Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, chválím Vaše výtvory, jen tu u toho slintám.
Teda já myslím, že na chození bude stačit pod soft na nohách jen punčocháče, nebo funkční podvlíkačky. A do kočárku ještě použiji fusak, nebo deku. Leda, že by bylo -10 a méně. Ale posuzuji podle sebe, jsem zimomřivá, tak mívám oblečeno většinou o vrstvu víc než děti, ty už se potí. Ale zase se softem zatím zkušenosti nemám.
Mám dotaz, ta paspulka reflexní se dá někde koupit, stačí mi někde v Praze, občas tam mám cestu.
A jaké zipy používáte na softshellku? Já viděla na originál takové ty kroucené a ještě obrácené, ale to asi musí být specielní zip, kvůli jezdci, aby nebyl vevnitř. Máte nějaký osvědčený obchod na zipy v Praze?
Tady to teda frčí 😀 😀 😀
Dneska jsem vytvořila nejhezčí věc svého života, kterou už asi nikdy nepřekonám, takže končím se šitím 😀 😀 😀
Jasmíně tu mikinu tak závidím, ale ušít si ji nemohu, nemám už tu teplákovinu 😖
@ivuska.h Díky za zkušenost s tím welsoftem, já se chystám na zimu šít bundu pro sebe a Jasmínu právě s tímto uvnitř, takže hoooodně přidám🙂 Něco podobného jsem měla jako nosící bundu v loni a hodně to hřálo, tak jsem to chtěla i na Jasmínu a co má Jasmína, musím mít já🙂
@caramilla nadhera, ty me znicis....prisla jsem si postesknout, ze jsem nezvladla lastin ani na dalsi pline (ktera uz ovsem ma byt pro nekoho 😖 ) a ty se vytasis s timhle😅 fakt paraaada 😵 ja bych chtela pro Z. taky nasit neco strasne originalniho a zajimavyho, ale napady chybi, chjo☹
kurna co mam delat s tim lastinem?😀
@medvi11
@mooncaa
@aerin
@nika
Moc díky za vtipné ohlasy, mě to je trapný, ale fakt jsem si nemohla pomoct, protože poslintaná jsem z toho i já. Jasmínka je zamilovaná, furt si prohlíží kytičky a už jsme tu mikču nesundaly 😀 Ještě budu šít další podobné mikiny pro Jasmínku, mě to nějak chytlo a už toho mám zase plnou hlavu... CHjo, nemůžu spát...
Tohle je jeden z mála mých kousků kterým jsem - doufám - dorovnala @terezita 😀
Přes odpolední spánek ještě čepička - nemáme nic na hlavu, to byla fakt nutnost ze zbytků - přišla jsem na to, že se dá super super super čepice ušít z blbého patentu! 😲 😀 Střih na čepišku je sice triviál magoriál, ale dám pak na ekozahradu.
@aerin Jaký máš problém přesně s lastinem? Šila jsi to podle mého návodu na ekozahradě? Co se ti dělá špatně?
Ještě ty fotky a pak slibuju, že se odmlčím, aby vám vyschly ty klávesnice a mě teda taky 😀 Mám tu kopu zakázek na plínky a to mě neba neba neba 😖 A taky nejsem o víkendu doma, sedím v komisi a zkouším učitelky 😖 😖 😖 Já si snad s sebou do Prahy vezmu mikrostroj do kapsy, nebo budu mít totální abstinenční příznaky 😀
@aerin Já natahuji lastin na skoro dvojnásobek, pořád stejně a občas taky některá strana je trochu delší. V tom má ten lastin na zádech výhodu, že se nemá s čím porovnat. Ale vidět je to pak na šňůře, že to visí křivě, ale v nošení naštěstí nevadí.
No, já obdivuji taky tu rychlost šití, je jedu rychlostí, tak jedna vkládačka za den.
no funkcni to je, to vim, ale kdyz to je na prodej nebo pro nekoho jako darek, je to ponekud na zavadu ☹
@ivuska.h je tak s tou paskou pak poreferuj.
do softshellky budu davat reflexni zip, maji u nas v galanterce. jen ho maj jen v nekterych dylkach, tak budu muset bundu prizpusobovat zipu.. 😅
s rychlosti siti - ja to musim usit hnedka rychle, jinak me to uz pak nebavi a nechce se mi k tomu vracet.. takze taky mam vetsinou vsechno hotove za vecer..
tak dnes jsem otestovala svůj nový šicí stroj z aukra za 700kč a max.spokojenost.
Vy sem dáváte jeden úžasnější výtvor za druhým...tak se klidně smějte, ale musím se pochlubit se svým výtvorem 😀
Poprvé jsem ušila kalhotkovou plenu ze starýho trička 🙂 podle střihu Ottobre a jsem moc spokojená i když samozřejmě chyb je na ní dost, ale na první pokus myslím dobré😀
@terezita Ha ha ha, vždyť jsem ti asi před 3 měsícema psala, že plínky umím, ale na oblečení si netroufám, že mi to přijde hrozně složitý a že tě obdivuju, takže mým cílem bylo ti sáhnout na kotníky! 😀 😀 😀 Máš tak krásný věci, že to člověk úplně motivuje!
@aerin Jo, tak 100% stejně lastin já nařasenej taky nemám, ale většinou se trefím, že celková délka obou těch řaení je zhruba stejná. Jinak pomáhá, když lastin natahuješ nějak "matematick" - tzn. dvojnásobnou délku atp. A když vždy si odměříš, kam sahá nenatažený lastin a pak natáhneš na pvojnásob, tak to je pak všude víceméně stejně🙂 Ono je to dost o cviku, nezoufej 😉
@crawler No vidiš, plenka super! Starý tričko v tom není vůbec poznat 😀
Jdu konečně projít ty maily ohledně přebytků látek... Tož čekejte odpovědi v brzké době 🙂)
@medvi11 no ja prave taham za zacatek i konec, ale asi teda taham i za latku....zitra to zkusim teda jinak....tak jak to ma Ivuska na tom videu nebo Car na blogu.....jenze tam zas prave nechapu jak odhadnout tu dleku a stejnomerny napnuti☹ ja bych to asi potrebovala fakt nazorne ukazat 😅

krasne vytvory 😉 uz sa tesim po dovolenke, ked sa pustim do toho softshelu.. 😉