Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@janula18
To si dali baby spravit na zakazku v HIGA Trencin, ja som ich potom dodatocne zhanala, lebo sijem iba kratko. Mne konkretne par kuskov posunula beky52, zaco som jej velmi vdacna 🙂
Naše pirátka - střih na blogu 😉 http://rinna-made-by-mama.blogspot.cz/
Všechny vás tu po delší době zdravím a obdivuji vaše díla. 🙂 Vlezla na mě jarní únava v kombinaci se skoro celodenní těhotenskou nevolností, takže u nás jsou stroje uklizené a v klidu, byť mám dlouhý seznam, co je akutního k ušití... 😒
Mám dotaz na maminky odplenkovaných dětí - má smysl pořizovat látkové tréninkové kalhotky nebo jste nakonec odplenkovaly děti bez nich? Syn má teď 19 měsíců a zatím nemá ani náznak toho, že by mínil hlásit, že je pokakaný, natož počůraný. Ale poslední dobou je pod plenkama na zadečku věčně zapruzený, byť používáme stejnou kosmetiku a i stejné jednorázové plenky a nebýval problém. Ty jsme teď i měnili i za ECO plenky z DM, ale nijak se to moc nelepší. Tak nevím, jestli mi poradíte přejít ještě teď na látkové plenky nebo už zkoušet na nočník a používat ty tréninkovky, byť znovu píšu, že syn nehlásí ani omylem nic. Chtěla jsem ho trénovat na nočník až někdy v létě, ale teď když vidím, jak když rozbalím plínu se na zadečku hned škrábe na vyrážce, tak nevím, jaká varianta bude nejlepší. Nechat ho běhat po bytě s holým zadečkem, aby kůže lépe dýchala, taky nechci, máme dost studený byt, tak aby z toho nechytl pro změnu nějaký zánět ledvin nebo něco podobného. Budu ráda za vaše zkušenosti.
@bordino ale takto jsou naprosto úžasné. A o hrudníku jsem psala já, byla mi ta tvoje fotka divná, ale říkala jsem si, že máš možná kvalitní vycpávací podprsenku, ale ber to prosím tak, že po 4 těhotenstvích jsem opravdu méně chápavější, pletou se mi jména mých dětí a když se mě někdo zeptá na věk, tak musím počítat. 😀
@kveta007 já jsem nechápala proč se tady šijou treningáče 😀 😀 😀, ANdrej je ještě plenkový, ale obě holky se mi odplenkovaly ve 2 letech běheh 1-2 dnů a do té doby nehlásily a když jsem je chtěla posadit, tak se mi vzpíraly. No a holé jsem je běhat nenechala, protože jsem nechtěla mít počúrané koberce a abych se jich pořád ptala a bojovala s nima, tak to fakt ne.
Andrej je jiný, když je dlouho suchý, tak když ho dám do vany, tak se vědomě vyčůrá, ale normálně mi to nehlásí a dneska byl nahý na koženém křesle a vyčůral se a seděl v louži 😀 😀 😀, takže treningáče vidím taky zatím jako zbytečné. To jsou mé postřehy....
@laeela mě se nedávno ptal doktor, před operací, kolik mi je, jaký potřebuju předoperační vyšetření - a já na něj zůstala trapně civět, nic jsem neříkala a v hlavě mi jelo jen dopr... dopr...1979...jak já to spočítám...kterej je rok... A trvalo to tak dlouho, až to bylo trapný i jemu, no nakonec jsem to ze sebe vysypala, ale z vostudy kabát i s kapucou 😀 😀
@kveta007 jsem sama proti sobě, ale my tréningáče používaly asi 5 měsíců a čurala do nich, bylo to teda snažší na přebalování běhacího dítěte, ale říkala bych tomu spíš "stahovací plena" odplenkování proběhlo až když jsem je odnesla na půdu a dítě nechala čurat na koberec, boty, punčochy atp. Pak až jí to docvaklo a odplenila se v 19 měsících přesně před rokem během 14 dní. Takže jsem sama proti sobě, ale nekupuj 😀
jú, bude tu strana 2000 ! 😀 😀 😀 😀 😀 😀
HOLKY SOS ta svině to dělá pořád, a teda jehla je vyměněná, šiju PULky, a najednou koukám a ve švu mám malou jehlu, jakoby se mi nějaká zlomila, ale nezlomila, jak jsou pod patkou ty dvě položený jehly tak my jedna vypadla, doufám, že tam půjde vrazit zpátky, jinak je to víte kde 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Moje práce, před tím než mi vyflusl OL ☹
-moje první svrchňáky 🙂 jsem spokojená, mohly být možná delší uši, to je poučení pro příště a ještě jak řešíte že se mi lem. gumka lepí na sucháč?
- paisly triko podle @terezita 🙂
- skandinávské květy, z toho trika jsem urvaná, není to kojo, ale nosí se nádherně 🙂
- a tunička pro Rozárku 🙂
@kveta007 učení na nočník a tréningáče. žížalákovi je 2,5 roku. Už zhruba rok se ho snažíme/nesnažíme učit na nočník. Prostě jsme to občas zkusili, ale nedocházelo mu to. Ušila jsem i pár tréningáčů, ale celkem se neosvědčily v praxi - prostě když to necvakne v hlavě, tak to pustí kamkoliv a kdykoliv a je jedno, za jak dlouho mu ty gaťky stáhneš.
Asi před týdnem nebo dvěma jsme to zkusili znovu a od té doby je v podstatě bez plín - nějak mu to došlo, chodí na nočník, sám si stáhne tepláčky a slipy, ale samozřejmě je to nejlepší s holým zadkem. Občas teda něco pustí do kalhot, když nepřipomínáme nebo se moc zasekne u hraní a zapomene. A už ani na ven plínu moc nechce a ani na noc. To mu jí teda dávám preventivně, ale protestuje. A ve většině případů je pak suchá. Tréningáče už mu dávat nebudu, přijde mi to zbytečné. Prostě to jednoho dne udělalo cvak a bylo. Jen teda bobek mu ještě moc nedochází a to musíme vychytat.
@petkasv peti povedlo se ti to. Trika úža.
U těch svrchňáčků bych zip přešila, aby přečuhoval ven z uší (na fotce) a protikus k tomu na praní, pak to bude líp sedět a i dýl. A přijde mi, že se pak i míň ta gumka zatrhává, ale když se strefíš, tak se prostě zatrhne. Stejně bude za chvíli žmolkatá...
@kvaeta007 já jsem šila dvoje tréningáče, ale nebyly rozepínací, byly to spíš takový PUL slipy. Do nich úzklý krátký vkládačky z bamb. flísu. Ale taky jsem je moc neužila, jen třeba když jsme někam šli na chvíli nebo když jsem chtěla na chvíli klid od neustále počůraných tepláků.
Chtěla jsem je jako sundavací plínky, protože už mě nebavilo u každýho přebalování pokládat a rozepínat a nasazovat svrchňáky. Ale nejvíc jsem ho nechávala doma s nahatým zadečkem (jakmile měl tepláky nebo plínku, tak si neříkal a čůral do toho), pak už to šlo i v teplákách.
Každopádně odplínkováváme od listopadu, čůrání šlo střídavě dobře, vždycky měsíc si říkal, pak najednou zas na pár týdnů úplně přestal... teď už chodí celkem spolehlivě, už je bez plíny i na odp. spánek a na ven, ale venku ho dávám pro jistotu čůrat já, na jeho upozornění se ještě nespoléhám.
Další kapitolou je kakání, to máme stále do trenýrek.
Děkuji všem za názory na ty tréningáče. Tak trochu jsem si to myslela, že právě ten holý zadeček je nejjednodušší a nejfunkčnější metoda, ale co kdyby... Hlavně jsem ráda, že jste mi to potvrdily tady, kde jste si je dost šily samy, protože když jsem četla různé recenze komerčních tréningáčů, tak má člověk pocit, že bez nich se člověk prostě neobejde. 😀
Akorát je to pro mě teď zrovna blbý, že mi teď v těhotenství hodně vadí veškeré pachy a rozbalit pokaděnou plínku je pro mě opravdu zkouška. Tak teď budu muset akorát vymyslet, jak to s tím zapruzeným zadečkem, resp. nočníkem vymyslet.

@diapozitiv01 chcem sa ťa opýtať kde si kupila tu našívku na tie tepláčky bambusové (ušité maminkou z lásky) ?