icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

piecee
16. máj 2013

@lenasss ty jo ty ji máš uplně bomba to mě se to vzadu celý sešlo v jeden šev 😕 už asi vím jak na to jak vidím tu fotku 🙂btw:a co to nabírání co tam pořád píšou?kde to nabrat?když vrch čepice je mnohem "delší" tak kde to mám nabrat? 😅

petkasv
16. máj 2013

Holky prosím nemáte některý doma kus bílého kojo.plyše z batani.cz??????????????????????????????

lenasss
16. máj 2013

@piecee já to nikde nenabírala ale je pravda že sešít to je oříšek co 😀 já to neumím vysvětlit ale když mi ten vrch vyšel o hodně větší tak jsem ten spodní díl otočila a našila z druhé strany takže konce se šily do zatáčky 😀 stejně to asi nechápeš co to moje vysvětlování je děs

piecee
16. máj 2013

@lenasss jo takhleee už to asi chápu já to právě dávala asi jen k tomu jednomu cípu tak mi tam toho vrchu právě hodně přebývalo a říkala jsem si jestli to jako tolik řasit 😨 no tak pokus číslo dvě snad se povede...sakr to musí pokořit uplně mě to štve že nevím jak na to 😀 😀

jitu22
16. máj 2013

čtyři nová pyžamka pro Vojtíka z wendy a dadky. Mým šnekotempem mi to trvalo skoro týden. Asi bych se měla dát do kurzu rychlošití k bordino nebo sufi

evap19
16. máj 2013

@petkasv Mám doma půl metru, jestli ho ještě potřebuješ.

terezita
16. máj 2013

zdravim po dlouhe dobe! tak ja nic furt nestiham.. prihazuju aspon jednu softshellovou bundu..

petkasv
16. máj 2013

@evap19 jé no jasný píšu IP 🙂 děkuju

petkasv
16. máj 2013

@terezita boží 🙂

jitu22
16. máj 2013

@terezita ta je parádní a vysloveně hodná pajcu 😎

abigail1
16. máj 2013

@terezita prej aspoň 😀 je krásná!

veronik77
16. máj 2013

@terezita krásná 😵

caramilla
16. máj 2013

@crawler tak to musis napsat "usila jsem je tak, aby je mohla mala podedit" a mas to 😀

caramilla
16. máj 2013

@terezita ahoj, ty mi tu chybíš... s kým já tu mám po nocích chlastat 😠 Bunda epesní, bomba, super, extremisticky šmrncovní, prostě terezití 😎

terezita
16. máj 2013

@caramilla no teda taky mi to chybi.. jen mam internet na ho... a i kdybych mela cas, tak mi to tu neslape.. (ted ma nejakou slabou chvilku, uz mi to tu funguje asi 2 minuty 😀)

macin73
16. máj 2013

@terezita tak s tím zkus něco udělat, chybíš tu 😎

rina76
16. máj 2013

dnešní pláťáky se střihem na blogu http://rinna-made-by-mama.blogspot.cz/2013/05/p...

mima2011
16. máj 2013

@mia___ děkuji za reakci. Pračku vybírám po dvanácti letech. Četla jsem na ní recenze a vychází slušně akorát mě zarazilo, že pere bavlnu při čtyřiceti stupních tři hoďky a taky jsem se dočetla, že při ždímání cestuje a napouštění je hlučné, je to pravda?

martulinecek
17. máj 2013

holky nemáte někdo střihy pro holky?nějaké jednoduché na šaty,sukně,čepky atd.dík kdyžtak mi pošlete na mail macilizi@seznam.cz,budu moc vděčná děkuji

a_lexa
17. máj 2013

@rina76 jůůůůůůů ty jsou perfektní!!!! 😵 😵 😵

rina76
17. máj 2013

@a_lexa díky 😉, dneska střihnu druhé naostro - modré jsem šila "na zkoušku"

anastazieb
17. máj 2013

Holky prosím o radu, jak poslat peníze ze Slovenska do ČR, paní s tím má problém, mám KB... Převedla jsem číslo účtu do formátu IBAN, ale paní pořád neví.... Jak se to dělá? Díky 😉
Je tam potřeba napsat adresu banky nebo se to nějak udělá tím SWIFT kódem? Já jsem nikdy peníze do zahraničí neposílala....

season
17. máj 2013

@mima2011 ktorý je to typ? Mám LG už dva roky aj sušku a som spokojná, je velmi tichá pri žmýkaní, chodila som ju kukať, či ozaj perie. Oproti starej ardo to je velký rozdiel.

abigail1
17. máj 2013

@anastazieb Eurogiro - formulář je na poště. A teď mě napadá, že si nejsem jistá, jestli jde posílat platbu ze SR do Čr na účet? Jestli to nejde jen na adresu v hotovosti?? Každopádně by jí to měli na poště říct. Nebo pak Western union, ale to je dražší. Možná to jde ještě jinak, nevím.

kofinek
17. máj 2013

@anastazieb na tvojom mieste si utekam zalozit ucet do fio banky a bude po probleme 😉

karchinka
17. máj 2013

@mima2011 já vybírala pračku v únoru, prošla jsem si všechny možné recenze a nakonec máme tuto: http://pracky.heureka.cz/aeg-lavamat-71670fl/sp... - má malou spotřebu, 1600 ot. kvůli sušičce, jde to fakt poznat na délce sušení, a je menší a přitom na 7 kg prádla... jenom mě štve, že u krátkého programu na 20 nebo 30 min se nedá zadat extra máchání, jsem na to háklivá, tak pak dávám extra máchání zvlášť... ale je super, že třeba bavlnu na 60 st. při 1600 ot. s extra mácháním a programem na skvrny vypere za hodinu a půl (dá se tam regulovat čas praní a 2x zkrátit)... a byla i za dobrou cenu

anastazieb
17. máj 2013

@abigail1 @kofinek to mi ale neříkejte, že nejde normálně poslat z banky do banky peníze? Chápu, že tam jsou poplatky a tak, ale že by to vůbec nešlo? Fio banka se mi nevyplatí, tohle je první zákaznice ze Slovenska...

kofinek
17. máj 2013

no ale urcite nie posladna, nie? 😉 urcite to ide poslat, ja sa ti na to kuknem, ked som posielala do nemecka, ale uz som davno nic neposielala, ale myslim, ze iban by mal stacit. idem sa na to pozriet. fio ucet je zadarmo, sama mam 3 ucty a pouzivam podla potreby...

papajka7
17. máj 2013

ahojte
help,chcem usit turky pre 10 rocnu neter ,nema niekto ulozeny strih ,osveceny?viem uz to tu niekedy bolo,ale nemam ulozene,Dakujem 😵
ja sijem ,sijem,ale fotak nemam tak nie je sa s cim pochvalit 😝

kofinek
17. máj 2013

cislo uctu/IBAN, BIC kód/SWIFT, majitel uctu jmeno, ulice, mesto, stat