Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lilly2711 jej hodně sil holky neumím si ani představit ten strach a stres ☹ ale přeju ať je brzo líp 😉
Krásně věci šijete, já teď nějak nestíhám ani to tu číst ☹
@lilly2711 Myslím na vás, ať už je to za vámi. Na stres je taky fajn hektolitry meduňky a kyselina listová, prý.
Ale myslím, že nejlépe ti bude, až to bude vše za vámi.
Holky SUŠIČKOVKY - jaká byla ta fintička, jak sušit zároveň venku, zároveň chvilku v sušičce, abych nemusela žehlit, ale měla prádlo voňavé z venkovního jarního vánku. Nějak se mi zastesklo 😎 ALe ne po žehličce! 😠
@sinala hele, já jsem totálně nadšená, sice jsem pánovi napsala, že 1000 m na výrobu jiné jak černé barvy je moc, ale asi o tom začnu vážně uvažovat, protože ten materiál je fakt parádní, ale zatím neotestováno v praxi, jak se odírá, jak na tom je vidět špína a tak. Jasmí se chystám ušít testovací negr-soupravu.
A jinak teda jsem dneska kreslila hodinu podle vzorečků a s křivítkama střih na cácorku na zakázku a budu stříhat do EU softu a modlím se, abych to měla dobře 😀 😀 😀 😀
@lilly2711 ach jo.. to je teda hrozný, jak vám to pořád mění.. člověk se nachystá na nějaký datum, koncentruje se a pak je vše jinak, viď.. ☹, ach jo.., hlavně, ať je to brzy za vámi. Totéž teď udělali kamarádce s holčičkou.. (minulý týden) měla jít na operaci mozku v pondělí, už byli přijatí, ale přivezli akutní případ, tak je odsunuli na čtvrtek a pak jim v pondělí volali, že mají volno už ve středu, tak ať přijedou. Přeju, hodně sil a ať je to vše v pořádku brzy za vámi!
@zojec ten dvojitý rukáv si vůbec nepamatuju, jak jsem šila, to jsou takové věci jedním uchem tam a druhým ven, Jestli jsem všila buď první vnější a pak do toho vnitřní a nebo našpendlila a našila najednou, to fakt nevím. Ale každopádně jsem to šila do průramku oboje. Ale jestli je to dobře, to nevím, znáš mě, intuice a pokus-omyl 😀
Dievcata prosim vas viete poradit, ze existuje sposob ako predist hrckaveniu triciek z umeleho hodvabu. Milujem ten material, len ma mrzi, ze dam styridsat dolarov za tricko a po roku uz je zhrckavene na povrchu. Je zaujimave, ze niektore rayony to robia a niektore nie. Material z coho mam hawaisky sarong, tu velku satku to nerobia. Dcerka ma z toho saty a je to stale rovnako ako nove.
@caramilla Peti, dívala jsem se na ten materiál a připomíná mi to jedny kalhoty z Craftu. Byly také s teflonovou úpravou a popravdě, už bych nechtěla nic jiného 🙂 Fakt úžasné a strašně Jasmí závidím 🙂 Sice mi promokly, ale bohužel v šíleném lijáku alá alpský deštíček se nedalo nic jiného dělat a taky očekávat 😀 😀 Uschly asi do 20 min od konce lijáku 🙂 Fakt bomba. Ja "čebuju" modrééé 😀 😀 😀
@lilly2711 drzte sa, verim ze to zvladnete, ale teda nervy to musia byt riadne 😔
@caramilla dakujem, uvidim kym sa k tomu dostanem 😒 inak k susicke.. ja teraz susim von a potom hadzem do susicky na refresh.. 😉 pradlo to trosku zmakci a netreba zehlit, ale ja som nezehlila ani ked som nemala susicku 😝
@allymally jo, tak to bude ten samý materiál, nebo podobný. Kamarádky manžel z toho má prý kalhoty už asi 2 roky a stále dokola je tahá a nechce je dát prát, jak jsou úžasné. A ten prach, to sedí, Jasmí v tom na chotbě k botám lezla jako pejsek a musela jsem prach otřít rukou (jako elektrizované kousky chlupů), ale hned to bylo pryč, ale fakt se na to chytá asi prach, no jo, černá 😀 Já nemám ráda sportovní kalhoty, nenosím je, ale výjimečně si ušiju, fakt mě ten materiál nadchl a bude to super na běžky 😀
@zojec díky, já právě nevěděla, co se dělá prve, myslela jsem, že tu někdo psal, že to dá na začátek trochu do sušičky a pak pověsí ven, ale to asi je blbost, protože venku by to ztvrdlo. Tak to zkusím, jak jsi psala a uvidíme, dneska jsem to vzdala a ještě hodila do sušičky, je to holt pohodlnější, ale zvenku to lépe voní 😎
Ahoj holky, občas sem k vám nakukuju a kochám se 🙂 Tentokrát jdu s dotazem: Potřebuju ušít PUL svrchňáky (mladší vyrostla z novorozeneckých a starší je drobná, takže obě nosí stejnou velikost a nemám jich dost) a nevím, jestli je lepší olemovat je lemovací gumičkou nebo flísem (reakci na flís nemá ani jedna). Můžete mi prosím poradit, co je jednodušší nebo lepší? 🙂 Zatím jsem šila jen kapsovky, takže s lemováním nemám vůbec zkušnost 😅
Ahojte babulky,
neviete mi poradit strih na piratku (capicu). Mame opat zapalene usko :(((( tak musim vymysliet nieco na leto.... Dakujem 😉
@lilly2711 taky držím palce, ať to máte brzo za sebou!
@caramilla já vždycky nadšeně sušila venku, ale co mám sušičku, tak se mi to tam asi nebude chtít nosit 😀
Já jsem se zase chtěla zeptat, jestli nevíte, kde se kupujou míčky do sušičky. Tenisáky ze sportu bývají zelený, ne? Mám se jít zeptat do domácích potřeb nebo na mne budou koukat divně? Měla jsem jeden v pytlíčku u péřovýho kabátu, ale na jedný bundě psali, že se to má prát snad se sedmi nebo s 11, to už jsem zapomněla 😒
@caramilla já bych ty kalhoty taky tahala, kdybych se do nich vlezla zadkem 😀 😀 😀 pro mě to byl fakt zážitek a snad ještě bude. Výborné na nich je i to, že když bylo teplo, tak mě chladily. Vůbec jsem se nepařila, jako v adidasech apod. Takže určitě jdi do toho, ale na běžky bych si představovala trošku jiný matroš, ale ten tu neseženem 😠 Hlavně na běžky si vytepli stehna a lýtka zepředu 🙂 Anebo víš jaké mám kalhoty na běžky já. Jsou to termoše a vepředu mají tu teflon vrstvu. Jsem si na ně vzpomněla 😀 Jde o to, aby při sjezdech se zabránilo ochladnutí svalstva. Ale ty jsi určitě zkušená lyžařka 😉
@anielik Skús pozrieť sem http://www.be-creative.sk/sitie/detske-oblecko/
@zojec všimla jsem si že řešíš vrstvený rukáv, já nařasím krátký z obou stran, přišpendlím k dlouhému a přišívám, ale já nedělám klasický krátký rukáv, jako u normálních triček, já ho dělám uzoučký a konce se mi potkávájí v podpaždí a ne v 1/3 paže ono to pak jako víc vytvoří ten "balon" nevim jestli to dělám správně ale přijde mi to hezčí než v tý třetině paže, nevim jak to mají kupovaná trička 😉

@maryol
@laeela
@macin73 + všetkým ostatným vďaka a jedna info navyše : viete, ako dá moja situácia ešte zhoršiť????????????????????????? Asi tak, že nám pred chvíľou volali, že rušia appointment, lebo maju EMERGENCY prípad a že nám zavolajú v priebehu budúceho týždňa " MOŽNO " a že budeme musieť prísť narýchlo hneď na druhý deň, keď sa ozvú, že nás niekde strčia!!!!!!!! Už nemám slov..............