icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

abigail1
17. máj 2013

@anastazieb Já si myslím, že to nějak z úču na účet jde, v dnešní době, ale jak, to nevím 😅

diapozitiv01
17. máj 2013

Baby, pls nemate niekde ulozeny strih na body s rukavom prekrizenym na ramenach vel. 80? Videla som v starsom ottobre ale nic ine ma tam neoslnilo tak nechcem zbytocne vyhadzovat 13€. Dakujem

medvidekponco
17. máj 2013

@anastazieb Normálně ať si zavolá na jejich bezplatnou linku a oni jí tam navedou co a jak. Já jsem poprvé taky takto posílala peníze do ciziny. Jen nevím jak to bude s poplatkama bo třeba do De to je 190,- za transakci přes KB :(

anastazieb
17. máj 2013

Tak já si založím ten účet u Fio banky, to bude asi nejjednodušší a když je to zdarma 😉 Aspoň budu důležitá, když budu mít dva účty 😀

laeela
17. máj 2013

@anastazieb musí mít tvoje údaje, jako píše Kofinek, včetně IBAN a SWIFT kódu, jak to zaplatit, to se ona musí poradit ve svojí bance, každá to má jinak. Jediný problém, že hodně bank má šílené poplatky, já třeba potřebovala z manželova podnikatelského účtu zaplatit platbu do Rakouska cca 7 tisíc a poplatky by mě stály skoro 800 korun, takže mi nakonec zajela kamarádka z Bratislavy do Vídně, tam to vložila na účet příjemce a já jí to poslala na její český účet. 😀 Taky mi to přišlo absurdní, že v dnešní době to musím dělat takto. 🤐

anastazieb
17. máj 2013

@laeela jj, o poplatcích vím, platili jsme takhle loni dovolenou do Německa (netšila jsem, že ta CK je německá 🙄 ), taky to bylo asi 800Kč, pak jsme zjistili, že musíme doplatit i zbytek částky (měli jsme se totiž cestou zastavit v jakési pobočce v Chorvatsku, tam to doplatit a vyzvednout si kontakty, ale to jsme nemohli, protože jsme letěli letadlem), takže dalších 800Kč + ještě poplatek té CK, že měníme způsob platby 🙄 Hrůza!

diapozitiv01
17. máj 2013

Skoro dokoceny kompletik (body+teplacky+slintacik) na mojej modelke. Este mi ma dorazit latka tak bude este do dino kolekcie doplnene body s dlhym rukavom a take polo teplacky na styl kratasov)

mima2011
17. máj 2013

@season je to LG model f1480 qds

ellysa
17. máj 2013

@diapozitiv01 nádherné, tá dino látka aj mňa oslovila, tiež sa na ňu chystám, ak bude kým došetrím :D

laeela
17. máj 2013

Tak jsem konečně nějaký šicí počin i nafotila:

diapozitiv01
17. máj 2013

@ellysa
Dino uplet je fajn, trosku ina struktura ale super. Ja som este dokupovala 🙂)). Bolo mi treba zacat sit, vsak ja tymto tempom skrachujem 🙂

mima2011
17. máj 2013

@karchinka na tu jsem se taky dívala, ale u LG mě zaujal program pro alergiky a parní praní a asi u mě i vyhraje.

martulinecek
18. máj 2013

@laeela ahojky,mohla bys mi poslat střih a návod,vypadá to dost dobře,dík

laeela
18. máj 2013

@martulinecek já ti spíš poradím investovat do tvoření trochu vlastní iniciativy, když si do googlu napíšeš střih klobouček, případně hat tutorial, vyjde ti spousta odkazů.
Můj je upravená verze střihu, který je volně na internetu.

Na střihy jako takové se dá zakoupit Burda, nebo Dětský speciál Burdy, pokud hledáš něco v češtině. Případně se dají vypůjčit tyto časopisy i v knihovně. Na internetu se dá najít hodně střihů jak v češtině, tak v angličtině na zahraničních blozích.
Není to o tom, že bychom zde nesdílely střihy, ale fakt to není o tom, že sem přijdeš, napíšeš "pošlete mi střihy na e-mail, děkuji". Ty střihy se musí odněkud vykreslit, mají několik velikostí, musí se to skenovat, převádět do počítače.
Tato diskuse je prostor pro sdílení zkušeností, ne proto, aby někdo bez vlastního přičinění dostal "full service". 😉

behulka
18. máj 2013

@laeela čím si prosím vystužila tú obvodovú časť ?

laeela
18. máj 2013

@behulka celý je vyztužený Novopastem 80+18.

saaralota
18. máj 2013

Ahoj, chystám se na nějaké dětské šití, tak k vám občas nahlížím. Dřív jsem šila občas něco na sebe, teď na mimčo zatím jen zavinovačku/fusak a jednu mikinu... takže jsem zvědavá, jak budu úspěšná 🙂. Chtěla bych se zeptat na nějaké tipy, kde pořídit pěkné látky pro děti, hlavně mě zajímají úplety... nemůžu nic moc pořádného sehnat. U nás na maloměstě není moc výběr a i v e-shopech, na které jsem natrefila není ta nabídka zrovna široká... Díky moc.

Až budu mít v provozu foťák, dám sem fotky svých dosavadních výtvorů, ať aspoň trošku přispěju a jen neokukuju 🙂.

martulinecek
18. máj 2013

@laeela nechtěla jsem se někoho otknout,jen co jsem našla odkazy tak jsou většinou v angličtině a tu už neumím,ale dík za tipy a nezlobte se

laeela
18. máj 2013
laeela
18. máj 2013

@saaralota Úplety drahé, ale krásné má Veselá jehlička, nebo allyfabrics. Teď nově i Batani.

medunka21
18. máj 2013

saaralota allyfabrics,sijeme detem,u meluzinky,batani,latka.cz..

sinala
18. máj 2013

@saaralota myslím, že normálně v kamenném obchodě nekoupíš, leda tak v Praze 🙂 , myslím, že všichni tady nakupují přes internet 😉 . kromě výše zmíněných ještě detivbavlnke.sk, posílají i do čech

zuzu_epona
18. máj 2013

@diapozitiv01 Prekrásna dinová látka, len keby taká drahá nebola. Inak super Ti ide šitie. Ja som si na tričko/body (niečo, čo treba olemovať) stále netrúfla 😒

kuna
18. máj 2013

@rina76 ty plataky jsou uzasne! Skoda, ze by mi z nich K. vypadl, ale ukladam si strih na dalsi rok!

Vubec musim prosmirovat blogy vam, co mate chlapecky, doted jsem ocumovala jen holcici a K. by v kanyrech asi vypadal krapet blbe 😉

rina76
18. máj 2013

druhá verze předchozích pláťáků

sinala
18. máj 2013

@rina76 super

sinala
18. máj 2013

@kuna jsem taky ráda, za ty klučičí 🙂

abigail1
18. máj 2013

@rina76 Já se z Tebe zblázním. 😀 To prošívání je dokonalý! (už jsem Ti chválila ty tm. modrý pláťáky u Tebe v albu a Tys tam psala, že Ti to dalo dost zabrat a teď ušiješ tohle! Tohle prošívání bylo ještě náročnější!!)

katka82
18. máj 2013

@rina76 náádhera 😵

rina76
18. máj 2013

@abigail1 právě, že vůbec ne - bylo jednodušší, vzala jsem na to úzkou dvojjehlu, takže jsem ve skutečnosti prošívala jen 2x místo 3x 😀 😀 😀.