Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby surne potrebujem radu..potrebujem usti panske nohavice pas 90/92cm...no neviem to prisposovit konfekcnej velkosti...ako vypocitam pas? napoly mi vychadza 46cm...lenze zadna cast je asi sirsia ako predna ci? neviem ci to bude 50tka velkost alebo 48cka...a aj ked strih mam, pusim prisposobit rozmerom...lenze 50 mi zadna cast vychadza napolovicu jedna noha 23/24...ale predna az 26 a viac...joj..neviem ci mi niekto rozumie..ako to urobit..ked chcem upravovat, kde ubrat a kde pridat?....
@komisakpd musíš dať aspon 54 ku strih, hlavne ak je z burdy, môj drahý nosí cca 50ky a z burdy dokonca 56 som strihala na tepláky..... a to ešte zaťovi sú úzke v stehnách a nosí o jedno číslo menšie... takže musíš aj šírku stehna odmerať....
@barcav ta je krásná 😵 😵 moc se ti povedla 🙂
@michamicha krásné 🙂
jdu semenit 🙂 Takhle vypadá naše snad už kompletní plenkovka 🙂 Celá jen a jen moje 🙂
3átek a 3/4ťáky na mimčo 🙂 V šátku je synek 🙂
bryndáčky pro kamarádku 🙂
Látkový ubrousky
mlaďoch v plenách 🙂
poslední tři bambusky - snad 🙂
ty čtverce - to jsou podhlavníky do postýlky - mladej pořád dost blidí, tak at nemusíme pořád převlíkat postýlku 🙂
a softové pouzdro na mobil pro taťku
@michamicha super komplet
@lenasss na bekovku mi vieš dať strih?
@ucitelka70 to mám z burdy můžu jedině obkreslit a poslat poštou 🙂
@ucitelka70 Bekovka byla v dubnové Burdě
@lenasss netreba, požičiam si od kamošky.... díky
@lenasss kamoška mi zajtra donesie hotový strih, koľkatku si robila? myslím, že 50ka by mohäla byť na 2 roky.... má malú hlavičku, je to útly chlapček....
@ucitelka70 já dělala tu největší a je tak na 5ti letého hubeného i 14ti měsíčního tlustého 😀 😀 můžou jí nosit oba 😀 😀
@ucitelka70 nie, myslela som to, do čoho vkladáš cievku aj s puzdrom 😉
ahojte idem znova po radu, chcela by som ušiť deku na hranie, čím to vyplniť?vatelín?a nemáte niekto nejaký veľmi jednoduchý návod, nechcem asi robiť patchwork, len kúpim peknú farebnú látku, ale netuším ako sa to oblemuje 😅
alebo ani nemusí, keď to robím len z jedného kusu, nie?
@maryol to ani neviem, že sa dá niekde nastaviť - to je chapač?
@ellysa na predošlej stránke dala mia odkaz, kočka robila aj deku, má aj ukážku lemovania, kukni
@ucitelka70 áno, tam sú dôležité aj desatinky milimetra, ak to nie je správne nastavené, robí šarapatu...
Ucitelka70 Veritaska mně dělá to samé co tobě při větší vrstvě vynechává steh, ale vůbec netuším čím by to mohlo být nevíš co s tím ?
@tulipan78 vyzerá, že po 30 rokoch pôjde do servisu.... šiť šije, ale nech to riadne nastavia.... doprajem mojej mašinke pohladenie od servisáka 😉
ahoj holky... potřebuji radu - jakou látku by bylo nejlepší našít na kolena a zadek? přítel všechno hned prodře 😅 něco fakt pevného, co vydrží delší dobu....
Poradite?? 😕 Ako strihat nohavice z pasikavej latky, aby tie pruzky pekne ladili na svikoch? Pre istotu mam tie pasiky este roznej sirky a farby 🙂

@katka82 to proužkovaný je úžasný 😵
@bordino jak ty to stíháš nechápu 😀 krásný
taky jdu drobet spamovat fotkama, došila jsem si mikinu z coralfleesu, střih ottobre, podle měření je velikost na mě 44, akorát jsem nějak přehlídla, že i ten zadní díl má být střižený napůl-v prostřed sešitý, řekla bych že tím je ta mikina míň vypasovaná, přemýšlím že bych ten zadní díl ještě prošila, no a nejdřív jsem blbec střihla na kapsy a pak teprve mikču prodloužila, proto jsou krapet vysoko 😀