Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@allymally náš drobec jazdí od 19 mesiacov na dvojkolesovom strideri, môžem len chváliť, je veľmi ľahký, za týždeň sa naučil ovládať a udržať rovnováhu.... je to do 5 rokov, tak voľte takú variantu, aby to vyhovovalo aj na viac rokov, first bike chvália veľmi
a teď babo raď 😀 😀 😀 ale doslova 😀 😀 😀 noooo, to bude ještě dlouhá porada 🙂
@allymally Když uvážíš, že Davídek je předchůdce Yedoo B a to je předchůdce Yedoo C, tak to mám pro jedno odrážedlo hned 3 hlasy 😀
Ale jinak doporučuji přečíst recenze tady:
http://www.neobycejne.cz/aktualita.php?id=12177
prosím je niekde návod pre blbov ako urobiť vrecká na tepláčkoch?aj tie farebné? chcem urobiť prvý pokus-omyl
@ellysa teď se budu ptát jako blb já. Vrecka jsou kapsy? 😅 Jestli ano, tak jukni sem http://ekozahrada.blog.cz/1204/softshellove-kal... třeba Ti to pomůže
@ellysa lemování kapes lze dělat buď lemovací gumičkou, nebo koupeným kosým (šikmým) proužkem nebo si ho můžeš sama udělat - návod zde http://mamas-hand-made.blogspot.cz/2012/02/jak-...
@ellysa
no ja som to tiez tento tyzden robila prvy krat, pouzila som lemovaciu gumicku, trosku viac som to potiahla na obluku a zacalo sa mi to trochu pretacat, takze s citom 🙂. Ak to budes robit s latkou to lemovanie skus to prichytit tym sublimacnym lepidlom na textil. A hlavne vyrez si obluk s velkym polomerom, ja som robila maly polomer a potom sa mi to tazko otacalo v masine, kedze este nemam ten grif.
Drzim palce
@diapozitiv01 ďakujem za postrehy z praxe 😀
@ellysa
no ta moja dvojtyzdnova prax 🙂))
@allymally my máme asi měsíc First bike, spokojenost veliká 😉 Vilémek je dost prcek, má asi 86cm a Fb je jedno z mála, který jsou tak nízký. Naučil se na něm jezdit doma asi za dva dny a před týdnem dkonce začal zkoušet zvedat při jízdě nohy 😀 Ale je mu teda dva a půl už... Předtím jsme měli malou motorku, na té jezdil od min. prázdnin.
@piecee nádhera!!!
Baby, prosím vás, ako je to s napätím nití u OL? Čím menšie číslo na kolečku, tým je napätie menšie alebo väčšie? A teda nite sú pri menšom čísle viacej povolené alebo utiahnuté ako pri väčšom čísle? Keď chcem niť pritiahnuť, tak točím kam?
@allymally za me taky First bike hlavne je lehky proti treba Fikovi a decko si ho bez problemu samo zvedne. Tvuj je sice jeste mladosek ale jestli je vyssi a motoricky zdatny tak to da. Dcera jezdila od 2let a 2 mesicu sotva dosahla na zem ale tim se prave naucila ten balanc.
Ja tu porad slintam nad vasimi vytvory! Sama jsem usila zatim par tricek a kalhot ale vypada to hodne home made ale lepsim se tak pak se taky necim pochlubim 🙂 mam toho spoustu rozdelaneho jen se dokopat dokoncovat... Uz mi dosel letni Ottobre tak to bude rozsitych suknicek a saticek.
@dagmarkaaa tak to já nemůžu mít rozdělaných víc věcí najednou, prostě vždycky musím nějakou věc došít, než se pustím do další 🙂 to je zajímavý, jak to má každý jinak 🙂
@zuzu_epona presne ako píšeš, nula je celkom uvoľnené a čím vyššie, tým väčšie napätie, ja som ti poslala linky, preštuduj si, aj viackrát, ja sa zakaždým ešte priučím 🙂 🙂
a najideálnejšie je okolo 4 všetky kolečká....
Ahojte, počasie sa nam zlepšuje a my teraz šijeme softshellove gate 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no ale keď ta moja dcera len po parkoch chodi a tam sa po zemi šúla tak moj manzelik zahlasil, ze bud sofshellove gate, alebo budu po 5 minutach kracat domov 😠
cierno-ruzove su k bundicke z minula, pouzila som posledne zvysky tej kvietkovanej latky a modre so sovickami, nic ine ma nenapadlo, ani mi tam neslo. Inak strih ten, co na teplacky z minula a je SUPER !!!!! neskutocne dobre sedi.

@allymally
@semy.cz first bike má i takový adaptér pro menší děti, takže jde i od 2 let, jinak my máme taky yedoo ale teda too too B (manžel usoudil, že snížení váhy o čtvrt kila už není takový rozdíl, a tím snížením snížili možnost výšky řidítek a možná i sedadla, takže asi uřízly trubku a bylo to, nevím, do jaké míry se ta výška využije, možná to C stačí) Táda na něm jezdí od 2r a2m - výška cca 90 cm a ok 😉