icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
20. apr 2013

@palosek no já jedu camillu zásadně dvojitě, protože mě nebaví ta doba toho háčkování jednoduše, a tak ty dvě ti padnou určitě 🙂

karchinka
20. apr 2013

nemáte někdo zkušenost s cestovní jídelní židličkou? chtěla bych piškotkovi nějakou ušít, jedeme teď s mamčou a ségrou na tři dny na dovču (pokud se trošku dáme do kupy, malý chytl nějakou střevní chřipku :(
našla jsem tyto dva typy:
http://www.canadianliving.com/crafts/sewing/hav...
http://allcrafts.allcraftsblogs.com/2011/06/07/...
ale netuším, která líp funguje v reálu - nebo existuje ještě nějaká jiná?

palosek
20. apr 2013

@petkasv 😖 tak to jsem jí objednala málo :(...ale to jedno,dva klubka koupím v galanterce...i jiný odstín a pokombinuji 😉

palosek
20. apr 2013

@karchinka http://www.allcrafts.net/crochetsewingcrafts.ht... to vypadá dobře, pokud je dítě stabilní a sedí samo....ale zkušenosti s tím nemám...my krmili vždy na klíně 🙂 A pak už byla malá dost velká, aby seděla na podsedáku na velké židli 😀 😀 😀 Ale většinou se dá na "dovolených" domluvit dětská jídelní židlička, zkus se poptat 🙂

karchinka
20. apr 2013

@palosek já to chtěla i do budoucna tak jenom pro jistotu, vím, že většinou všude židličky jsou... navíc u babi žádnou jídelní židličku nemáme, tak bych ji možná používala i tam, babi piškotka krmí ve starém vajíčku, ale hodně mu tam trčí hlava a už se mu tam ani nelíbí.. na velké židli se mu líbí hodně, ale vydrží tam dobrovolně tak max. minutu :D
mě by právě zajímalo, jestli ji někdo máte, jak moc to to dítě zadrží před "zdrháním" :D
no, zas nad tím budu x hodin a dní koumat, pak se s tím budu za strojem stejnou dobu trápit a nakonec to použijem 2x :D

mahafi
20. apr 2013

@palosek já dělám camillu jednoduše a na obvod hlavy cca 46 tak klubko a kousek.., dvojitě by to m. nenosila (i když by se mi líbilo, jak to přibývá)

petkaach
20. apr 2013

@lilly2711 kalhoty jsou úžasný, ten střih jsi vyrobila nebo by byl někde k mámí? Mám doma taky jednu slečnu co se ráda "šůla" po zemi🙂)

veronik77
20. apr 2013

@petkaach je to střih č. 2 z ottobre 4/2012, upravený 🙂

sufik1
20. apr 2013

@bordino kočárkovina z gabinky je na psa super. Je moc měkká a poddajná, ale zároveň pevná.

Zrovna jsem tam objednávala asi 8 metrů 😀

palosek
20. apr 2013

@mahafi já to vyzkouším, jak to bude vypadat...jsem si říkala, že takový šáteček na léto by nebyl špatný, ale kdo ví...když je horko, tak asi radši něco plátěného 🙂

palosek
20. apr 2013

@sufik1 😀 😀 nezmare 😀 Co budeš tvořit? 😉

zuzu_epona
20. apr 2013

@ucitelka70 ďakujem ti, stále s tou mašinou bojujem 😒 ale už sa to zlepšuje...

lenasss
20. apr 2013

@karchinka něco podobného mám taky v plánu,náš malej nechce být v jídelní židličce,chce sedět na velké ale z té mám strach že spadne a tímto děkuji za odkaz,protože jsem dlouho dumala jak na to ale vydumala jsem něco podobného tak to spojím a udělám až bude chvíle času.
Holky,mládě už dva dny poplakává má rýmu a ted i kašel ale dvě noci nespí pořád kňourá,žvatlá slintá a pod.Jsem se ted naštvala a dala mu nurofen a světe div se,už se i směje 😅 tak mu asi na noc taky šoupnu .Nevím jak to děláte ale dvě noci spím asi 3hodiny a padám dnes už na hubu,usla bych klidně i ve stoje ☹

bordino
20. apr 2013

@sufik1 ne na psa, pro kamarádku 😀 Chce vestu s hodně kapsama a takovou, aby jí nevadilo, že jí pes oskáče 😉

karchinka
20. apr 2013

@lenasss ještě jsem našla tohle:
http://www.pinkandbluekid.com/mylittleseat-trav...
má to i pásy přes ramínka, jsem právě uvažovala to nějak zkombinovat, aby to bylo co nejvíc bezpečné a co nejvíc to piškotka drželo, ale pak jsem uvažovala, co psala @palosek a má pravdu, ta jednoduchá bude lepší a stejně to asi tolik nevyužijeme... i když překombinovaný super projekt na super komplikovanou židličku, kterou stejně nevyužijeme, mě pořád láká :D :D :D

karchinka
20. apr 2013

@lenasss teď jsem našla ještě tohle: http://www.sleepingbaby.net/jan/Baby/chairseat.... 🙂

jitu22
20. apr 2013

@karchinka @lenasss zrovna dumám nad tím samým 😀 Pojedeme za týden na dovču, tak by s mi hodila. A určitě to využiju i pak, protože na chalupě židlička není a nebude. Akorát jsem chtěla koupit nějakou dětskou metráž dneska v ikee a oni už je neprodávají 😒

zikie
20. apr 2013

@karchinka
@jitu22 Taky jsem nad podobnou věcí dumala. Dokonce jsem si i židličku ušila, ale nakonec nemá na tuhle tašku s integrovaným sedátkem http://www.zbozi.cz/vyrobek/hoppop-original-flo.... Vřele doporučuju. Tašku stejně s sebou člověk vždycky vozí a u látkového sedátka i když sloužilo dobře jsem pořád měla trochu strach, že mi z něj prcek vypadne. Kdybyste některá chtěla je látkové sedátko k mání.

komisakpd
20. apr 2013

baby nema niektora z vas kociar Graco Quattro Tour Deluxe?

ucitelka70
20. apr 2013

@palosek jablčka a koník - jednorožec? nádherné... ja som tiež recyklovala dvoje pyžám starých - nohavice - aladinky, patentky z dadky a vrch strih sloníkového trička..... ja milujem ten strih,, všetky tričká drobcovi podľa toho šijem...

ucitelka70
20. apr 2013

@zikie A ty máš tú tašku čo sa dá na sedačku poskladať? škoda že nie je obrázok, ako to vyzerá.... ako drží dieťa pri sedení? síce nám je to teraz na nič, ale pri nádejnom druhom sa to šikne..... 🙂

ucitelka70
20. apr 2013

@zikie už som vyhľadala na google, super
https://www.google.com/search?hl=sk&site=imghp&...

ucitelka70
20. apr 2013

@zikie tak aj video som našla, perfektné....

https://www.youtube.com/watch?v=W5dR3lqODro
petkasv
20. apr 2013

@ucitelka70 tak to je hustý 🙂 🙂 🙂 🙂

zikie
20. apr 2013

@ucitelka70 Pardon, nebyla jsem na příjmu. To je přesně ona. Je fakt boží. Každý kdo ji vidí ji obdivuje a je opravdu hrozně praktická. Akorát tak veliká,na rozdíl od látkového sedátka ještě prcka vyvýší, takže dosáhne na stůl a fakt nemám strach že z toho vypadne. Syn v ní sedává radši než ve svojí klasické židličce.

sufik1
20. apr 2013

@palosek ale ty mý obří nákupní tašky jsem chtěla našít. Jako dárky, teď na začátku léta budou mít všichni narozeniny. Akorát všichni chtějí nudnou černou 😝 tak jsem brala černou, Pak budu mít modrý kočár, tak potřebuju něco na ten kočár, jak je dvojčecí, tak to musím upravit, hlavně popruh - madlo je široké a nic tam nepasuje, a chtěla jsem i nánožník pak na sporťák, bo nebudu jezdit přece s černým origoš, když kočár je modrý a v modré to nedělají 😕 no a pak měla úža nové kytky, tak těm jsem taky neodolala na další tašky pro mě... Jo a ještě potřebuju do auta nový potahy (na ty mám kanafas) a chci i zezadu rovnou našít připínací takový ty krytky proti okopání... na to mi ta kočárkovina taky přijde super.

Právě jsem střihla nějaké muchláčky, dvě přebalovací podložky, došila vložky do podprdy... POtahy do auta potřebuju taky brzo, moje drahá polovička má svátek, tak jako dárek 😵 a dítě stále nemá ty pláťáky na léto...tak ještě chvilku musím vydržet. Ale už jsem 36tt, co je s dvojkama docela výkon 😎 😎 😎 😎 😎

sinala
20. apr 2013

@sufik1 no s těmi potahy jsi mi připomněla 1. těhu, ty jsem došila den před pororodem 🙂 🙂 🙂

bordino
20. apr 2013

Dnešní večerní rychlovky - dvě staré mikiny, zbytek teplákoviny z MTX a nová větší garderoba pro Jáchyma je konečně hotová 😉

palosek
21. apr 2013

@sufik1 tyjo, jsi fakt dobrá, akční.....jestli budou obě děti taky takové, tak si užiješ 😀 😀 😀 Nene, fandím ti, 😉 😉
Vidíš to...to by z té kočárkoviny mohl být takový ten kapsář do auta, jednak proti okopání, jednak tam může mít D své maličkosti...skvělý nápad. díky 😉
@bordino supervýhodné recyklace 😀 😀 😀 To dělám ráda, aspon mi není líto, když něco zkazím 😀

ellysa
21. apr 2013

@bordino sánka dole, moja rýchlovka včera večer bola, že som stihla vyrezať dvoje legíny (skúšala som nové rezacie koliesko) 😀 😀 😀 😀 😀
ale stihla som objednať tú super prebaľovaciu tašku, čo ste tu dávali, asi tu prestanem chodiť očumovať