Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj holky všetky ste krásne veci pošili !!!!! 🙂
Ja nemám čas vás ani čítať a šijem tiež minimálne , mám rozošité šaty a práve strihám mikynu pre prcka .
A´´ smútočne ´´oznamujem že od zajtra idem zase pracovať a vyzerá to tak že budem jazdiť do práce každý deň 😝
A tá lepšia správa nebudem makať v potravinách ale pekne sedieť v kancelárii 😀 Čaká ma školenie , ale dúfam že vydržím a všetko sa pekne naučím
@caramilla hehe, jsi mě fakt pobavila 🙂. U nás je to podobné, taky je strašně paličatá, fakt nevím, po kom, já i manžel jsme byly tvárné děti. A ze všeho má strašnou srandu. S tím vyběrem je to dobrý nápad, to zkusím. Dosud jsem nedávala vybrat červená-modrá, ale chceš na zadek? No a ona už mi i párkrát řekla "jo", asi aby bylo nějaký vzrůšo 😀 😀
@caramilla a spol :D stale sa chcem spytat a furt zabudnem, (a po vcerajsom zhliadnuti kolekcie od lilli, som este aj onemela :D)
ako sijete to tricko s dvojitym rukavom? uz som pozerala nejake kupene co mam doma, ale tam je dlhy rukav nasity na ten kratky.. ale tie tvoje sa mi zdaju ze su 2.. diky 😉
@kuna inak ja tiez sijem podobne ako lili, ked vidim latku, vacsinou viem s cim ju skombinujem a co na nej bude, akurat kym sa k tomu dostanem tak aj zabudnem 😠 najnovsie sijem len v hlave 😅
@ellysa já jsem taky začátečník 🙂 Většinou střihám tak, že na látku položím jiný kus oblečení, o který se zrovna pokouším, objedu kolečkem a hotovo. No a za pochodu dolaďuju 😀
@mahafi vyfotím, jak si zítra vzpomenu 🙂 Šila jsem je podle návodu na MMB http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2159
@kuna tipy k přežití období vzdoru pro rodiče se mi líbí, u nás taky potřeba🙂 volbu zkusím taky častějí...mě teď nakopl článek na netu (nějak není čas pustit se do čtení něčeho delšího) a uvědomila jsem si, že na mě sisa začíná křičet proto, že jsem na ni začala co se narodil toník křičet taky a hlavně jsem nezkrouhla vedlejší aktivity a po 4h spánku zachovat chladnou hlavu jde opravdu těžko a to není vůči ní fér...takže stroje putovaly do skříně:(((
@bordino já z těch tvých rychlorecyklací nemůžu 😝 to je produktivita práce, já to nechápu. Já softku pro chlapa šiju jednoduchou rok a čtvrt a ty to tu sekáš kus od kusu originál s nápadem jak baťa cvičky 😀
ale moje troška do mlýna. zvířátkový manžestráčky opět sada 2x pro strašího a pidi pro dvojčata
@zojec ja sijem dvojite rukavy normalne dva a vsivam naraz dva, aj kratky aj dlhy, cize striham dokopy 4 ks dva kratke a dva dlhe. Robila som aj tak, ako si pisala, ze nadsila na kratky dlhy, ale nepacilo sa mi spracovanie a bolo to dost narocne to usit pekne. Tak to robim tak a ide to. 🙂 🙂 a vdaka za pochvalu 🙂

@jitu22 děkuji já právě ještě nejsem rozhodlá,šila jsme zatím jen pul..mám doma aksamit,nějaké bavlny,a flecce..hlavně nemám overlock...tak nevím přemýšlím zda je olemovat šikmým proužkem či jak.jinak ti ještě jednou děkuji