icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

semy.cz
14. máj 2013

Hezký večer všem 🙂

Taky se jdu trošku vysemenit 🙂 i když na některé z vás nemám 😀 viz třeba plenková výbava mě teda dostala..úžasné...

Komplet pro kamarádky holčičku .....taška a přívěsek je překvapení ze zbytku látek......
zítra jdu předat, tak doufám že bude mít vše úspěch 🙂

miracle
14. máj 2013

@climb10
Asi ta nepotesim, ale mojmu brachovi mamka nasivala na kolena kozene a kozenkove zaplaty....a vysledok? Predral aj tie, len mu to trvalo o trosku dlhsie

mitape
14. máj 2013

@elixia nestrihať preloženú látku ale strihať v jednosti. treba si na látke položiť vedľa seba PD aj ZD a dopasovávať. je to babračka a aj spotreba trošku väčšia ale výsledok stojí zato

katka82
15. máj 2013

ahojky 🙂
tak se jdu opět vysemenit 😀 včerejší práce 😉

vlnovkaa
15. máj 2013

Mozem sa spytat odkial mas strih na tie teplacky?

ellysa
15. máj 2013

baby dosiahnem tento zvlnený efekt aj keď nemám OL? asi nie, čo? http://www.detske-teplaky.sk/ciapky/dievcenska-...

mitape
15. máj 2013

@ellysa najmenším hustým cikcakom a naťahovaním.

petkasv
15. máj 2013

@ellysa jasně že jo - nastavit diferenciál na 0,7 a natahovat před i za patkou 🙂

ellysa
15. máj 2013

@petkasv ďakujeeeeeeeem

zuzimia
15. máj 2013

@ellysa
na deku ako napln by bol fajn aj tenky molitan, 1-2 cm, ak ju vsak nepotrebujes skladat. Ak skladat, tak vatelin

ellysa
15. máj 2013

@petkasv tak už aj hotovo, len modelka je v škôlke, tak neviem, či som dobre odhadla veľkosť 😎 ale ešte raz ďakujem za návod, budem používať často

winnyfred
15. máj 2013

tak zas taky něco ode mě prdeláčky na spaní

veronik77
15. máj 2013

@katka82 ty jedeš 😵 😵 😵

karchinka
15. máj 2013

nemáte někdo odkaz na střih na pánské gatě? dá se někde koupit? drahý chce ušít gatě a já mu neuváženě a nadšeně přikývla, ale už mi nedošlo, že to nebude sranda ušít, zvlášť když jeho rozměry jsou takové shrekovaké... no, prostě to není zrovna drobek :D

veronik77
15. máj 2013

@karchinka já mám v plánu rozstříhat jedny oblíbené odepsané 😅

karchinka
15. máj 2013

@veronik77 no, asi to budu muset udělat taky, protože jsem našla jenom tři burda střihy a vůbec jim nějak nevěřím, navíc dva z toho jsou na mém muži absolutně nepředstavitelné.... jenom se bojím, že se s žádnýma kalhotama nedokáže rozloučit :(

veronik77
15. máj 2013

@karchinka můj muž "naštěstí" vždy nějaké roztrhá... 😠 😀

elentari
15. máj 2013

@karchinka ahoj! Manžel má rád bermudy, kalhoty pod kolena, je také mírně shrekovských rozměrů, žádné kalhoty mu nevydrží déle jak půl roku a nad cenovkama v obchodě se mi protáčejí oči... koupila jsem si tenhle střih http://www.burda-strihy.cz/virtuemart/strihy-bu... šití velice jednoduché, neřeším žádné zipy (jsou do pasu na tři řady gum), i když je tam poklopec naznačen... už jsem mu ušila jedny pláťáky (podle typu C), měla jsem je velice rychle, až jsem žasla 🙂 až bude čas, už tu na další čeká len.. 🙂

karchinka
15. máj 2013

@elentari díky moc!!! jsem se na ten střih dívala, byl snad jediný přijatelný, jenom jsem nevěděla, jestli by byl dobrý... tak já ho zkusím 🙂

lenasss
15. máj 2013

dnešní rychlovka

macin73
15. máj 2013

Holky, mám dotaz. Kde sehnat nějaké raznice vhodné na reflexní a třpytivou folii k nažehlení?

katka82
15. máj 2013

@veronik77 no jo starší je u našich a manžel na montáži 😉 takže místo tří chlapů se starám jen o jednoho 😉 to je pak času habakuk 😀

katka82
15. máj 2013

@lenasss krásná 😵 střih je z Ottobre?

lenasss
15. máj 2013

@katka82 ne ne burda 🙂

piecee
15. máj 2013

@lenasss bomba čepice už jsem si půjčila burdu z knihovny tak chci taky ušít čepku díky za tip 😵 přesně tudle jednu máme z C&A a sedí perfektně...btw jak se to šije?

bordino
15. máj 2013

@karchinka na Fleru u Otylky můžeš koupit střih upravený na míru....

jieff
15. máj 2013

@elixia http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-kid-... tady má hezky popsané jak sjednotit proužky na gatích, kdybyste někdo věděl jak na rukávech, sem s tím, to ještě moc neumim!

daisyr
15. máj 2013

@katka82 ty jedeš 🙂
@lenasss bekovka super!
@winnyfred hezké, ta opičková látka se mi moc líbí

@macin73 zkus v papírnictví, myslím si, že holky používají ty na papír, jen jak psala @animal, tak to chce asi sundat tu vrchní folii, aby to prockvaklo, zkušenost ale nemám

elixia
15. máj 2013

@jieff @mitape dakujem kocky,skusim sa s tym pohrat 🙂

sinala
15. máj 2013

@macin73 buď jsou v papírnictví nebo třeba tady http://www.davona.cz/razidla-derovacky/c-1141/ jen při děrování musíš sundat tu ochrannou folii jak psala