icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mahafi
19. apr 2013

@lilly2711 krásné, ty máš ty věci vždycky tak nádherné 🙂

mitape
19. apr 2013

@lilly2711 nádherné, no ja nemám slov 🙂 🙂 🙂

lilly2711
19. apr 2013

@mahafi
@mitape žienku ďakujem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 No toto su posledne kusky na urcity cas ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ v stredu buduci tyzden nastupujeme na hospitalizaciu a v piatok 26.4 budu Nellie operovat, takze aj toto som uz dosivala s magneziom v ruke. Velmi by som chcela este prekladane kosielky, do nemocky po operacii , aspon dve, ale neviem, uz sa nedokazem sustredit, ani nespim poriadne, takze neviem neviem 😒 😒

diapozitiv01
19. apr 2013

@lilly2711
Drzime palce nech vsetko dobre dopadne a tesime sa na dalsie vytvory, ty si fakt ze klasaaa 🙂)

ucitelka70
19. apr 2013

@lilly2711 krásne si pošila.... a aspoň si sa trošku sústredila na iné veci.... to je dobré, že už máte termín, isto ani v neistote nebolo dobre..... neboj, stihneš košielky, a nielen dve ako ťa poznám 😉
veľa myslím na vás, Nellie krásne prosperuje, vyzerá veľmi fit.....

a poraď, ten strih čo si šila na gate, by bol aj pre dvojročných chlapcov na tepláky? neelastické

abigail1
19. apr 2013

@lilly2711 Přeji, ať dopadne operace co nejlépe a ať zvládnete celý pobyt v nemocnici!!!!

veronik77
19. apr 2013

@lilly2711 budeme na Vás myslet! Jetě prosím, jaké že to bylo Ottobre na ty tepláčky? Já si to nezapsala 😅 Moc děkuji!

ucitelka70
19. apr 2013

@veronik77 4/2012

mahafi
19. apr 2013

@lilly2711 moc na vás myslíme, ať je vše v pořádku a Nellie je brzy fit 🙂

lilly2711
19. apr 2013

@veronik77
@ucitelka70 ty si to už našla? Ja by som sla mrknut 🙂 🙂 🙂 len si ho upravte, znizte pas o patent a mozte trosku rozsirit, zda sa mi povodne uzky , najmä na nozkach a riasenie som dala do strednej tretiny.

veronik77
19. apr 2013

@ucitelka70
@lilly2711 moc děkuji! 🙂

lilly2711
19. apr 2013

@veronik77 nie je začo, ten strih je velmi dobry, da sa s nim dobre pracovat a prisposobovat. Robila som aj zahyby, ktore tam nie su a nozky treba premerat, myslim, ze som aj predzovala a tam , kde som davala dole gumicku, som trosku rozsirila spodok, pekne to vyzeralo.

ucitelka70
19. apr 2013

@lilly2711 ja som si práve obzerala strih, a možno na chalanské tepláky bude to riasenie aj vhodné.... ani sa nevytlačia kolená a keby aj sa stane nehoda na kolene, tak sa to pri riasení stratí...

lilly2711
19. apr 2013

@ucitelka70 ved prave, ze ja som si hned pomyslela, ze to riasenie je skor chalanske, ale nakoniec sa mi aj na nasich pacilo. 🙂

mitape
19. apr 2013

@lilly2711 držím palce aby operácia dobre dopadla a Nellie už bola v poriadku a ty sa konečne vyspala 🙂

bordino
19. apr 2013

prosím ta kočárková šusťákovina od gábinky je hodně tuhá? Kamarádka chce po mě vestu na agility se psem....

dagmarkaaa
19. apr 2013

@lilly2711 nádherné ty softshellky, však když zaprší hned se budou hodit. Já bych taky chtěla něco takového ušít, strašně se mi líbí ty kapsy, mám letní softshell nachystaný ale v tom Ottobre 4/12 ten střih nevidím který by mohl být... ?

veronik77
19. apr 2013

@dagmarkaaa mělo by to být číslo 2 🙂 Ale kapsy si musíš přidat sama 🙂

dagmarkaaa
19. apr 2013

@veronik77 bůůů tak kapsy asi nezvládnu, tyhle vnitřní jsem ještě nedělala. a teda neuvěřitelné z takových legínek vykouzlit softshelky s nápletem a kapsama to už chce talent a ten střih asi teda netřeba, je to úplně jiný kousek 🙂 na to level nemám

veronik77
19. apr 2013

@dagmarkaaa kapsy jsou v pohodě, to zvládneš 🙂 Jenom se na předním díle vystřihne průhmat kapsy a pak kapsy střihneš kraj podle předního dílu a hloubku jak chceš. Olemuješ průhmat a kapsu všiješ dospod 🙂

dagmarkaaa
19. apr 2013

@veronik77 zní to dobře... určitě zkusím 😉

barcav
19. apr 2013

@piecee krásný 😵
@lilly2711 😵 nádhera

mooncaa
19. apr 2013

@lilly2711 Budu držet palce na operaci. 26.4. je dobré datum, manžel má narozeniny.

zikie
19. apr 2013

@lilly2711 Jako vždycky nádhera!!! A tentokrát slintám i nad tou sovičkovou látkou,hrozně jsem ji chtěla a nikde nesehnala. Moc držím tobě i Nelii palce, ať vám vše dobře dopadne!!!

macin73
19. apr 2013

@lilly2711 Taky na vás budu myslet!!!

bulinka
19. apr 2013

@lilly2711 držím palce ať vše dobře dopadne, budu na vás myslet a držet palce

palosek
20. apr 2013

@lilly2711 krása, jako vždy 😵 😉 Myslíme na vás, ať vše dobře dopadne, malá ať je v pořádku a máte s nemocnicema pokoj 😉
Přidávám malé šicí výplody posledních dní 🙂 I teda háčkovanou pecičkovou čepičku...přišla jsem na to, jak malou vyfotit na místě 😀 😀 😀 Recy rychlopýžo z mého prastarého 🙂
3/4ťáky z elast.výplňku od @animal Koníkový komplet na dneštní návštěvu a polodupkoprdeláčky pro kamarádku 😀 😀 😀
Fotky jen z mobilu, některé ve dvě ráno...omluvte kvalitu ... 🙂

petkasv
20. apr 2013

@palosek no čepka je boží, ostatní taky samozřejmě 😵 😵 😵 😵

sinala
20. apr 2013

@palosek no krásné 🙂

palosek
20. apr 2013

@petkasv sice jsem ji taky párala, udělala jsem dlouhý ten spodní lem, a D to měla furt v očích...Ted mám ale koupený tyrkysový a fialový šusták...bude třeba čepky jiných barev 🙂)) Kolik klubíček Camily spotřebuješ na letní čepičku? Nebo šáteček? 2 klubka by mohla stačit ne?