icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
12. apr 2013

´Tak jsem to vyzkoušela na modelovi, kalhoty sedí úplně skvěle, zírám, šila jsem ty prdeláčky poprvé a bez střihu, ale bundičku budu muset přešít, tam se nevyzkoušený střih nevyplatil 😠

semy.cz
12. apr 2013

@svela ten vycvaknutý pás se nám taky jednou stalo když jsme vezli uprostřed neteř, tak ho omylem vycvakla, od tý doby si na to dáváme velký pozor a i jsme celý ten zacvakávač zalepili páskou, pro jistotu..my teda vzadu moc často nevozíme někoho dalšího..ted už vůbec ne když tam jsou dvě sedačky....
a tu novou pro strašího už teda máme taky s isofixem, ale když jsme kupovali tu první tak jsme měli ještě starší auto bez isofixu...

zfidorka
12. apr 2013

@ivanka.7 vazne? som nevedla to s tou bundou... 😨

semy.cz
12. apr 2013

@bordino nádherný, strašně mu to sluší 🙂) takhle mě přijde i bundička v pohodě...ale je jasný že na fotce to není tak vidět 🙂

bordino
12. apr 2013

@semy.cz díky, ona je bohhužel málo vykrojená u krku a tak mu tam vadí límec, jinak i sedí. A teda váhám s těma botkama, jsou mu velký, ale nevím, jestli zmenšovat, takhle se tam vejde aspoň zateplovací vrstva, přeci jen zem je ještě chladná... co myslíte?

semy.cz
12. apr 2013

@bordino určitě bych nezmenšovala.....aspoň mu vydržej déle ..
já na podzim kupovala mladšímu na fléru softshelový capáčky takový kotníčkový a vzala jsme dost malý a za chvíli už jsem mu je neoblíkla, tak mě to pak mrzelo.....

svela
12. apr 2013

@semy.cz my občas vezeme babičku a to si pak jedna z nás musí sednout mezi sedačky, ale jde to fakt jen na kratší vzdálenost. Taky už to hooodně kontroluju!

@bordino fakt krásné, podle fotek to vypadá, že i bundička krásně sedí!

zuzka72
12. apr 2013

@caramilla no mě je to jaksi jasný, ale myslíš, že když někomu z vás napíši, že jde se domluvit? Já bych stráááášně chtěla taky tak krásný věcičky a sama to nedokážu a nevím, kdo by byl ochotný se domluvit. Tak holky kdyby někdo tak prosím napište. Děkuji

medvi11
12. apr 2013

@bordino ty jsi cvok! Krásná souprava a báječný nápad!

a_lexa
12. apr 2013

@ivanka.7 souhlasím, ale po praktické stránce si nedovedu představit, jak vyndavám v zimně v mínusových stupňích dítě bez bundy z auta a oblékám mu bundu (např. pokud běhám po doktorech a dítě neustále vyndavám a dávám do sedačky). Nehledě na to, že v zimně jsme oblékali overal (kombinézu) a v tom případě nelze sundavat. 🙂

zojec
12. apr 2013

@volpaia len rychlovka k autosedackam , u nas bolo vajce romer, 9-18 maxi cosi priori a teraz sme malej zadovazili cybex solution X2, so vsetkymi som a bola som nadmieru spokojna 😉 akurat to vajce romer by mohlo byt trosicku sirsie, 10kg dieta som tam uz davala obuvakom 😀

semy.cz
12. apr 2013

@svela jo jak říkáš, jen na kratší vzdálenost ..a většinou u nás musí jít do zadu manžel a já řídím, protože malej my ty problémy s nevolností po mě a mě se hned vzadu dělá špatně, natož když jsme tam zmáčká mezi sedačky :D
no ted když tam budou ty dvě velký tak nevím nevím jestli se tam ještě někdo vejde..a to nemáme malý auto...

semy.cz
12. apr 2013

jinak jsme ráda že jsme začla šít, chci ušít na obě sedačky potahy...aspion snad nebude ptořeba tak často sundavat a prát originál potah...
jen pořád nevím jaký materiál použít, aby to bylo dost pevný a mělo spíš chladivý účinek, ale aby to bylo i prodyšné....poradíte?

a_lexa
12. apr 2013

@bordino tak ta souprava je naprosto úchvatná. 😵
@semy.cz ježiši, vycvaknutej pás mě vůbec nenapadl. Vím že se děti umí vyvléknout. Tak prcek je ještě malej, takže by to zatím nevycvaknu. Kolik bylo neteři??

semy.cz
12. apr 2013

@a_lexa jsme to blbě napsala...neteř seděla vele našeho prcka a když s epoustala na prostředním místě pásem tak to vycvakla našemu malýmu 🙂

svela
12. apr 2013

@semy.cz u nás se tam vejdu jedině já nebo moje mamka, že jsme drobný 😀 ale ani my se neopřeme 😒

semy.cz
12. apr 2013

@svela 🙂 no my se vcejdeme já i manžel a žádný drobci teda nejsme :D ale taky celžýma zádama se neopřeme, ale když se trošku natočíme tak částí zad jo....my to auto máme dost velký..ale třeba 3 sedačky by e tam nevešli ..teda nezkoušeli jsme, ale myslím si to

esteruska
12. apr 2013

k autosedačkám..my máme be safe tuto http://www.autosedacky-besafe.cz/izi_combix3_is... , chtěla jsem aby nám vydržela v protisměru co nejdéle, je pohodlná i na spaní, ale pro silnější děti nevydrží určitě až do 18kg, přijde mi celkem úzká, potah vydržel v pořádku, pásy na připoutání dítěte dlouhé dostatečně., je celkem těžká na přenášení...jinak k "nezávislým" testům autosedaček přistupuju skepticky, když jsem kupovala tuto sedačku, tak v testu jí čelní náraz vyšel špatně oproti ostatním sedačkám poutaným po směru, psala jsem distriibutorovi a bylo mi řečeno, že test byl u této sedačky proveden nejspíš při upoutání po směru, tak jsem nepochopila smysl testu, když hlavní devizou sedačky je právě možnost poutání v protisměru u některých dětí až do 3 let...

ivanka.7
12. apr 2013

@a_lexa Tak, mne sa podarilo mat celu zimu dieta zdrave a v zimnej bunde v nej nebola tusim ani raz (alebo mozno raz, ked som bola leniva riesit nieco ine. Realne podla mna vzdy staci mat vhodnu vlozku v autosedacke a po ruke dobru deku, pripadne investovat do toho autosedackoveho fusaku - zavinovacky. Podla tvojej spravy o prvom chodeni a superfitkach tipujem ze mas pomerne male dieta este, takze pri dostatocne velkom vajci si v nom krpca asi mohla mat az doteraz 🙂
@semy.cz

@zfidorka citala som to na viacerych forach, v clankoch o sedackach, aj ma na to upozornila pani, ktora mi prezentovala Cybex sironu na veltrhu. Ja som teda Elianku do sedacky velmi neputala v hrubych veciach, lebo mne samej to je neprijemne, radsej som tam celu zimu mala vlozku z Lodgera, nenechavala sedacku vymrazit (prosto som to vajco tahala vsade so sebou) a zakryvala ju dekou.Eli mala merino nakrcnik a sveter. A ked to inak neslo, tak Eli vydrzala, no :D je to otuzilec 🙂
@zojec ja som pre toto vdacna za Peg Perego vajce, Eli sice nie je velmi tazka, stihla modelka, ale v podstate vsetci nasi rovesnici presli v zime kvoli "narvatosti" do vacsich sedaciek a ja vajco zrusim zrejme kvoli dlzke, teraz ma drobec 77cm, nohy jej trcia statocne, ale hlava je ok, takze este nechavam. Len sa jej tam prestava pacit, ta babatkovska poloha uz nic moc pre nu.

A este k teme - vybalila som stroj a kupila nite!

mahafi
12. apr 2013

@volpaia my máme romer duo plus a jsme s ní spokojený 🙂. jako jedna z mála jde poutat jak na isofix tak jen pásama (kdybych nááááhodou musela jet s někým, kdo nemá isofix). Ty maxi cosi jsou bez isofixu (pokud nemáš tu jejich samostatnou isofixovou základnu), což pro mě bylo jednoznačný mínus. O tý pultíkový jsem taky uvažovala, ale nepodařilo se nám jí vyzkoušet, m. do ní odmítla bvlízt a nacpat násilím se tam taky nedala.. 😀.

diapozitiv01
12. apr 2013

Ahojte, chystam sa usit pre moju mrnousku prve moje AIO a nohavickove plienocky. Mohli by ste mi sem hodit link na nejaky osvedceny turial. Mam nakupene PUL, bambusove frote 300, bambusovy flis 340, bambusovy aksamit 260. Dakujem aj za rady ohladom zlozenia plienok. Strih sa chystam na nohavickove obkreslit z TB bstretch ale trosku uzsie medzi nozickami a AIO tiez z TB easyfit.Dakujem

barcav
12. apr 2013

@bordino nádhera 😵

semy.cz
12. apr 2013

@ivanka.7 no ve vajíčku to je něco jinýho, to se mladšího taky snažím vozit víc nalehko a spíš přkrýt dekou ahlavně sedačka je doma, když mluvila že jezdí v zimní bundě to jsme mluvila o starším ve větší sedačce, která zůstaává v autě, takže v mrazech je opravdu vymrzlá. 🙂

komisakpd
12. apr 2013

a co hovorite na cybex Free fix..potrebujem nico pre syna, lebo mame pozicanu staru sedacku uplne zlu..a hlava mu pada nie len do stran ale aj dopredu ked spi potrebujem od 15-36kg? http://autosedacky-cybex.cz/kategorie-8_9/15-36...

volpaia
12. apr 2013

Holky, děkuju moc za postřehy. Ještě jsem koukala na tu Cybex Sironu. Ta se poutá proti směru jízdy a pak je s pětibodovýma pásama, nebo po směru jízdy s pultíkem.

komisakpd
12. apr 2013

@zojec to mas sedacku uz do 36kg..ja nutne nieco zhanam..a neviem sa rozhodnut...samozrejme aj za rozumu cenu..

mamata
12. apr 2013

holky, mám jeden dotaz k té pestrobarevné mikině z posledního Ottobre, co to je za steh, respektive nastavení OL a nití, zkouším,zkouším a pořád mi to nevychází, a to jsem nastavovala podle videa od Brothera ☹ ☹

macin73
12. apr 2013

Holky, tak trochu zase k tématu... objevila jsem na fleru paní, no nebere mi to hlava, co vytváří... holt někdo má dáno.... http://www.fler.cz/zbozi/modre-z-nebe-v-barevne...

katkaela
12. apr 2013

@macin73 začala som pozerať čo všetko tá pani vyrába a fakt nádherné a originálne veci, pozerám s otvorenými ústami na to 🙂

macin73
12. apr 2013

@katkaela přesně... taky jsem nevěřila... fakt talent