icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
9. sep 2011

@ivuska.h teda ty jsou 😵 tak takovy podobny se mi rysujou v hlave pro Z., jen se obavam, ze tam taky zustanou 😒

ivuska.h
9. sep 2011

@aerin Tento střih byl až od vel. 92, ale mám v jednom Ottobre i menší velmi podobné, tož si při návštěvě můžeš obkreslit 🙂 Na šití vcelku jednoduché, nejsou tam žádné záludnosti.

aerin
9. sep 2011

@ivuska.h to by bylo super, diky!🙂 (zaludnosti....hele, pro me je zatim zaludny temer vse 😀)

aerin
9. sep 2011

holky mam dotaz....co oblikate detem v nejvetsi zime?😅 dost tu nad tim ted tapu, jako co vsechno a z jakych materialu usit ci koupit😅
prosim poradte 😅

animal
9. sep 2011

@ivuska.h to je moc pěkná inspirace na tepláčky 😀

terezita
9. sep 2011

@ivuska.h teda ty jsou paradni! 😵 😵 a chapu, klarka sladena byt musi! 😉 mam doma to same.. 😀 😀 😀
@sufik1 plinuse peeeekne!! koukam, zes zase utocila na mraze. ty prouzky mam taky moc rada.

caramilla
9. sep 2011

@ivuska.h Ivo, nááááádherné! 😎 Přesně můj vkus - to hilco 😀 😀 😀 Perfektní nápad na ty tepláčky. Ty laclíky jsou teda dokonalý!

@seminkads Na zateplení je nejlepší vlněný beránek, je to ale celkem velká finanční investice, ale je to nejteplejší záležitost. Pak můžeš volit nějaký flíz (silný, třeba nějaký Wellsoft / lamu), nebo vycpat dutým vláknem nebo peřím🙂, Na nepromokavou vrstvu asi nepromokavý šusťák bych volila.

seminkads
9. sep 2011

@caramilla dakujem velmi pekne za odpoved,ak sa podari,dam vediet 🙂

aerin
9. sep 2011

a kurna, mam velkej problem😖 mam sit kamaradce mikiny pro deti a nejak mi nedoslo ze to co jsem objednala k lilkovymu vyplnku na paspulky a naplety jaksi neni finerib, ale jednolic...paspulky dobry, ale naplety z toho asi neudelam, co?😀 pomooooooc 😀

aerin
9. sep 2011

ja fakt nevim co budu delat, devcata😅 kdyby mi to doslo driv, tak jsem si objednala lila naplet z mylly...fnuk☹

animal
9. sep 2011

@aerin jako krizovku lze použít cokoliv a dát do toho širokou gumu. ty autíčka na tepláčcích jsou taky teplákovina

terezita
9. sep 2011

@aerin tak tak, provlikni gumu a je to. 🙂

aerin
9. sep 2011

myslite...? pas mikiny asi jo, ale konce rukavu a stojacek...? 😖

animal
9. sep 2011

@aerin konce rukávů taktéž můžeš udělat a okolo krku to lemuju že střihnu pásek a lemuju to jako lemovací gumkou

aerin
9. sep 2011

@animal to bude propinaci mikina pro skoro 4letou slecnu

aerin
9. sep 2011

@animal a krasna souprava 😉

ivuska.h
9. sep 2011

@aerin Obtažené merino spodky nebo punčochy, přes to tepláky a přes to softhellky... nebo jen přes spodky kombinézu, když je dost futrovaná. Nahoru merino bodýčko, přes to mikinu/svetr a bundu. Na hlavu kuklu a přes to ještě čepici nebo kapucu od bundy/kombinézy.

ivuska.h
9. sep 2011

@aerin Budu mýt přebytky patentů z Mylly 🙂

ivuska.h
9. sep 2011

A dík za pochvalu výrobků 🙂

aerin
9. sep 2011

@ivuska.h ja jsem tam prave koukala a pochopila jsem to tak, ze navic nebude...ale jestli bude, tak se hlasim!!!🙂

aerin
9. sep 2011

@ivuska.h diky za odpoved na to zimni obleceni...ja prave uvazuju nad tim, jestli nevyrobit z nejakyho beranka (kteryho nemam) nejakou vepinaci vlozku do tech soft gati a mozna i bundy...

baarca
9. sep 2011

@aerin Kdyby byla krize, ještě Ti můžu kouknout ve Flextexu, zda nebudou mít nějaký vhodný patent nebo oboulíc. Ten lilkový výplněk mám taky, taky k němu budu něco shánět.

baarca
9. sep 2011

@ivuska.h Fakt nádhera, ty kalhoty jsou vymakané. A ty tepláčky a tuniku poznávám z Ottobre 😉 Taky se na ní chystám, až Karolka povyroste.

aerin
9. sep 2011

@baarca kdyztak dam vedet, diky 😵 ja k tomu mam prave ten fuchsiovo sedej prouzek0

martinkah
9. sep 2011

Dievčatá, nemáte strih na zimnú chlapčenskú bundu, veľ. 110? som začiatočníčka, ušiť to podľa nejakej, čo máme doma, si netrúfam 🙂

ivuska.h
9. sep 2011

@aerin Bude, od každé barvy jsem musela vzít 2 metry a dole pod sloupcem AY máš napsané, kolik které barvy si ženské objednaly. Takže nad to do dvou metrů budou přebytky.

ivuska.h
9. sep 2011

@aerin to není špatný nápad, ale jako podšívka je to dost objemné a kalhoty bez toho by pak byly dost plandavé. Já jsem se takto jednou nachytala, když jsem šila mikinu. Dala jsem dovnitř ten wellsoft z MTX a už jsem to na Klárku neoblíkla, protože to bylo moc naducané a tudíž obtažené, mohla to mít tak leda na holé tělo.

nika
9. sep 2011

jéjá se taky klidně k přebytkům pak přihlásím, pokud budou 🙂 nějkák jsem neměla naladu na objednávání, ale už jo.

aerin
9. sep 2011

@ivuska.h ahaaa, tak to je bomba 😵
tak to budu promyslet nejak jinak... 😒

aerin
9. sep 2011

@ivuska.h tak ja mu chci stejne asi ted udelat cerno modrou soupravu a hnedo tyrkysovou nechat na jaro...tak ji muzu udelat s vepinacim beranem v zime a na jare pak bez nej, haha😀 taky blby, co?😅