icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
3. máj 2013

@caramilla Peti, takhle na mě chválou neplýtvej - ještě zpichnu😀 to začištění dobře nemám, protože u kopovaných věcí je z lícu jen jedna stehová linka, zatímco já mám dvě a nešila jsem dvoujehlou😀 ale já to prozkoumám u Tebe na blogu 🙂

@diapozitiv01 myslíš celkově ten výstřih? patent mám přeložený na půl a přišitý na OL lícem k líci a prošit¨ý rovnostehem - nic zvláštního 😉

já vás nestíhám!!!!šmankotééé

crawler
3. máj 2013

Holky, jak širokou gumu dáváte prckům do pasu? Já už vyzkoušela různé šířky, ale nevím - jeví se mi nejlepší ta široká (3-4cm? ) ale zase jsou dost tuhý - ty užší jsou měkčí a pruží líp....jaké používáte vy? díky 😉

mahafi
3. máj 2013

@crawler já dávám 2centimetrovou, jestli je to dobře nevím.. ale mládě si zatím nestěžuje 😅

jieff
3. máj 2013

@zuzu_epona ty s kolečkama se mi moc líbí! Jsi šikovná!

jieff
3. máj 2013

@crawler jak na kterých tričkách, na některých je to taky přišito dvakrát🙂 mě se to taky líbí, jen těžký aby ty linky jely rovně viď?myslim, že na hamburgerliebe byl ten návod nafocený. A gumu dávám jak kde...někdy i 1cm, někdy širší...ale líbí se mi víc ty široký.

lenasss
3. máj 2013

prosím vás kde koupit šusťák klukům na komplety?(bunda-kalhoty) Aby to aspoň trochu rdželo sucho.Nikde po horách nechodíme,jen kdyby nás někde zastihl déšť tak na přeběhnutí a tak

lenasss
3. máj 2013

@crawler a co našít ten začištovací pásek přímo do švu u krku a potom to jen zahnou a prošít? Nedělala jsem ale asi potom je jen jeden šev
😉

martinkaarastik
3. máj 2013

ahojte sikulky, prisla som si k vam po radu. chcela by som malej usit nieco ako sedaci vak, ale nechcem kupovat tie polystyrenove gulicky na vypln, myslite, ze by som mohla pouzit aj napr. perinu na vypln? budem vam za rady velmi vdacna

jitu22
3. máj 2013

@sonice jestli ješě není pozdě - stačí naložit do toho roztoku kys. citr. a nechat hodinu, dvě. Během té doby párkrát promačkat zvonem na wc, aby se to pořádně vymáchalo. Nechat pořádně zmoknout taky funguje - dešťová voda je nejměkčí. Jestli bydlíš někde, kde s deštěm nepadá i špína a prach, je to ideální řešení - bezpracné 🙂

palosek
3. máj 2013

@crawler taky dávám tu 2-2.5cm nebo i tenčí, 0;8

sonice
3. máj 2013

@jitu22 toto som presne potrebovala pocut. este nieje neskoro, neperiem lebo prsi,.... takze to idem vyvesit von. bvame v nizkych tatrach v narodnom parku, ta snad tu vela "bordelu" nepada. iked,... teraz nevies

Dakujem Ti pekne!!! 😎

caramilla
3. máj 2013

Takový včerejší mišmaš 😎

zikie
3. máj 2013

@crawler Já to šiju přesně jak psala lenass, proužek o šíři cca 2,3cm našiju rovnou na OL do výstřihu, pak si ho přistehuju pod švový přídavek a prošiju jednojehlou. Nemám to dokonalé, hlavně proto že v místě švu na lemu mám vždycky jakoby výčnělek,ale úplně špatné to taky není...

sinala
3. máj 2013

@crawler já dávám 3-4 cm u kalhot a tepláků a co jsem šila pyžamové kalhoty, tak tenoučkou asi 1 cm nebo i méně

a_lexa
3. máj 2013

@sonice tak promiň, ale psala jsi, že u vás ho nemůžeš sehnat. A v popisu co ti dávala sufik1 píšou, že ničí při praní kromě jiného i vodní kamen. 😉

sonice
3. máj 2013

@a_lexa ja jsem nic takoveho nepsala?! teda od zacatku chcu jen poradit, jak zmekcit plienky od vodneho kamena pomocou kseliny citronovej, ze neviem, ako dlho to tam nechat namocene. Asi doslo k dakemu komunikacnemu sumu 🙂. OSpravedlnujem sa 🙂

palosek
3. máj 2013

@caramilla ....a nejinspirativnejsi je bunda lidlu ..-| 😀 😀

caramilla
3. máj 2013

@palosek jsem čekala, kdo se chytne, ale ono tak příšerně lilo a hlavně teda je krátká a potřebovala jsem aby byly vidět ty kapsičky 😀

lilly2711
3. máj 2013

Ahojte, pridavam nieco na odlahcenie a pobavenie a inspiraciu 🙂 🙂 🙂 🙂
U nas sa totiz musia paradit aj babiky a kedze sa k nam dostala nova bába pre Nellie a ona ju chce stale len prezliekat, tak som sa rozhodla, ze vyrobime novy satnik. Juli ako správna sestra pomáhala a navrhovala a skusala. Najväcsia sranda bolo asi to, ze bábika ma atypickú " postavu " takze si to vyzadovalo skusat a skusat strihy, aby jej vsetko dobre padlo, ale nakoniec sa podarilo. Inak je celkom zabavne sit sako v celkovej dlzke 10cm 😀 😀 😀 😀 alebo nehovoriac o satach bez rukavov 😝 Inak to ale bolo super. Prisla som na to, ako sa da naucit cokolvek a odskusat, ked je to take male, ze vam to nie je luto vyhodit, ak to vyzera nejak extra debilne 😀

mahafi
3. máj 2013

@lilly2711 to je dokonalý 😵 , to musela být příšerná piplačka.. smekám (jako vždy 🙂 )!

denisenko
3. máj 2013

maminky, neviete mi niektorá poradiť strih na niečo ako nánožník z flaušu do golfáču?...malý mi deku vždy vyhodí, takže by som potrebovala niečo čo na kočíku bude držať...dakujééééém

palosek
3. máj 2013

@caramilla já už si ji všimla na nějaké starší fotce , a jen proto, že my máme tu stejnou a včera ji měla D taky venku v dešti. 😀 😀 😀 😀 kupovala jsem ji k fuchsiovym softshelkam.....takový malý růžový děs..... 😀

lilly2711
3. máj 2013

@mahafi vdaka, ani nevies ako, najmä tie šaty bez rukávov ušiť tak, aby nikde nebolo vidno švy 🙂 🙂 🙂 a aby sa to dalo lahko obliekat.

mahafi
3. máj 2013

@lilly2711 no právě.., jsi fakt skvělá. A jak to máte s operací? moc na vás myslíme , ať už to máte co nejdřív za sebou 🙂.

ucitelka70
3. máj 2013

@lilly2711 ženaaa, ty si nezmar, toľko dokonalosti....... krásne, pidimidi.....

petkasv
3. máj 2013

@lilly2711 to je naprosto dokonalé, máš úžasné nápady a ta realizace fakt nádhera 😵 😵 😵 😵 😵

lilly2711
3. máj 2013

@mahafi dakujem, momentálne sa snažím nemyslieť 😒 a snažím sa riešiť iné veci, lebo toto už neovplyvním. Proste musíme čakať, navštevujeme jediné kardiocentrum na medzinárodnej úrovni, takže to proste tak beriem, že tam toho majú veľa. Sľúbili nám , že najneskôr v druhej polke mája to bude určite, lebo prvy júlový týždeň musím letieť na SK. A ďakujem, táto podpora tu vás všetkých je úžasná 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

@ucitelka70
@petkasv ďakujem, takto to vyzerá, keď chcem nemyslieť 😀 😀 😀 a realizácia no....lahké to nebolo, kým som nenasla dobry sposob, potom to slo raz dva. Este mam rozrobené dalsie, lebo aj Juli uz kňučí, že jej bábika je chudinka oproti tej Nellkinej 😝 ešte šťastie, že to ide tak rýchlo 😀 😀 😀

anitramv
3. máj 2013

@lilly2711 parádní, nádhera.
a můj druhý počin - slintáček, není to sice dokonalé, ale mám radost z toho jak lehcce to šlo, jen ještě musím přišít patentky 😉 ale to až se malý vzbudí, abych to mohla naměřit.

crawler
3. máj 2013

@zikie jé díky moc i Tobě @lenasss - tak příště už to budu mít dokonalé😀

season
3. máj 2013

@lilly2711 ty si fakt neskutočná! Piplať sa s takými mrňavými handričkami, aby boli obojstranné, to by som nedalaaaaaaa! 😀 😀 😀