icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
15. máj 2013

@lenasss fakt super

lenasss
15. máj 2013

holky děkuji je pravda,že mě se taky líbí 😅 už mám střihnuto ještě na pár oni mladému strašně sluší 🙂

crawler
15. máj 2013

ahoj holky, tak já taky přidám aspoň něco - máme pomalej net, tak se mi nechce trávit hodina u načítání fotek 😝

biobavlněné bodýnko s aplikací motýlků a džíny pro Fanouška slimky 😀 Moje první práce s džínovinou a můj první POKLOPEC 😀 vůbec to nebylo těžký a mám ho i s podkrytem - nevím, proč jsem se toho tak bála 😀 Jen se vloudila chybička - zdali si vaše bystré oko všimne??? 😎 😀

mitape
15. máj 2013

@crawler máš zips našitý opačne, na dámsku stranu 😉

petkasv
15. máj 2013

@crawler jj taky jsem všimla zipu 🙂 ale jinak krásné 😵 😵 😵

crawler
15. máj 2013

@petkasv
@mitape YES 😀 trubka jsem to střihla opačně 🙂

mitape
15. máj 2013

@crawler ja si na nohaviciach našívam na pánsku stranu. lepšie sa mi šije a pri manipulácii nieje to zapínanie od ruky 😀 takže to neriešim 🙂

palosek
15. máj 2013

@crawler super jeans 😵 Tak strana zipu je mi úúplně fuk 😝 Zato jsem si všimla stehu kolem kapes a na kolenou..... 😀 😀 😀 Ten mám ráda 😀 Jen se mi u úpletu stalo, že povolil 😖

palosek
15. máj 2013

@winnyfred krásné prdeláčky...a ještě hezčí lány 😀 😀 😀 😀 Taková malá zahrádka.... 😅 😅 😅 😅

danielahe
15. máj 2013

Ahoj holky, tady se sije 😅 , u nas dlouho nic, nejak neni cas 😅

lucijan
15. máj 2013

@crawler já padám, to je krása! bodíčko krásně začištěný, kolem krku profi, džíny nádherný - poklopec bych si nevšimla, páč si to stějně nikdy nepamatuju, kdo se kam zapíná 😀
@lenass čepice úúža 😵

fionka1711
15. máj 2013

kusok z poslednej varky 🙂

katka82
15. máj 2013

@crawler teda jsi mě navnadila abych ten poklopec už taky konečně zkusila 😉 se ho taky bojim bojim 😅 😀 jinak oboje náááádherný 😵 😵
@fionka1711 krááása 😵
a už jdu fakt spát 😝

rina76
15. máj 2013

dnešní šití - střih na šedé kalhoty (vel.92/98) na blogu http://rinna-made-by-mama.blogspot.cz/2013/05/k...

diapozitiv01
15. máj 2013

baby uz sa vam stalo ze miznuca fixa nezmizla?? Konkretne sa jedna o uplet od mylly. Som si vcera oznacila stred na licovej strane a dnes to tam este je a ziadna vyrazna zmena. Hoci som to oznacovala s tou 48 hodinou pri ostatku mi mizne velmi rychlo. Da sa to vyprat?
Este to musim prejst rovnostehom a teda cakamci to vyparam alebo sa to vypere.
Dakujem

mima2011
15. máj 2013

Trochu OT - vybírám novou pračku a zaujala mě parní pračka lg co vyhrála dtest, nemáte s ní některá zkusenost? Pokud ano, jste s ní spokojené? Nebo popřípadě jiný typ z velkým bubnem.

euka210
15. máj 2013

viete mi poradit, kde najdem navod na Alciny vlniaky? Boli na Zlaticko.cz, ale uz tam nie su.

mia___
16. máj 2013

@mima2011 Ahoj, ja mam tuto pracku. Som velmi spokojna. Pracka sa vacsino vybera po dlhom case, takze ta zmena je vzdy velika. Tym parnym programom ani velmi neperiem, zda sa mi, ze aj ten obyc Cotton program je super. A odstreduje na 1400, takze je to skoro suche.

anastazieb
16. máj 2013

@diapozitiv01 ano, to je normální, na některých materiálech zmizí hned, na úpletech většinou vydrží dýl. Kdyžtak ho zkus pošmrdlat mokrým prstem. A mělo by se to vyprat určitě.

bordino
16. máj 2013

Softový kabát... ve skutečnosti hezčí, hnědo oranžová se fakt blbě fotí 😝

abigail1
16. máj 2013

Tak jsem si objednala látku, na monitoru měla krásnou sytou zelenou barvu a přišla látka velice prazvláštní zelené barvy, která nesluší ani synovi, ani mě. Tak jsem přemýšlela, co z ní teda budu šít a volba padla na pyžámko 😀 A hodně blbě se ta látka fotí, ve skutečnosti je to hezčí. 😅 😀 A i tak je v něm syn k sežrání 🙂 Akorát je teda blbý dávat na spaní dítěti oblečení s obrázky, protože místo spaní kouká na autíčka a jiný obrázky, ukazuje je a chce je pojmenovávat 😀

lenasss
16. máj 2013

tak ještě komplet v akci jen dítě utíká 😀

ellysa
16. máj 2013

@lenasss wow, keď si trúfnem na zips musím takú vestu spáchať
idem zasa s prosíkom, strih alebo nejaký tutorial na takú šiltovku s krytím pliecok mi neviete poradiť?

lenasss
16. máj 2013
lenasss
16. máj 2013

@ellysa a ted mě napadlo že jsi se neptala na bekovku že ? 😀 to nevadí 😅 😀 😀 😀

katkaela
16. máj 2013

@lenasss ten "utíkající komplet" je parádny 😉

katkaela
16. máj 2013

trochu prúžkov na leto nezaškodí 🙂

lenasss
16. máj 2013

@katkaela krásné holky a krásné proužky 🙂
dneska jsem dělala domácí jar.dala jsem recept na blog pokud byste měli někdo zájem.Je úžasný a jsem z něj nadšená 😀 http://lenasss-lenasss.blogspot.cz/

eriqe
16. máj 2013

@lenasss komplet aj maly v nom je uzasny ;)

piecee
16. máj 2013

@lenasss pomoooc prosííím pomoooc jak se sešívá zadek u té čepky?dnes jsem se s tím 3 hod mořila a stejně neuspěch :(podle popisu z burdy jsem to vůbec ale vůbec nepochopila 😅