Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Car, opet parada 🙂 Ja se fakt stydim...
A o Z. taky kazdou chvilku nekdo prohlasi, jaka je to rasna princezna, i kdyz je celej v modrym...a to dokonce uz nemame ani cerveny indio, ale hnedou zaru...
@aerin no my máme zase chlapečka...v růžovým, fialovým...v kloboučku...
Caramillo, krásný!
Ivus, právě se snažím zpracovat modré bubliny...tak jsem zvědavá na výsledek 🙂 mmch čím kreslíš na ten pečící papír? Moje fixy ani průpiska na to moc nechtějí psát, tak spíš stříhám podle prorytí papíru...IP ti došlo?
@wewe22 Já mám vkládačky bamb.(nebo bamb.konopný) flís + aksamit, délka 60x10/12cm (do kalhotkovek dělávám 10cm, do kapsovek 12-13cm)
Do kapsovek bych taky dala raději suedecloth - aksamit miluju, aole dělá si co chce, nějak ho furt neumím zkrotit tak, aby dělal, co potřebuju já...
@caramilla Není ten magnet těžký? Kolikátku průměr máš? Já mám asi nějaká velký (na tašku), přijde mi to docela těžké...
Tak to já se svou profesí loogopeda budu v té sektě asi k ničemu, ale můžu třeba dělat svačinářku nebo zametat odstřižky a tak. 😀 😀
@animal ja by som tiez nejake nazehlovacky uzivila. Mohla by som sa pridat 😉 ? Poslala by si mi to potom na postu na Morave, kamoska mi to tam vyzdvihne. Pripadne, ak by sme sa nazbierali viacere Slovenky, poslali by sme peniaze naraz a vsetko objednane pre nas by islo naraz v jednej obalke. Baby zo SK, ak Car suhlasi - chcete nieco? - ale bola by som rada, keby vyber penazi, sumar objednavky a pod. vybavil niekto iny 😔 . Ja by som prebrala zasielku na tej moravskej poste a poslala dalej. Mne sa pacia hribiky, auta a stvorlistky - mozeme sa podelit s jednym vzorom na polovicu.
@maly_prcek 😀 😀 😀 Ale to se pleteš, až budou uctívačky ve vytržení mluvit jazyky a žvatlat a brmlat, tak tě užijeme!
Ty magnetky mám z hromady ze Stoklasy, takže nasypaný v pytlíku, ale jsou malinký - průměr mají 14mm 😎
@caramilla Až si vzpomenu, kam jsem dala ty svoje magnetky, tak je poměřím... Ale určo je to víc... Brala jsem si je na onebag...
Ahojte, chcem sa spytat, kde zhanate metraz s PUL vrstvou? Chcela by som malemu usit nejake cvicne gatky, resp. odklapacky. Vdaka.
@zhrkz pul aj ine latky na plienky: www.detivbavlnke.sk 😉
Babenky, inak hviezdite, krásne plienuchy, odklápačky aj ostatné vecičky. Po mesiaci som ušila 5 flisových vkladačiek a prešila jedno malinké merino tieločko na čiapočku 😝 dvaja prváci - jeden v škole, druhý v škôlke a vsetci črevné virozy nám teraz davaju zabrať, snád uz sa to utrasie
@monikajan @season ja by som sa asi pridala, objednavali by sme z tejto stranky? http://www.engross.cz/index.php?option=com_virt...
Len mi nie je celkom jasne, to nie je mozne objednat jeden harok toho papiera, napr. http://www.engross.cz/index.php?page=shop.produ... alebo to treba nejak v obrovskych mnozstvach?
Rozpravame sa aj o nasivkach http://www.engross.cz/index.php?page=shop.brows... alebo len o obrazkoch?
@keziah vybrat si můžeš cokoliv, minimální množství není stanoveno, klidně se pak mezi sebou můžete podělit třeba i jen o část toho jednoho archu, kdyby to na někoho bylo moc a chtěl mít raději více motivů. Akorát když si vybereš něco, co není v tabulce, tak to tam jednoduše doplň 🙂
Ahojte
trosku som sa priplietla do tejto vasej diskusie a musim povedat,ze vase vytvory su nadherne,klobuk dole. Mam na vas jednu otazocku-mam doma stary fusak a chcela by som hotrosku vylepsit aby sa dal pouzivat v zime vonku v kociku-cize vnutro zateplit a vonkajsiu stranu aby nepremokala,viete mi poradit aky letky mam pouzit?dakujem vopred za vsteky rady
tak soft je doma (medvi, diiiky!) a je uzasnej 😵
nemate nekdo navic tmave hnedej, fnuk, jsem zamilovana a mam ho maaaloooo 😀
Tak jsem dala do fotoblogu své nové výtvory, tady ty softshellové lacláče ze včerejška... Narozdíl od bundy jsou Ondrovi dobře, bunda vyšla obří, takže bude na Klárku nebo ji spíš dám někomu na kluka nebo si ji nechám na příští rok, protože by Klárka neměla barevně sladěný set a to by přece byla škoda 😀
Na těch zmenšených fotkách skoro není vidět, že zezadu ve švu mezi tyrkysovou a hnědou částí je reflexní proužek.
baby, čo mi to robíte? také krásne výtvory, ste veľké šikulky

@caramilla no kabátek od Nextu je krásný, já ujíždím na petrolejové barvě 🙂