icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
18. máj 2013

@rina76 Ty je ale škoda nosit, to chce zarámovat a vystavit. 😀 Jsou krásné. 😉

saaralota
18. máj 2013

@laeela @medunka21 @sinala díky moc, mrknu na to 🙂

abigail1
18. máj 2013

@rina76 jo táák, tak to by mě nenapadlo 😀 Ale i tak super kalhoty. 🙂

abigail1
18. máj 2013

@saaralota taky na postaramese.cz mají pár zajímavých úpletů

jitu22
18. máj 2013

@rina76 ale vypadá to naprosto dokonale - taky hodno pajcu 😉

Kdyby se někomu hodilo, pokusila jsem se vytvořit fotonávod na AIO kapsovky s kontrastníma ušima - http://jituli.blogspot.cz/2013/05/dvoubarevne-k...

anitramv
18. máj 2013

@rina76 tak ty jsou úžasný 😉

anitramv
18. máj 2013

Ahoj holky, jdu si pro radu, ráda bych se pokusila o pyžamko a bodýčko,ale u nás nemají nic za látky a tak jsem se chtěla zaptat když budu kupovat na internetu zda mám kupovat pouze úplety nebo stačí i bavlněná látka, moc tomu nerozumí a neorientuju se, tak se omlouvám za blbý dotaz od hňupa 😀 ale bojím se když bych objednala jen bavlnu aby to nebylo jako plátno??? děkuji za rady

winnyfred
18. máj 2013

@palosek no taková úúúplně malinkatá a co teprv ta naše malá pastouška 😀

abigail1
18. máj 2013

@anitramv tak na bodýčko určitě úplet, když bude v popisu jen bavlna, pravděpodobně to nebude pružit.
A u pyžámka záleží na střihu, když bude vršek na knoflíky a bude volnější, tak by to samozžejmě šlo z neelastické látky, když chceš něco užšího bez rozpínání, tak ten úplet.

anitramv
18. máj 2013

@abigail1 děkuji a když je to jersey??

evap19
18. máj 2013

@anitramv Já jsem taky jednoznačně pro úplet, malému z jiného ani nešiju, nechce mi nepružné věci nosit (což chápu 🙂 Taky myslím, že samotná bavlna bude právě to plátno.

petkasv
18. máj 2013

@anitramv jersey je taky úplet, zkus se řídit složením látky - když je tam cca 95% bavlny a 5%elastanu tak je to dobrý 🙂 a šije tu z toho většina z nás 😉 100%bavlna je většinou plátno a nepruží 🙂 prostě když je tam určité procento elastanu je to dobrý a vhodný na spoustu věcí 😉

semy.cz
18. máj 2013

ahojky..
přidávám mojí dvoudenní rychlovku 🙂 ještě na rychlo došívanou :D kapsička na autíčka se silnicí pro synovce k narozeninám....měl dneska oslavu a včera to vypadalo že bude starší syn marodit a že tam nepojedeme tak už jsem včera nedošívala že to dodělám příští týden, ale nakonec jsme jeli, tak jsem ještě na rychlo dodělávala dnes po obědě 😀

chci pak podobnou dělat staršímu synovi ke dni dětí 🙂 tak na tu pak dodělám asi ještě nějaký vychytávky...

zikie
18. máj 2013

Trocha romantiky...

veronik77
18. máj 2013

@zikie krásné 😵 😵 😵

petkasv
18. máj 2013

@zikie to je úžasné 😵 😵

palosek
18. máj 2013

@winnyfred 😀 😀 podle zahradky si žive predstavuji tu pastousku.... 😀 😀 😀

barcav
18. máj 2013

@zikie nádherně namalované 😵

a_lexa
18. máj 2013

@rina76 No ty jsou krásný!!!! 😵 😵

danielahe
19. máj 2013

@rina76 nadhera, plataky oboje super 😵 😵 😵

kuna
19. máj 2013

@zikie tyjo, to je nádhera, jsi fakt šikovná!

Mé včerejší tvoření...nejsou jako od @rina76, ale nevadí. Jen jsou dítku trošku větší, to ale za dva měsíce nebude problém 🙂

danielahe
19. máj 2013

@zikie krásné 😵

kuna
19. máj 2013

a ještě botičky

sufik1
19. máj 2013

holky víte o téhle akci???? Týden bojkotu potravin z dovozu http://kartouzkovichernik.blogspot.cz/2013/05/t... víc info http://www.hnutiduha.cz/sites/default/files/pub...
docela zajímavé... asi zkusím týden zkoumat etikety...

sinala
19. máj 2013

@sufik1 no tak to já dělám už teď 🙂 🙂 🙂 , zeleninu nekupuju, čekám až bude od nás z ČR a v obchodě čtu každou etiketu 🙂 🙂 🙂

daisyr
19. máj 2013

@anastazieb na poplatky je super ta Fio, do zahraničí v rámci EU platíš jen pajdu a mezi SK a ČR to je vůbec jednodušší.

@rina76 co na to říci, dokonalé!

@terezita krásná, tvůj styl se nezapře, jak již tu bylo psáno, hodná pajcování 😀

martulinecek
19. máj 2013

tak já taky něčím přispěju,podotýkám že je to můj první ušitý kousek tak nějaké chyby určitě budou

daisyr
19. máj 2013

@zikie krásné,
@kuna pěkný, on do toho doroste cobydup, to máš pravdu

patlalca
19. máj 2013

Sleduji už vás taky delší dobu, šiju už 4 roky, většinou technikou patchwork. Látkovíé plínky jsem podědila, takže nemám ani potřebu je šít - nějak jsem tomu nepropadla. Poslední dobou jsem začala něco málo šít na holky. Teď o víkendu jsem se pustila Terezce do šatiček na slavnost letnic, kterou mají zítra ve školce. No byla to docela fuška holky dneska řádí jak černá ruka.

petkasv
19. máj 2013

@kuna botky jsou super, z čeho je máš?

jitu22
19. máj 2013

páteční rychlovka - balonová sukně pro sestřičku ke svátku