icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

volpaia
11. apr 2013

@laeela A jaký máte typ? Teď mám hlavu zamotanou čím dá víc. 😉

laeela
11. apr 2013

@volpaia King Plus

volpaia
11. apr 2013

@laeela No mě právě ta Cybex přijde rozhodně větší, nebo teda alespoň širší než ta Romer. Mě se ty Cybex napohled líbí, jen tim pultem si nejsem tak jistá.

laeela
11. apr 2013

@volpaia taky se mi zdá větší, právě proto jsem kupovala Römerku, ale jak píšu, znám jen po netu a Römerky jsem znala jen v té nejmenší a největší kategorii a ty byly v pohodě, to jsem byla opravdu spokojená.
Tady ty dvě nesnáším. 😠

volpaia
11. apr 2013

@laeela Aha, tak tu mi právě před chvílí chválila @semi.cz. Koukám, že i na konkrétní typ se názory různí. ☹

laeela
11. apr 2013

@volpaia to určitě. 😉

laeela
11. apr 2013

@volpaia ale fakt bych ti doporučila někde kouknout naživo. 😉

zuzka72
11. apr 2013

HOLKYYYY jste neskutečně šikovné, smekám opět a zase, ráda to tu očíhávám, jelikož fakt šijete super kousky. Pokud někdo i prodáváte písněte, měla bych zájem...
Jinak jdu s trochou do mlýna-tímhle se bavím já 🙂 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/zuzka72/albu...

bordino
11. apr 2013

Dnešní odpolední rychlovka 😉 Jáchym akutně potřeboval obleček. Fakt se těším, až mu to vyzkouším

caramilla
11. apr 2013

Naše cybex je teda po víc jak roce a půl jak nová, kamarádka mi dokonce nevěřila, že ji mám tak dlouho 😀 Není ani odrbaná, žmolíčky, fleky. My teda nějak extra moc nejezdíme, to je pravda, ale řekla bych, že není moc náchylná na upatlání a zničení, ale možná je to subjektivní dojem, páč se mi líbí 😀

caramilla
11. apr 2013

@zuzka72 když my tady prodávat nesmíme, víš, my se tu jen chlubíme a děláme, že to všechno nosíme 😀
@bordino bože, to je absolutní bomba! Ta kudla, já padám! 😀

bordino
11. apr 2013

@caramilla to měla být šavle 😀 😀

laeela
11. apr 2013

@caramilla já jezdím v podstatě denně, minimálně už jen starší vyzvednout ze školy, 3-krát týdně větší cesta. 🤐

caramilla
11. apr 2013

@laeela no, tak to je pak jiný záběr🙂))) Já tak sem tam po městě a pak k našim a sem tam do Jizerek a sem tam do Prahy, takže vlastně vůbec nejezdíme 😀

caramilla
11. apr 2013

@bordino aha, tak to, že to měla být šavle mě pobavilo ještě 10x víc jak ta aplikace. Chudák, nebude mít mindrák, že ji má malou? 😀

bordino
11. apr 2013

@caramilla 😀 😀 😀 😀 to bude na psychoanalytika 😀 Bude mít trauma z toho, že jsem měla jen malý zbytek reflexky 😀

a_lexa
11. apr 2013

@volpaia s pultíkovou sedačkou je problém v tom, že pokud máš baculatější dítko, tak počítej, s tím, že v zimně bude mít na sobě ještě zimní bundu. Náš prcek by se určitě nevešel. Nejbezpečnější je určitě zůstat jestě v protisměrnu (i v této váhové kategorii se vyrábí) to je opravdu nejbezpečnější TOP varianta. Jak uvádí @caramilla u palasu je pultík pouze do 15kg a potom ztrácí význam a dítko je poutáno klasickým pásem, což mi přijde dost hrozné a určitě né bezpečné (potom je bezpečnější 5ti bodový pás). Kromě toho testy těchto sedaček jsou prováděné právě jen s pultíkem, ale jak to je se sedačkou bez pultíku se nikde nedovíš. Dále je většina klasických hodnocených testů jen na čelní náraz, což v praxi spíš nebývá. Pokud by se se sedačkou něco stalo určitě bych reklamovala. Já jsem chtěla protisměrnou od Roemeru nebo-li Britaxu (stejná značka) protisměrnou, ale bohužel když jsem jí musela koupit, nebyla ještě na trhu. Nakonec mám Roemer Safefix - je možné ji přidělat jak pásama, tak i isofixem. (je to prakticky stejná sedačka jako King Plus, jen vylepšená isofixem). Určitě nekupuj sedačku z druhé ruky - není jistota, že nebyla nabouraná a také ne sedačku starší 5ti let, což je životnost plastů (plast křehne). Ať se rozhodneš jakkoliv, tak si určitě vyzkoušej sedačku ve svém autě a s posazeným dítkem. A také si vyzkoušej, jak ti půjde poutání dítěte. Toť asi vše. Omlouvám se za román, ale musela jsem. 😀 😉

laeela
11. apr 2013

@a_lexa To někde umožňujou, že si půjčím z prodejny sedačku a vyzkouším v autě i s posazeným dítětem? 😨 Já se ptám jako pitomec, ale fakt mě to zajímá.

a_lexa
11. apr 2013

@laeela jojo nechají tě vyzkoušet si sedačku - standardně tu s tím pultíkem kvůli pásům (aby nebyly krátký), ale i ostatní kvůli prostoru v autě. Ve větších prodejnách a v těch co se specializují na autosedačky s tím není žádný problém.

caramilla
11. apr 2013

@a_lexa dTest dělá ale i testy na boční náraz. V tom právě ta naše dopadla hodně dobře, podle toho jsem si ji právě mj. vybírala 😉 Páč mi kamarádka v autě kvůli bočnímu mininárazu na spánek zemřela, mám z toho prostě hrůzu ☹ .
Bezpečnost taky zvyšuje isofix, není to pravidlem na 100%, ale většinou to pomůže, takže myslím, že isofix, nepoutání pásem přes krček a dobrá ochrana boků není nijak hrozná ani u té autosedačky, co máme my, když vyndáme pultík. Ten 5bodový pás jsem si kdysi myslela, jak je super, ale viděla jsem z toho na vlastní oči za jízdy vylézat děti, tak jsem se toho docela zděsila, ale asi to měla málo utažené nebo co. Lezla po autě jak opice 😀
Ale s tím netestováním pultíkové bez pultíku jsi mě nahlodala, do jdu do dTestu teda zjistit, to bych do nich neřekla 😠
A stejně, my se tu přeme u pultíky a jsou matky, co děti v autě nepoutají... 😠

volpaia
11. apr 2013

@caramilla No jestli se můžeš prosím podívat, tak mě zajímá ten Romer DUO plus nebo jak dopadla nejlepší sedačka bez toho pultíku v porovnání s těma s pultíkem. No a ty s pultíkem přicházejí do úvahy buď ta Cybex Juno-fix nebo Kiddy Energy Pro 2. A radši bych chtěla od 9-18 kg, ty mají prý lepší to polohování pro menší děti. Říkal jiný prodavač jinde. 😉

lenasss
12. apr 2013

ještě jedna včerejší háčkovací nocovka ,dospělácká čepka.Šla jsem spát v jedenáct 😀 😀

petkasv
12. apr 2013

@caramilla krásné a ten kabátek 🙂 nebyl by v dospělácký velikosti, já bych ho brala 🙂 🙂
@katkaela krásné 🙂
@bordino nechápu, je to naprostá bomba 😵 😵 😵

a_lexa
12. apr 2013

@caramilla také si myslím že isofix je bezpečnější, než pás. Co se týče 5ti bodového pásu, tak jsem také o vylézání a vyvlékání "šikovných" dětí slyšela, ale existuje pomůcka 5 Point Plus , která vylézání zamezí - vyrábí se 2 druhy (15-30 měsíců a 2,5-4 roky). 🙂 Nepoutající maminky bych střílela!! 😠 😠 Také jsem viděla maminku, která poutala vajíčko po směru jízdy - prostě děs!!! Nechápu 😠 😠 . Jezdím hodně často a ani bych nedovolila, aby se mnou jel někdo kdo se nepřipoutá - při nárazu je létající osoba po interiéru pěkně nebezpečná. On stačí volně položený mobil, ze kterého je při nárazu neřízená střela. 😒

svela
12. apr 2013

@katkaela šatičky se včelkou jsou nádherné!
@bordino pirát je super, vlastně celá souprava! 🙂

Holky, poraďte, prosím. Kam se mám jít v Praze kouknout na látky? Kde mají největší výběr? Nejlíp někde v centru nebo aby bylo aspoň víc obchodů pohromadě, abych kvůli jednomu obchodu nejela přes celý město 😉 Vím, že už se to tady psalo, ale tenkrát jsem nedávala pozor a nemůžu to najít 😀

jitavlad
12. apr 2013

Ženy, to jsem tomu zase dala. V noci jsem si chtěl promazat stroj a nějak nejde dát zase dohromady 😠 Jsem se zase vrtala v něčem čemu nerozumím 🙂
www.jita.cz

petkasv
12. apr 2013

@volpaia tak my máme Römer Duo plus rozdíl je v tom, že tahle sedačka jde dát do auta bez isofixů i s isofixama, což je pro mě důležitý, když tu máme víc jak 3auta 😀 😀 se sedačkou jsem naprosto spokojená 🙂

ivanka.7
12. apr 2013

@a_lexa Nech máš akékoľvek dieťa, do autosedačky zimná bunda nepatrí. Do žiadnej.

svela
12. apr 2013

@volpaia my máme Römer King Plus, jsme celkem spokojení, ale je pravda, že jsem po první dceři s hrůzou zjistila, že máme polámaný polystyrény pod potahem! Příště bych kupovala jedině s Isofixem, několikrát se nám totiž stalo, že když jsem seděla vzadu mezi sedačkama, omylem jsem vycvakla pás a pak jsme jeli celou cestu s vycvaknutou sedačkou 😖
@laeela Polystyrény tak drahý nebyly, kupovala jsem je u nás v prodejně. Tenkrát jsem je viděla na netu ještě daleko levněji, ale bála jsem se kupovat, aby tam seděly. Potah máme v pohodě, asi jiná řada. Jen ten molitan u přezky je opelíchaný 😒
@caramilla tenkrát jsem měla taky vyhlídnutou tu s pultíkem a v obchodě ze mně udělali úplnýho blbce, že tam děti nevydrží sedět! Nakonec jme do ní radši nešli, ale taky jsme nekupovali u nich, ale radši jsem objednala na netu, vůbec se mi do toho obchodu už nechtělo. 😝

semy.cz
12. apr 2013

@volpaia my tu naší Romerku máme teda dost používanou. Navíc náš malej má dost problémy se nevolností v autě, takže jsme měli už xkrát "blicí" nehody, takže jsme už x krat prali....látka pořád krásně drží, vůbec to na ní není vidět. polystyreny taky pořád drží. takže by si opravdu u ní na nic nemůžeme stěžovat 🙂
máme žu teď koupenou pro staršího a opět Romerku 🙂
@jitavlad HUPS 😀 tak ať se podaří to dát zpět aniž by něco zbylo na stole 🙂
@ivanka.7 v zimě teda dost často jezdí malej v zimní bundě, když je auito i sedačka vymrzlý tak to jinak nejde..když jedeme dál tak ho pak po chvíli svlíknu....