icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
2. máj 2013

@bordino te tenounké pružné gumičce říkají i "tenká klobouková" 😅 😅 😅 Ale myslím, že klobouková je ještě malinko hrubší 😉

anastazieb
2. máj 2013

@sonice taky bych byla s tou kyselinou opatrnější, kyselé údajně bambus ničí, někde se píše, že ne, někde, že ano...

@palosek klobouková ne, ta je trochu silnější, musí to bát taková gumička na cívce, ne na kartě.

caramilla
2. máj 2013

@bordino šaty jsou krásný!

anastazieb
2. máj 2013

A jdu se svým vrcholným dílem posledních dní, je to taková Danaika z vycházející ze střihu Ottobre 😉 Moje první pořádné aplikace 😉

caramilla
2. máj 2013

@bordino Jolanka ti roste do krásy, ty culíčky jí strašně moc sluší!
A řasíš spodní nití, namotanou pružnou nití na spodní niti a šiješ "rovně", máš to super nařasené!

Bodejť bych neprošvihla stranu 2000, když tam je 50% příspěvků "juchů, 2000" 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
2. máj 2013

@anastazieb to je absolutní nádhera!

bordino
2. máj 2013

@caramilla máme z nich slečny, profi modelky 😀 Však Jasmínka za ten rok, co jí sleduju, neskutečně zkrásněla 😉

anastazieb
2. máj 2013

@caramilla díky, učila jsem se od mistra 😉

anastazieb
2. máj 2013

ještě dávám na vědomí, že na latka.cz je 20% sleva na všechno 😉

macin73
2. máj 2013

Holky, dotaz začátečnice, co ke všemu nečte pořádně návod 😠. Šiju raglánové tričko a blbka jsem nejdřív sešila boky předního a zadního dílu, rukáv a teprve pak se jala ho všívat. Půjde to, nebo to mám všechno rozpárat a začít znovu? Jo, a fakt se mají přidávat u střihů Ott. přídavky? Přijde mi to mega velké, hlavně rukávy jsou dloooouhé. Ale možná se to ještě vyvrbí... Díky!

anastazieb
2. máj 2013

@macin73 můžeš to zkusit všít... já nejdřív našívám rukávy k dílům a pak to celé sešiju po bocích. Na švy nepřidávám, vždycky to poměřuju, velikosti kalhot se mi zdají obří, naopak trička spíš menší. Délku rukávů/nohavic upravuju vždycky.

zuzimia
2. máj 2013

@macin73
Je to sice lahsie v opacnom poradi, ale da sa bez problemov vsit aj takto. Urcite ti to pojde, treba len davat trochu vacsi pozor pri vsivani spodnej casti prieramku. Parat sa kvoli tomu neoplati.

barcav
2. máj 2013

@anastazieb super 😵 😵 😵

sufik1
2. máj 2013

latka.cz 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no to můžou mít slevu na co chtějí 😝 😝 😝 😝 😝

ale budiž jim ke cti, že po 4 měsících a asi 25 zuřivých urgetních mailů, nespočtu telefonátů na linku, kam se nedalo dovolat, mi vrátili peníze za látky, které nebyly schopni poslat. Hurá!!!!!!

@anastazieb aplikace úchvatné 😵 😵 😵 😵

anastazieb
2. máj 2013

@sufik1 to je bezva, že už máš peníze zpátky 😉 Já jsem se včera dívala na účet a měla jsem tam nějakou platbu, u které jsem nevěděla co to je... pak jsem si na něco vzpomněla, tak jsem hledala v emailech a zjistila jsem, že se mi vrátily peníze z e-shopu, kde jsem něco objednávala a hned zaplatila a po týdnu mi psali, že to vlastně nemají a ani mít nebudou... to bylo před měsícem a něco...

svela
2. máj 2013

@anastazieb koukala jsem na to a našla jsem tam látku, jakou bych přesně potřebovala na tašku pro mamku k narozeninám, ale poštovný 202,-Kč, to fakt ne!
@sufik1 Navíc, jestli jsi s nima měla špatnou zkušenost ☹
Kdybyste někde viděly něco takovýho http://www.latka.cz/44-paris55140a-cl01_eiffel.... , dejte mi, prosím, vědět. Už dlouho hledám a nenacházím 😉

zikie
2. máj 2013

@anastazieb To je nádhera!!! Takhle precizní já nikdy nebudu...

ucitelka70
2. máj 2013

@svela na eifelovku by som sa dala aj ja nahovoriť.... aj na noty....

petkasv
2. máj 2013

@anastazieb boží 😵 😵 😵 😵

palosek
2. máj 2013

@anastazieb já vím, jaká ...mám ji doma 😉 Jen, že ty prodavačky mnohdy neví 😅 😅

ellysa
2. máj 2013

baby nemáte niktorá nascanovaný ten strih z ottobre na škriatkovskú čapicu? chcela by som susedom chlapcom ušiť a taká krátka sa na chlapcov nehodí...

caramilla
2. máj 2013

@bordino tak jsem si vzájemně pochválily děti 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Až se bude dělat miss Fler, tak se utkají ve finále 😀
@anastazieb ó, to mi nedělejte 😵

ellysa
2. máj 2013

@sufik1
@svela baby to vážne, ja objednávam stále zo stoffe.de a ešte sa mi nestalo, že by niečo neprišlo, a to je vlastne ten istý obchod tuším, dokonca môžem objednávať na rechnung-teda mi najskôr prídu látky a v balíku faktúra

misao
2. máj 2013

@svela nějaké eifelovky deska vkládala Dája 😉 http://www.patchworky.cz/index.php/vypis/118/_z...

sufik1
2. máj 2013

@ellysa objednávala jsem v lednu spolu s dalšíma holkama, bychom se podělili o poštovné. Přišla půlka látek, jedna úplně špatně. Zbytek že až budou na skladě tak dopošlou. Pak jim spadnul systém nebo to to tam předělávali, nereagovali na maily, telefon hluchý... no fakt 4 měsíce bez pár dnů, než se to uzavřelo.

laeela
2. máj 2013

@macin73 když šiju ottobre, tak na boční švy nepřidávám a na délku ale beru větší velikost, takže třeba syn má 92, tak kreslím podle 92 , jen dole to natáhnu podle 98 a v bocích vůbec nepřidávám, jinak jsou trika široká, on je úzký, možná jiným to sedí. Jinak délku rukávů nemám problém šmiknout, když jsou dlouhý, ale pokud je tam na konci manžeta, tak se to samo podkasá a sedí to, navíc pak můžeš tvrdit, že je to záměr, že je to rostoucí triko. 😀
U střihově širších kalhot taky nepřidávám, když je úzký střih, tak přidám.
A sešít to asi půjde, jen se potrápíš. Nejlepší si je vložit ten rukáv směrem dovnitř do trička.

bordino
2. máj 2013

@caramilla no někdo to udělat musí 😀

laeela
2. máj 2013

Hlásím i zde, že Drops má mohutné slevy:
http://www.garnstudio.com/lang/cz/yarnoverview.php

season
2. máj 2013

@sufik1 @ellysa ja som tiež objednávala hromádku a až na další krát bol problém. Omylom poslalimenší kus látky ale obratom hned doposlali a bolo to ok.