icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
21. apr 2013

@sufik1 já jsem unavená, jen co jsem dočetla tvůj výčet. 😀 Fakt smekám, co dokáže žena s jedním dítětem v 36 týdnu s dvojčaty. 🤐 😵

anastazieb
21. apr 2013

@sufik1 36tt je úžasný 😉 Jsem zvědavá, kdy to vypukne 😉

semy.cz
21. apr 2013

hezkou neděli všem 🙂

Tak jsem konečně dodělala vestu pro mlaďocha...tenhle týden jsem vůbec neměla čas.....
no šla ho jsme ho v ní fotit když taťka vařil snídani, tak se podle toho tváří na první fotce 😀 (jak jde o jídlo tak musí u všeho být :D )

Poprvé jsme takhle našívala zip na oblečení, trochu se mě jedna strana asi natáhla a u krku je to trochu posunuté.....
a kapsy jsou dost mělké....no poučení na příště 🙂 aneb chybama se člověk učí 😀

sufik1
21. apr 2013

@laeela ale taky už začínám pěkně odpadávat a ležím. Takže si teda nejsem jistá, kolik toho ještě zvládnu...

petkasv
21. apr 2013

@sufik1 si fakt dobrá, hlavně že jste všichni v pořádku 😵 😵 😵 😵 já to ani s jednou z holek nedoklepala takhle daleko 😀 😀 😀

lip72
21. apr 2013

@sufik1 Máte zkušenosti s šitím oblečku na psy??

sufik1
21. apr 2013

@lip72 já na psy nešiju. Naši čokli to nechtějí nosit a hlavně jsou tak pidi, že se mi s tím nechce dělat... mají jeden svetr a hotovo

soso
21. apr 2013

ahojte sikovne maminky🙂 chcela by som mojej malej pretvorit bodynka na tricka (na spinkanie), kedze uz bodynka nepouzivame a po starsej dcerke ich mam celkom dost.
Chcem sa spytat ako robite taky krasny vlnkovy okraj? Da sa nejaky pekny okraj spravit aj na rovnostehu?

Dakujem krasne za Vase rady, ak sa mi nieco podari s tym vykuzlit, tak odfotim🙂

zojec
21. apr 2013

mna v piatok moja segra ukecala na rychlu suknu.. bola tak rychla, ze som sa s nou crcala skoro 2 dni 😅 ale doladovala som pod nu aj spodnicku, ma to byt na swingovu party... a teda sit z pasikov, to je ina zabava :D si robia co chcu.. vyzera to uplne inak ako som si predstavovala :D

michamicha
21. apr 2013

Holky, mam zase dotaz 😀 Chci šít na mrně nějaký bodyna a dupačky, ale protože bych chtěla látkovat hned od začátku, tak nevím u jaký velikosti začít. S Vojtou jsem začala látkovat až od roka, tak to už měl většinou trička a punčošky nebo tepláčky. Ale u novoše nevim jak moc případně upravit střih, aby se tam ta látkovka vešla 😖 😅

petkasv
21. apr 2013

@michamicha máš OT 1/2006 tam je střih na bodyno a sedí krásně na látku opravdu od velikosti 56, dokonce jsem podle toho šila nějakou 52 na Rozárku a v pohodě to sedělo 🙂

zojec
21. apr 2013

@michamicha mne sedeli bodyna na latkovky v pohode vsetky, nemusela som ppouzuivat ani extendor.. ono to bude asi individualne

michamicha
21. apr 2013

@petkasv
@zojec já mam právě většinu bodyn po Vojtovi od Cherokee a ty praním dost změnily tvar 😝 teď mam střih z Burdy a od FM... zkusim holt od každýho jeden kus a navleču to na nějakýho medvěda 😀

ucitelka70
21. apr 2013

@zojec segra vyzerá perfektne.... postoj tanečníčky.... pásiky bezva....

zojec
21. apr 2013

@michamicha no jo.. tie cherokee budu zrejme kratke a siroke 😒
@ucitelka70 segra je tanecnicka, akurat folklorna 😉

ucitelka70
21. apr 2013

@zojec to je jedno, ale stavba tela a postoj sú krásne.... 😉

maly_prcek
21. apr 2013

@michamicha Taky jsem s oblečením neměla problém... Pokud nepoužíváš nějakou obrovskou vycpanou plenu 🙂 Jako o trošku dřív jsem body vyřazovala jako malé než když bych dala jednorázovku, ale jinak fakt v pohodě. U gatí to řeší nápletový pas. Když uděláš o fous širší náplet v pase a o delší náplet dole na tepláčkách, tak to oblečo vydrží super dlouho... E. jedny měla od 3m do 18m 🙂 A dlouhé trika jsou taky fajn (samozřejmě taky s dlouhým nápletem na rukávech 🙂 ).

bordino
21. apr 2013

Poslední recyklovaně zbytková rychlovka a šup šup na zakázky, nechce se mi 😝

komisakpd
21. apr 2013

baby ktore ste sili bundy s letneho softu...staci to? netreba podsivat?...

ucitelka70
21. apr 2013

@komisakpd netreba podšívať, malý má, úplne stačí.... v zime mal pod tým z lamy mikču, ale teraz len klasicky, tričko, mikina, kabát,

komisakpd
21. apr 2013

@ucitelka70 no tak ja som dnes mala bunfu z letneho softu a pod tym tenku mikinu a poviem ti..zima mi bola

stassy
21. apr 2013

Vím, že to není šité, ale jak už jsem psala, poslední dobou ke stroji nesedám, výjimkou byly narozeninové dárky. Snad se nebudete zlobit, že plevelím pletením. 😀

zuzka72
21. apr 2013

@stassy Já už chválila na FB a smekám 🙂

ucitelka70
21. apr 2013

@komisakpd dnes? u nás bolo 23 stupnov, tričko bez rukávov, 3/4 gate, tak si uši ešte mikinu pod kabátik, a ty máš už kabát z letného softu?

stassy
21. apr 2013

@zuzka72 Tys tam taky? 😀 Tož děkuju ještě jednou. 🙂

komisakpd
21. apr 2013

@ucitelka70 no bolo teplo...ale k veceru strasne fucalo...hej mam..ale nie som spokojna...

lucijan
21. apr 2013

@stassy ten svetr jsi pletla?? já padám 😵

stassy
21. apr 2013

@lucijan No jasně, že pletla. Přece bych se nechlubila prací někoho jiného.. I když.. . 😀 😀 😀 Díky. 🙂

bordino
21. apr 2013

@stassy smekám, to bych v životě nedala 😀

laeela
21. apr 2013

@stassy no já taky čuměla říkala si, že proč píšeš pletením, když ta čepice je háčkovaná. Až pak jsem si všimla toho DOKONALÉHO svetru. 😵