icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ellysa
16. apr 2013

@arlette
Krane vsetko.prosim ta na tie satocky ma
s od niekial strih?

kuna
16. apr 2013

@arlette krásné! Hlavně ten tučňák je super!

@lilly2711 nemám slov, je to dokonalé. Tebe by měli v Batani platit, protože teď jim určitě vzrostou objednávky 😀 😀 . Šiješ moc krásně, jak provedené, tak cit pro kombinaci. Nechápu, kde bereš inspiraci, kam chodíš na nápady, já jsem naprosto nekreativní 😵

kuna
16. apr 2013

@caramilla super, líbí se mi ta kombinace se smaragdovým tričkem! Já jsem naobjednávala tyrkysový úplet, ale tato barva je hezčí. A pizza fotka nemá chybu, J. by asi těsto snědla 😉

kuna
16. apr 2013

A moje dvě včerejší rychlovky, kytičkové je myšleno jako podvlíkací pod mikinu (ono těch 20 stupňů taky nebude ještě furt, že 😉 ), růžové by mělo vyniknout v celé své kráse až po vyprání, až se trošku otřepí ta aplikace.

abigail1
16. apr 2013

@kuna nádherné!
Já z těch vašich rychlovek nemůžu 😀

abigail1
16. apr 2013

Moje 3. bodýčko a 1. aplikace 🙂

bordino
16. apr 2013

sháním stužku s žábama. Nemáte někdo tip?

michamicha
16. apr 2013

@maly_prcek nene, manžel jezdí po dálnici nerad, raději se kochá okolím 😀

petkasv
16. apr 2013

@bordino já někde nějakou viděla, stoklasu a FM si zkoušela?

petkasv
16. apr 2013

@bordino jednu jsem našla na latka.cz 😖 😖 ale už není dostupná ☹

petkasv
16. apr 2013
bordino
16. apr 2013

@petkasv díky, ta by mi u kritičky mohla projít :D Jsem chtěla jí na legíny dopředu našít toho FM kolouška, co dávají ke střihům, aby věděla, kde je předek a byl řev, že "toho ale vůůůbec nechce, to takhle kdybych měla žábu nebo želvu, to bych byla šťastná...." 🙄

bulinka
16. apr 2013

holky jak děláte zvlněný okraj u triček a šatiček? Vím že tu někde byl návod, ale nemůžu to dohledat

lilly2711
16. apr 2013

@kuna dakujem 🙂 no...Batani milujem...jednolice aj teplakovinu. Z jednolicov som sila Nellie tricka a este stale su ako nove a to periem kazdu chvilku. Uz teraz slintam nad novymi farbami, ale do leta musim pockat 😀 😀 😀 . Teplakovinu mam rada aj preto, ze sa da z nej sit aj na leto, nie je hruba, je mäkka a poddajna, ale zaroven celkom slusne drzi tvar.A inspiraciu ??? to nevies??? No cakam, kym ma kopne muza 😀 😀 😀 😀 inak ani sama neviem. Proste pozriem na latku a viem co z nej bude a ako to bude vyzerat a ako to urobim, uz len cas....

caramilla
16. apr 2013

@abigail1 povedené 😉
@kuna V sobotu dělali knedlíčky do polévky a manžel měl pocit, že by jí mohlo bavit je motat a dělat kuličky a co myslíš, taky je sežrala 😀
@bulinka Jaké vlnění myslíš? Jestli to, co já, tak to se dělá obnitkou (3 nitě na OL - vyndat jednu jehlu), natahovat látku před šitím, diferenciál na 0,7, hustý steh a napětí horních nití tak na 4,5 cca (aby byly mírně povolené).

kuna
16. apr 2013

@lilly2711 prosimtě, tak mi pošli tu múzu taky, ať mě pořádně nakope, protože já bych to potřebovala, mě nenapadne nic 😀 😀 😀

@caramilla tak to jo, už jsem se lekla, že je Jasmínka z jiné (nějaké nezlobivé a spolupracující) planety 😀 😀

lilly2711
16. apr 2013

@kuna 😀 😀 😀 jasneeee a ked nedojde muza, dojdem ja a nakopem 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

arlette
16. apr 2013

@ellysa střih bohužel nemám, já všechno dělám od oka nebo střihám podle jiných triček 🙂

maly_prcek
16. apr 2013

@michamicha Můj muž taky, ale já jsem pak těma jeho zatáčkama zelená a je mi na zvracení, tak se bohužel musí kochat kolem D1 😀

@bordino Měla bych tu leda nějaké odstřižky těchto želviček na bílé, kdybys chtěla na aplikaci... MMch vidělas ? http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/0/3... 😉

ellysa
16. apr 2013

@arlette škoda, ja som úplný začiatočník a potrebujem na všetko najlepšie video postup a návody 😀 ale niečo vymyslím teda

luckybara
16. apr 2013

Holky prosím prosím zase si jdu pro radu.chystám se ušít kalh.pleny na snapku,jen jsem ještě nepracovala s lasitenem..na kterou vrstvu látky ho našít.děkuji.. 🙂

katkuz
16. apr 2013

@caramilla výtvory kráááááááásne ako vždy a až teraz som si všimla akú má Jasmínka krásnu farbu vláskov 🙂

daisyr
16. apr 2013

@semy.cz
@winnyfred až budeme zdraví, tak se můžeme přidat do Jablíčka, už jsme tam aspoň rok nebyli 🙂))

kristyna80
16. apr 2013

Holkyy teda, já úplně zírám, ani sem snad hodit nebudu, nebo se budu stydět! Takový výtvory.... ufffff....

caramilla
16. apr 2013

@katkuz díky, no nekecej, fakt? To jsi první (a možná poslední? 😀), kdo toto říká. Páč všem ostatním to přijde jako pos. sláma a ještě nazrzlá 😀
@kuna Ty jsi nečetla vedle moje sténání, že období vzdoru buď bude končit tím, že se uchlastám a nebo ji zabiju? 😀 😀 😀 😀 Koupila jsem si i knihu! Já všema kurzama školená jsem byla zoufalá 😀 Ona je palice paličatá, ale na druhou stranu se s ní vyjít asi ještě docela dá, myslím, že jsou matky, co jsou na tom ještě hůř 😀 Teď, jak je hezky a jsme víc venku, je to už lepší, má zábavu a večer uklízení musím já a fakt nám funguje "chceš první uklidit kostičky nebo knížky" a jak si může vybrat, tak je zlatá. Ale běda, jak si nemůže vybrat. To je běs! Já jí dávám vybrat úplně všechno. Ráno je scéna, že nechce k snídani jogurt, dřív jsem jí skoro seřezala, aby ho sežrala a teď se jí zeptám, zda chce modrou nebo bílou mystičku a zda chce modrou nebo žlutou lžičku a jak pěkně papá 😀 Ale běda, až to prokoukne! Tu navlíknutou volbu 😀 Tuhle jsem byla už ale vytočená a výběr zněl "chceš se oblékat a nebo chceš na zadek a pak se oblékat?" 😀

crawler
16. apr 2013

ahoj holky🙂 absolutně nestíhám dočítat ani psát, ale šiju defakto denně - ne všechno fotím, ale tak aspoň něco zde vysemením😀

kalhotkový plenky pro Lindu - zbytky úpletů - určitě poznáváte 🙂
softky a mikča z veluru
svrchní kalhotky pro kámošku
a něco na fler - halenky se sněhulákama pro brášky a oranžoví tučňoši pro mimi

tučňáky už mám jen oranžové a limetkové - je to úžasnááá látka 😵😵
našila jsem toho mraky, ale nestíhám to sem dávat´🙂

bordino
16. apr 2013

@maly_prcek mám samozřejmě doma 😉

winnyfred
16. apr 2013

@daisyr no jasně budem se těšit 🙂

jitu22
16. apr 2013

@kristyna80 ale blbost 😉

jitu22
16. apr 2013

@luckybara jestli šiješ ze 3 vrstev, tak si sešpendli střední a vnější a našij na tu prostřední (tím se spojí ty 2 vrstvy k sobě). Jestli jsou jen dvouvrstvé, tak na tu vnější.