icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

luckybara
16. apr 2013

@jitu22 děkuji já právě ještě nejsem rozhodlá,šila jsme zatím jen pul..mám doma aksamit,nějaké bavlny,a flecce..hlavně nemám overlock...tak nevím přemýšlím zda je olemovat šikmým proužkem či jak.jinak ti ještě jednou děkuji

caramilla
16. apr 2013

@crawler stále se zlepšuješ 😀

crawler
16. apr 2013

@caramilla jen tele by se nezlepšilo, když našije 20polodupek a 20bodýnek a 20halenek😀

kalman
16. apr 2013

Ahoj holky všetky ste krásne veci pošili !!!!! 🙂
Ja nemám čas vás ani čítať a šijem tiež minimálne , mám rozošité šaty a práve strihám mikynu pre prcka .
A´´ smútočne ´´oznamujem že od zajtra idem zase pracovať a vyzerá to tak že budem jazdiť do práce každý deň 😝
A tá lepšia správa nebudem makať v potravinách ale pekne sedieť v kancelárii 😀 Čaká ma školenie , ale dúfam že vydržím a všetko sa pekne naučím

kuna
16. apr 2013

@caramilla hehe, jsi mě fakt pobavila 🙂. U nás je to podobné, taky je strašně paličatá, fakt nevím, po kom, já i manžel jsme byly tvárné děti. A ze všeho má strašnou srandu. S tím vyběrem je to dobrý nápad, to zkusím. Dosud jsem nedávala vybrat červená-modrá, ale chceš na zadek? No a ona už mi i párkrát řekla "jo", asi aby bylo nějaký vzrůšo 😀 😀

bordino
16. apr 2013

@caramilla
@kuna na výběr dávám asi od dvoulet, ale fakt všechno 😀 Babička měla teda chytrý řeči, že se jí moc ptám, ale ono to funguje, když přemejšlí nad volbou, nemá čas vymejšlet, kvůli čemu se vztekne tentokrát 😀

zojec
16. apr 2013

@caramilla a spol :D stale sa chcem spytat a furt zabudnem, (a po vcerajsom zhliadnuti kolekcie od lilli, som este aj onemela :D)
ako sijete to tricko s dvojitym rukavom? uz som pozerala nejake kupene co mam doma, ale tam je dlhy rukav nasity na ten kratky.. ale tie tvoje sa mi zdaju ze su 2.. diky 😉
@kuna inak ja tiez sijem podobne ako lili, ked vidim latku, vacsinou viem s cim ju skombinujem a co na nej bude, akurat kym sa k tomu dostanem tak aj zabudnem 😠 najnovsie sijem len v hlave 😅

mahafi
16. apr 2013

Moc krásný věci jste všechny ušily 😵
@arlette vyfotíš i bráchu mrože 😀?,.. ten tučňák je dokonalej 😵

zojec
16. apr 2013

@crawler gratulujem k malej slecne, si tu uz veru davno nebola 😅

jitu22
16. apr 2013

@luckybara projdi si blog susu-sufik.blogspot.cz - sekci o šití plínek. Najdeš tam postupy, střihy, jak vybrat materiály... prostě všechno potřebné

bordino
16. apr 2013

@zojec já šiju do náčrtníku 😀 Pomalu budu muset koupit nový 😀 😀

zojec
16. apr 2013

@bordino len za tebou aj nieco vidno, narozdiel odo mna 😠 ja som v noci uplne nepouzitelna 😖 tebe sa da sit cez den?? moj miso ramuje vsetko dookola, cez den neurobim absolutne nic, jedine ked ho mam na chrbte , lebo je vsade.. v rure, v pracke , v krbe, v suflikoch... ach jo 😕

arlette
16. apr 2013

@ellysa já jsem taky začátečník 🙂 Většinou střihám tak, že na látku položím jiný kus oblečení, o který se zrovna pokouším, objedu kolečkem a hotovo. No a za pochodu dolaďuju 😀
@mahafi vyfotím, jak si zítra vzpomenu 🙂 Šila jsem je podle návodu na MMB http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2159

bordino
16. apr 2013

@zojec ne, přes den neudělám absolutně nic. Já se potřebuju soustředit a i jen to, že by děti po mě mohly něco chtít mi brání v tom, něco začít. A že speciálně to starší chce něco FURT 😝

bordino
16. apr 2013

jedna dnešní recyklace pro Jolku

luckybara
17. apr 2013

@jitu22 díky už jsem k tobě koukala 🙂

esteruska
17. apr 2013

@kuna tipy k přežití období vzdoru pro rodiče se mi líbí, u nás taky potřeba🙂 volbu zkusím taky častějí...mě teď nakopl článek na netu (nějak není čas pustit se do čtení něčeho delšího) a uvědomila jsem si, že na mě sisa začíná křičet proto, že jsem na ni začala co se narodil toník křičet taky a hlavně jsem nezkrouhla vedlejší aktivity a po 4h spánku zachovat chladnou hlavu jde opravdu těžko a to není vůči ní fér...takže stroje putovaly do skříně:(((

sufik1
17. apr 2013

@bordino já z těch tvých rychlorecyklací nemůžu 😝 to je produktivita práce, já to nechápu. Já softku pro chlapa šiju jednoduchou rok a čtvrt a ty to tu sekáš kus od kusu originál s nápadem jak baťa cvičky 😀

ale moje troška do mlýna. zvířátkový manžestráčky opět sada 2x pro strašího a pidi pro dvojčata

bordino
17. apr 2013

@sufik1 no ty máš co říkat!!!! S břichem a pořád nějaké supr čupr sady.... 😉

petkasv
17. apr 2013

Hezké ráno,
něco pro pobavení, můj muž se včera nudil 😝 😝 😝 a tak fotil můj tvůrčí nepořádek 🙂 Fotka je kvality nula, nula prd ☹ foceno v půlnoci mobilem 😖

laeela
17. apr 2013

@petkasv jú, jako doma 🙂

petkasv
17. apr 2013

@laeela no jenže to že jsem to do jedný uklízela už nenafotil 😖 holomek jeden 🙂 já bych nemohla jít spát s pocitem tvůrčího nepořádku 🙂 🙂

bordino
17. apr 2013

@petkasv 😀 Tohle je u nás kolem půlnoci též. Po došití musím vždycky čtvrt hodiny uklízet, já už chci vlastní pokoj, kde pěkně bordel zavřu, aby neutekl 😀

petkasv
17. apr 2013

@bordino já chci taky, letos možná bude 🙂 ale ještě to potrvá 😖

jitu22
17. apr 2013

@luckybara to není můj blog, ale tady od Sufik1. Já jsem se podle něj učila. To abych nekradla cizí zásluhy...

lilly2711
17. apr 2013

@zojec ja sijem dvojite rukavy normalne dva a vsivam naraz dva, aj kratky aj dlhy, cize striham dokopy 4 ks dva kratke a dva dlhe. Robila som aj tak, ako si pisala, ze nadsila na kratky dlhy, ale nepacilo sa mi spracovanie a bolo to dost narocne to usit pekne. Tak to robim tak a ide to. 🙂 🙂 a vdaka za pochvalu 🙂

zojec
17. apr 2013

@lilly2711 a vsivas ich najskor ramene a potom spolu po dlzke spolu s bokmi? alebo zosijes boky a potom ich vkladas? vies ako myslim, vsak? :D

lenasss
17. apr 2013

tak trošku mé tvorby bodyno/(ranní šití ale už ho stihl zašpinit )
svetr pletený dlouho
domácí máslo )je neskutečně žravé 😀

barcav
17. apr 2013

@sufik1 ty seš taky nezmar 😀 krásný
@petkasv dobrý 😀

sufik1
17. apr 2013

@barcav ty jsi taky šila ještě na cestě do porodky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀