icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
3. máj 2013

@lilly2711 waaauuu.. moja barbora by ta na rukach nosila 😀 😀

medvidekponco
3. máj 2013

@lilly2711 Teda to je super 😵 Ta jeansovina je odkud?

caramilla
3. máj 2013

@lilly2711 to je tvoje nejlepší kolekce 😀 Nejlepší jsou ty riflové harémky! M%nam!
@denisenko já jsem obkreslila ten stávající a upravila tak, jak jsem potřebovala, střih podle mě neexistuje. A nebo přeměřit jak potřebuješ š. d. a h. a podle toho vyprojektovat.
@palosek Právě, jsme byli 1. ve městě a tam v této bundě bylo asi 50% všech dětí 😀 😀 😀 😀 😀 Jasmí měla ale fialové sako od nolity a mojí domečkovou v batůžku 😀 To je ten rozdíl mezi lidem a Caramillou, oni mají bundu z lidlu na lepší a my ji máme na zahradu 😀

palosek
3. máj 2013

@caramilla já ji právě kupovala jako teplejsi plastenku, 😀 že na to "lepší', užiju, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Líbí se mi střih philipa, ale kupovat nebudu, spíš si ho poskládam. Až teda na něj dojde řada. 😉

caramilla
3. máj 2013

sériovka, foceno prakticky po tmě, takže fotky hnus, ale i to má své výhody 😀

caramilla
3. máj 2013

@palosek jo, teplejší pláštěnka - super! My teplejší pláštěnku potřebujeme na zahradě nebo v lese 😀 ALe kdyby lilo a dneska jsem šla do města, tak se smířím s tím, že dítě v ní půjde taky 😎

ellysa
3. máj 2013

@lilly2711 wow a tie bábiky haba sú krásne tiež

evaon
3. máj 2013

Po dlhej dobe som sa k niecomu vymohla. Mali sme totiz zle obdobie a s tou mladsou sme boli so zapalom priedusiek v nemocke ☹
Bundicka je sice este velka, ale chcem aby bola dobra hlavne na jesen.

evaon
3. máj 2013

@lilly2711 Chcem byt tvoja dcera 😵 😵 😵

a_lexa
3. máj 2013

@lilly2711 tak to je naprosto dokonalý!! 😵 😵 😵 😵 😵 Ty harémky s lemováním na kapsách, to zapínání na knoflíky, to podšívání.......atd atd.Nemám slov - prostě náááááádhera. 😵 😵

abigail1
3. máj 2013

@evaon Uff, hlavně že už jste doma!

jitavlad
3. máj 2013

@raskonka Je to 100% bavlna. V setu bylo povlečení, kapsář, mantinel a nebesa. My nebesa nepoužívali a byl to takový krásně veliký kus látky, že jsem ušila kamarádce kojící polštář a ještě zbylo na zavinovačku 🙂

diapozitiv01
3. máj 2013

@lilly2711
Ty si proste super mama, myslime na vas a nech ten cas cakania rychlo prejde. Drzte sa.

lenasss
3. máj 2013

@caramilla mi máme jednu bundu z lidlu do školky (s pirátama) a druhý komplet kupovaný v německu na zahradu ve školce,když bylo ještě zima a jedna maminka se mě ptala jestli mi toho není líto. 😅 no není 😀 ,a teď jsem začali nosit softshellky (starší vestu a mladší bundu podle tvého střihu ) a každý se za náma otočí 😎 a to se mě ještě ptají kde se to dá koupit 😝

mitape
3. máj 2013

@lilly2711 ty si neskutočná, to je super kolekcia. 🙂 buď rada, že máš len dve baby. keby kňučali aj ďalšie no neviem či by si stíhala toľkým bábikám pošiť 🙂 🙂 🙂

katkuz
3. máj 2013

@lilly2711 to je paraaaaaaadicka, by ma asi svihlo 😀 ale paradne napady aj vypracovanie, klobuk dole

ja akosi nestiham sit okrem presivania, navliekania gum do teplakov kedze krpko je cez den bez plienok ap., baby potrebujem zase poradit - objednala som uplet zatial na skusku - lebo nemam overlock - na co si mam dat pozor (strecova ihla, elasticka nit, pruzny steh - este na co pamätat??)
a dalsia vec - uz asi 3 mesiace mam strih a material na waldorfsku babiku len postup nie je podla mna velmi podrobny, mate nejake skusenosti s jej sitim? vdakaaaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂
a aspon jedna foto mojho nicnerobenia 🙂

katkuz
3. máj 2013

... a este dalsia vec 🙂 rozmyslam zaobstarat si kliestiky na patentky, natrafila som zatial len na tieto: http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... su aj ine druhy za ine ceny? ja by som ich vyuzivala minimalne (nejaka bunda, nakrcniky a ine blbosti 🙂

laeela
3. máj 2013

@evaon dobře, že jste už doma. A bundička je krásná, barevná kombinace perfektní. Malé moc sluší.

barcav
3. máj 2013

@lilly2711 suprácký 😀 😀 😀

semy.cz
3. máj 2013

@martinkaarastik já jsem šila dětem sedací bobek a naplnila jsem ho polštářovou výplní(polštář z ikey) a je super 🙂

lilly2711
3. máj 2013

@medvidekponco
@caramilla žienky to nie jeansovina 😀 😀 aj ked tak vyzera. Je to obycajna bavlna a kupila som ju prave preto, ze tak vyzera, ale inak vdaka. 🙂

@ellysa vdaka, no praveze ja som sa do tych babik zamilovala. Som nechutne narocna na site hracky, ale tieto baby su tak dobre usite a premyslene, nehovoriac o materialoch. A moje dievky ich miluju 😀

@mitape dik, ale inak ja som riadne trafena, ked ma nieco nadchne, tak neviem prestat a sijem do nemoty, takze mozno aj pre celu skolku 😀 😀 😀 😀

@evaon
@a_lexa dik baby 🙂 sama sa z tych veci tesim asi viac ako oni, no co uz, šila som prve veci pre babiky, ked som mala asi 6 rokov 😀

semy.cz
3. máj 2013

@lilly2711 oblečené panenky jsou jedním slovem ÚŽASNÉ!!!! fakt nemám slov....na tom je vidět s jakou radostí to děláš 😉

arlette
3. máj 2013

@lilly2711 neskutečné, úžasné a dokonalé. Já nechápu, že jde stvořit taková nádhera 🙂 Normálně panence tu luxusní garderobu závidím 😀

anastazieb
3. máj 2013

@katkuz na ty panenky existuje nějaká příručka, u nás jí mají v Ignisu (ignis.cz), nebo zkus pohledat na internetu, návodů by mělo pár být.

Na úplet by to mělo být tak, jak píšeš, elastickou nit ani nemám. Základem je pružný steh a ta jehla také není k zahození. Pak třeba možná ještě dvojjehla na prošívání okrajů (rukáv, spodek trička, nohavice).

Kleště na patentky jsou tyhle tvoje - na plastové patentky, pak ještě existují kleště na kovové patentky - jsou od firmy Prym a dají se tam dát většinou jen patentky Prym, které jsou docela drahé, ale dají se vymyslet různé způsoby, jak to obejít 😉

anastazieb
3. máj 2013

Zrovna jsem si vyměnila kolečko v řezacím kolečku a to řeže úplně božsky!!! Nějak jsem úplně zapomněla, že to někdy takhle řezalo... skoro u toho ani nemusím být 😀

zikie
3. máj 2013

@lilly2711 Ty jsi fakt neskutečná!!!
@evaon krása!!!!

bulinka
3. máj 2013

prosím nemáte zkušenost s nápletama od gábinky? http://www.gabinka.cz/99-naplety
Vím, že má kvalitní kočárkový šusťák, ale nevím jak ten nápet

sufik1
4. máj 2013

@lilly2711 no ty jsi magor. Ty oblečky jsou absolutně dokonalý 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

zikie
4. máj 2013

Zamilovala jsem se do Nextích opičkových kompletků, ale při pohledu do hloubi mého účtu a na přetékající skříň s látkami a věcmi k recyklaci bylo jasné kudy povede cesta. Proti garderobě Nellčiné panenky je to bída, ale já mám radost a maličkej taky.

veronik77
4. máj 2013

@zikie ta opice je úžasná 😵 😵 😵