a s posazeným dítkem. A také si vyzkoušej, jak ti půjde poutání dítěte. Toť asi vše. Omlouvám se za román, ale musela jsem. 😀 😉
@a_lexa dTest dělá ale i testy na boční náraz. V tom právě ta naše dopadla hodně dobře, podle toho jsem si ji právě mj. vybírala 😉 Páč mi kamarádka v autě kvůli bočnímu mininárazu na spánek zemřela, mám z toho prostě hrůzu ☹ .
Bezpečnost taky zvyšuje isofix, není to pravidlem na 100%, ale většinou to pomůže, takže myslím, že isofix, nepoutání pásem přes krček a dobrá ochrana boků není nijak hrozná ani u té autosedačky, co máme my, když vyndáme pultík. Ten 5bodový pás jsem si kdysi myslela, jak je super, ale viděla jsem z toho na vlastní oči za jízdy vylézat děti, tak jsem se toho docela zděsila, ale asi to měla málo utažené nebo co. Lezla po autě jak opice 😀
Ale s tím netestováním pultíkové bez pultíku jsi mě nahlodala, do jdu do dTestu teda zjistit, to bych do nich neřekla 😠
A stejně, my se tu přeme u pultíky a jsou matky, co děti v autě nepoutají... 😠
@caramilla No jestli se můžeš prosím podívat, tak mě zajímá ten Romer DUO plus nebo jak dopadla nejlepší sedačka bez toho pultíku v porovnání s těma s pultíkem. No a ty s pultíkem přicházejí do úvahy buď ta Cybex Juno-fix nebo Kiddy Energy Pro 2. A radši bych chtěla od 9-18 kg, ty mají prý lepší to polohování pro menší děti. Říkal jiný prodavač jinde. 😉
@caramilla také si myslím že isofix je bezpečnější, než pás. Co se týče 5ti bodového pásu, tak jsem také o vylézání a vyvlékání "šikovných" dětí slyšela, ale existuje pomůcka 5 Point Plus , která vylézání zamezí - vyrábí se 2 druhy (15-30 měsíců a 2,5-4 roky). 🙂 Nepoutající maminky bych střílela!! 😠 😠 Také jsem viděla maminku, která poutala vajíčko po směru jízdy - prostě děs!!! Nechápu 😠 😠 . Jezdím hodně často a ani bych nedovolila, aby se mnou jel někdo kdo se nepřipoutá - při nárazu je létající osoba po interiéru pěkně nebezpečná. On stačí volně položený mobil, ze kterého je při nárazu neřízená střela. 😒
@katkaela šatičky se včelkou jsou nádherné!
@bordino pirát je super, vlastně celá souprava! 🙂
Holky, poraďte, prosím. Kam se mám jít v Praze kouknout na látky? Kde mají největší výběr? Nejlíp někde v centru nebo aby bylo aspoň víc obchodů pohromadě, abych kvůli jednomu obchodu nejela přes celý město 😉 Vím, že už se to tady psalo, ale tenkrát jsem nedávala pozor a nemůžu to najít 😀
Ženy, to jsem tomu zase dala. V noci jsem si chtěl promazat stroj a nějak nejde dát zase dohromady 😠 Jsem se zase vrtala v něčem čemu nerozumím 🙂
www.jita.cz
@volpaia my máme Römer King Plus, jsme celkem spokojení, ale je pravda, že jsem po první dceři s hrůzou zjistila, že máme polámaný polystyrény pod potahem! Příště bych kupovala jedině s Isofixem, několikrát se nám totiž stalo, že když jsem seděla vzadu mezi sedačkama, omylem jsem vycvakla pás a pak jsme jeli celou cestu s vycvaknutou sedačkou 😖
@laeela Polystyrény tak drahý nebyly, kupovala jsem je u nás v prodejně. Tenkrát jsem je viděla na netu ještě daleko levněji, ale bála jsem se kupovat, aby tam seděly. Potah máme v pohodě, asi jiná řada. Jen ten molitan u přezky je opelíchaný 😒
@caramilla tenkrát jsem měla taky vyhlídnutou tu s pultíkem a v obchodě ze mně udělali úplnýho blbce, že tam děti nevydrží sedět! Nakonec jme do ní radši nešli, ale taky jsme nekupovali u nich, ale radši jsem objednala na netu, vůbec se mi do toho obchodu už nechtělo. 😝
@volpaia my tu naší Romerku máme teda dost používanou. Navíc náš malej má dost problémy se nevolností v autě, takže jsme měli už xkrát "blicí" nehody, takže jsme už x krat prali....látka pořád krásně drží, vůbec to na ní není vidět. polystyreny taky pořád drží. takže by si opravdu u ní na nic nemůžeme stěžovat 🙂
máme žu teď koupenou pro staršího a opět Romerku 🙂
@jitavlad HUPS 😀 tak ať se podaří to dát zpět aniž by něco zbylo na stole 🙂
@ivanka.7 v zimě teda dost často jezdí malej v zimní bundě, když je auito i sedačka vymrzlý tak to jinak nejde..když jedeme dál tak ho pak po chvíli svlíknu....

@laeela A jaký máte typ? Teď mám hlavu zamotanou čím dá víc. 😉