icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
19. apr 2013

@allymally
@semy.cz first bike má i takový adaptér pro menší děti, takže jde i od 2 let, jinak my máme taky yedoo ale teda too too B (manžel usoudil, že snížení váhy o čtvrt kila už není takový rozdíl, a tím snížením snížili možnost výšky řidítek a možná i sedadla, takže asi uřízly trubku a bylo to, nevím, do jaké míry se ta výška využije, možná to C stačí) Táda na něm jezdí od 2r a2m - výška cca 90 cm a ok 😉

semy.cz
19. apr 2013

@daisyr jo to je pravda, my to teď máme právě s tím adaptérem, on je Dáda docela prcek 🙂

jitu22
19. apr 2013

@allymally ještě je prý dobré odrážedlo Davídek

ucitelka70
19. apr 2013

@allymally náš drobec jazdí od 19 mesiacov na dvojkolesovom strideri, môžem len chváliť, je veľmi ľahký, za týždeň sa naučil ovládať a udržať rovnováhu.... je to do 5 rokov, tak voľte takú variantu, aby to vyhovovalo aj na viac rokov, first bike chvália veľmi

barcav
19. apr 2013

@allymally mi máme azub fíka 😀

allymally
19. apr 2013

a teď babo raď 😀 😀 😀 ale doslova 😀 😀 😀 noooo, to bude ještě dlouhá porada 🙂

ellysa
19. apr 2013

@allymally my máme tiež strider a až na cenu je super, ale tak u nás ho bude drať ešte aj junior

ucitelka70
19. apr 2013

@ellysa @allymally my sme kupovali strider z predvádzačky skoro za polovicu.... má síce ošúchané kolesá, ale to vôbec nevadí

mooncaa
19. apr 2013

@allymally Když uvážíš, že Davídek je předchůdce Yedoo B a to je předchůdce Yedoo C, tak to mám pro jedno odrážedlo hned 3 hlasy 😀
Ale jinak doporučuji přečíst recenze tady:
http://www.neobycejne.cz/aktualita.php?id=12177

abigail1
19. apr 2013

Kalhoty pro syna. Mám z nich radost 🙂
Jen se mi nepodařilo zachytit foťákem opravdový odstín kalhot. Ve skutečnosti jsou hezčí.

ellysa
19. apr 2013

prosím je niekde návod pre blbov ako urobiť vrecká na tepláčkoch?aj tie farebné? chcem urobiť prvý pokus-omyl

abigail1
19. apr 2013

@ellysa teď se budu ptát jako blb já. Vrecka jsou kapsy? 😅 Jestli ano, tak jukni sem http://ekozahrada.blog.cz/1204/softshellove-kal... třeba Ti to pomůže

ellysa
19. apr 2013

@abigail1 áno kapsy 😀 , ďakujem, idem študovať

ellysa
19. apr 2013

@abigail1 tak som to pochopila ešte zvládnuť lemovanie 😕

lenasss
19. apr 2013

@ellysa to není složité,určitě se ti to povede neboj 😉

abigail1
19. apr 2013

@ellysa lemování kapes lze dělat buď lemovací gumičkou, nebo koupeným kosým (šikmým) proužkem nebo si ho můžeš sama udělat - návod zde http://mamas-hand-made.blogspot.cz/2012/02/jak-...

diapozitiv01
19. apr 2013

@ellysa
no ja som to tiez tento tyzden robila prvy krat, pouzila som lemovaciu gumicku, trosku viac som to potiahla na obluku a zacalo sa mi to trochu pretacat, takze s citom 🙂. Ak to budes robit s latkou to lemovanie skus to prichytit tym sublimacnym lepidlom na textil. A hlavne vyrez si obluk s velkym polomerom, ja som robila maly polomer a potom sa mi to tazko otacalo v masine, kedze este nemam ten grif.
Drzim palce

ellysa
19. apr 2013

@diapozitiv01 ďakujem za postrehy z praxe 😀

diapozitiv01
19. apr 2013

@ellysa
no ta moja dvojtyzdnova prax 🙂))

piecee
19. apr 2013

holky tak se jdu po dlouhé době vysemenit taky🙂 už si moc nepamatuju co jsem naposledy vkládala takže se předem omlouvám jestli jsem to tu už dala🙂)

anastazieb
19. apr 2013

@allymally my máme asi měsíc First bike, spokojenost veliká 😉 Vilémek je dost prcek, má asi 86cm a Fb je jedno z mála, který jsou tak nízký. Naučil se na něm jezdit doma asi za dva dny a před týdnem dkonce začal zkoušet zvedat při jízdě nohy 😀 Ale je mu teda dva a půl už... Předtím jsme měli malou motorku, na té jezdil od min. prázdnin.

@piecee nádhera!!!

zikie
19. apr 2013

@piecee Ty jo ty jedeš!!!

piecee
19. apr 2013

@zikie ani ne to je tak za 2měsíce dlouho jsem sem nic nedala 😀 😀

zuzu_epona
19. apr 2013

Baby, prosím vás, ako je to s napätím nití u OL? Čím menšie číslo na kolečku, tým je napätie menšie alebo väčšie? A teda nite sú pri menšom čísle viacej povolené alebo utiahnuté ako pri väčšom čísle? Keď chcem niť pritiahnuť, tak točím kam?

dagmarkaaa
19. apr 2013

@allymally za me taky First bike hlavne je lehky proti treba Fikovi a decko si ho bez problemu samo zvedne. Tvuj je sice jeste mladosek ale jestli je vyssi a motoricky zdatny tak to da. Dcera jezdila od 2let a 2 mesicu sotva dosahla na zem ale tim se prave naucila ten balanc.
Ja tu porad slintam nad vasimi vytvory! Sama jsem usila zatim par tricek a kalhot ale vypada to hodne home made ale lepsim se tak pak se taky necim pochlubim 🙂 mam toho spoustu rozdelaneho jen se dokopat dokoncovat... Uz mi dosel letni Ottobre tak to bude rozsitych suknicek a saticek.

kachnator
19. apr 2013

Tak jsem zkusmo objednala Dadku. Jako neni to nejkvalitnejsi latka jakou jsem kdy sila a bez overlocku to bylo misty dost k posr.... ale na domaci teplacky to staci. Majitel zda se spokojen 🙂

abigail1
19. apr 2013

@dagmarkaaa tak to já nemůžu mít rozdělaných víc věcí najednou, prostě vždycky musím nějakou věc došít, než se pustím do další 🙂 to je zajímavý, jak to má každý jinak 🙂

ucitelka70
19. apr 2013

@zuzu_epona presne ako píšeš, nula je celkom uvoľnené a čím vyššie, tým väčšie napätie, ja som ti poslala linky, preštuduj si, aj viackrát, ja sa zakaždým ešte priučím 🙂 🙂

a najideálnejšie je okolo 4 všetky kolečká....

bordino
19. apr 2013

Relaxuju od šití. Dnešní malovací rychlovka s uhučeným dítětem na noze 😀

lilly2711
19. apr 2013

Ahojte, počasie sa nam zlepšuje a my teraz šijeme softshellove gate 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no ale keď ta moja dcera len po parkoch chodi a tam sa po zemi šúla tak moj manzelik zahlasil, ze bud sofshellove gate, alebo budu po 5 minutach kracat domov 😠
cierno-ruzove su k bundicke z minula, pouzila som posledne zvysky tej kvietkovanej latky a modre so sovickami, nic ine ma nenapadlo, ani mi tam neslo. Inak strih ten, co na teplacky z minula a je SUPER !!!!! neskutocne dobre sedi.