icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maryol
13. máj 2013

@ucitelka70 vynecháva stehy? možno by stačilo nastaviť člnok, neviem, ak chceš, v tenexe majú všetky náhradné diely a dobrých servisákov 😉

maryol
13. máj 2013

@janula18 hm, tak potom len tá pošta 😉

sinala
13. máj 2013

@ucitelka70 tak s rovnoměrným stehem mám taky problém, ale jak kdy. S kráčející patkou se to zlepšilo Když jsem prošívala soft, tak lepší stehy byl bez kráčející patky. Jen já zas tak moc neprošívám kontrastně, protože neumím šít rovně 🙂 🙂 🙂

elentari
13. máj 2013

@janula18 Mám ten samý stroj! 🙂 Stehy - tvar, délku, hustotu, už má přednastavené, pro "hobbyhobby" švadlenku dobré, ale pokud člověk chce, aby to nějak vypadalo (rozuměj např. začištění), tak je to problém... :-/ Používám 19, ale není to nic moc... navíc mi teď nejde vychytat napětí horní nitě...

k_a_c_i_
13. máj 2013

Dobrý den, v šití oblečků vám patří můj obdiv, mohla bych se zeptat na ceny? pokud šijete i na zakázku? cca vel 68-74? šatičky- vestička, šátek na hlavu, kalhoty?? děkuji

mikulka45
13. máj 2013

@kuna ja mám doma 2 také tričká od H&M a na štítku je napísané 100% biobavlna 😉

janula18
13. máj 2013

@maryol dakujem, však uvidím najprv si musím spraviť rozpis čoho a koľko kupiť a potom uvidím. Ja by som sa ti potom možno ozvala, ak by ti to nerobilo problém. Ja som si teraz z jednej stránky objednala po jednom kuse intimiek a normalnej vložky a taku skladaciu, tak uvidím skusim strih a material okukať odtial.

@elentari ta 19 sa mi zdá že to ešte horšie obšite ako ta 18. Inak aj ja som mala nedávno problem nastaviť spodnu niť. Inak rozmýšlam že to možno skusiť obšiť na najmenší cik cak alebo dám nastavenie ako pri vyšívaní dierok a to je tak nadrobno zašité možno ten okraj nebude drobiť, ale asi pekne to nebude vizerť.

maryol
13. máj 2013

@janula18 spokojne, obšijem a bude po probléme

zuzimia
13. máj 2013

@maryol
Aj moj exemplar je super, silo sa uz na nom kadeco a ma uz pomaly 30-ku na krku a este nebol v servise. Len nech to nezarieknem...

zuzimia
13. máj 2013

@ucitelka70
Na extra rovne sitie malo pruznych latok to chce obycajnu patku na rovnosteh a pohrat sa s nastavenim napatia hornej aj dolnej nite, lebo ak nie su dokonale vyrovnane (teda ked presitie ma vyzerat zvlast pekne), tak potom tie stehy vyzeraju take krive ako opite...

elentari
13. máj 2013

@janula18 no není to profi :-/ ale asi jak říkáš, bude nejlepší "starý dobrý" cikcak... myslím, že jsem něco začišťovala i tím tříkrokým...

mia___
13. máj 2013

@janula18 Myslim, ze som mala uplne rovnaku Toyotu. Zaciatkom roka som ju prave preto predala, lebo sa nedala reglovat dlzka stehu. Taka banalita, mna to ale strasne iritovalo.

katkuz
13. máj 2013

@janula18 ja mam tiez toyotu (ale inu) a overlockovy steh nepouzivam (lebo sa mi davnejsie zlomila overlockova patka 😀 ), pouzivam bud co je u teba 13 - ja ho mam inac znazorneny ale myslim ze to je ten isty (tu sa neda regulovat hustota) alebo cik-cak stredny alebo najsirsi a nastavim malu hustotu (to je myslene dlzka stehu - ja davam menej ako 1 - mozno 0,5 a robi to husty cik-cak) aspon myslim ze to tak myslela ucitelka70 🙂

katkuz
13. máj 2013

@janula18 aha tak sa ospravedlnujem az teraz citam (to je tak ked hladam cosi na nete a popritom citam diskusiu 😀 ) a zaroven sa cudujem ze aj taky stroj kde sa neda nastavit obycajna dlzka stehu existuje...

terezita
13. máj 2013

@caramilla @kuna jojo, ta limetka byla mtx.mela jsem pak jeste oranzovou, na leto fakt fajn 🙂

diapozitiv01
13. máj 2013

Baby chystam sa sit moju prvu mikinku na zips (kapuca a patent dole) pre mrnousku, nemate nahodou po ruke link, kde je vysvetlene po lopate, ako sa prisiva zips?
Dakujem

ucitelka70
13. máj 2013

@diapozitiv01 farbenmix - napr. pri strihu philippa alebo quinn

anfei
13. máj 2013

@kuna jest-li ti nevadí bambus tak jsem si pořídila červený a limeta bambusový sportovní úplet český na šijemdětem a je super tenký, příjemný na tělo a splývající. Zatím otestovano při dvacetipeti stupnich a dobry 😉 .

tulipan78
13. máj 2013

Já taky požívám Veritasku a mám stený problém jako ucitelka70, že pří hodně vrstvách vynecháva stehy a nebo někdy zmenšuje. Budu ráda za radu co s tím.

petkasv
13. máj 2013

@mahafi hoď mi prosím spíš na ně odkaz, abych se mrkla jak vypadají, zkusím něco spáchat 🙂 spíš řeknu babi aby je upletla 🙂
@veronik77 děkuju, já něco spáchám 😉

ucitelka70
13. máj 2013

@maryol myslíš to, do čoho sa dáva cievka? ten malý šrôbik? ten som nastavovala tak, že ked potiahnem jemne niťou z cievky, tak sa posúva jemne....

mahafi
13. máj 2013

@petkasv já je kupovala už víc jak před rokem, tak si nepamatuju ani prodejce 😅 , ale můžu ti je vyfotit, jestli chceš 🙂

petkasv
13. máj 2013

@mahafi ne tak to nemusíš já si to tam vyhledám 🙂 🙂 děkuju

mia___
13. máj 2013
palosek
14. máj 2013

@katkaela ten je z fleru, (rozaliems) 😉

katka82
14. máj 2013

Bré ránko 🙂
jdu se vysemenit se včerejším počinem 😉 trička pro Honzíka na léto-nějak pacholek za zimu vyrostl 😀 a pak pýžo na zakázku 😉

medvi11
14. máj 2013

Taky se jdu vysemenit než zmizím z domu 😀
Triko pro Janičku, inspirace Ottobre s nějakou chobotnicí, střih taky nějaké Ottobre, svetr vlastní střih (podle toho to taky má pár much), z Merino od Vlnapu.

Chválím všechny výtvory, moc času na čtení nemám...ale vždy prolítnu aspoň fotky.

bordino
14. máj 2013

včerejší odstávka mi způsobila absťák 😀
Takže dva počiny najednou 😉

petkasv
14. máj 2013

@bordino to tu Jolí škríš 🙂 🙂 tričko je nádherný 😵 😵 😵 😵

bordino
14. máj 2013

@petkasv prosím tě to si hraje na berušku, na čelence má brčka - tykadla a na zádech krovky ze softshellu 😀