Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zikie super, moc děkuji, přesně tohle jsem potřebovala a nemohla přijít na to, jak ji obrátit a došít 🙂
@sinala 😀 no mě osobně se i slipy víc líbí a přijdou mi pohodlnější - boxerky nebo trenýrky, jak plandaj, tak mi to přijde takové nic moc i u dospělých 🙂 Líbí se mi jen na pořádné svalnaté postavě, kde vynikne to, že jsou na tělo, ale pokud je to takový nijaký 😀 😎 , tak to teda není nic extra pohled nehledě na to, že když si sama představím, že mám pod džínama volný bombarďáky 😀😀😀 no prostě i pod oblečení mi přijdou mnohem praktičtější😀 ale třeba zkusím Fanymu ušít i boxerky a sám si řekne, co chce😀
@karchinka no vidíš - mám tu ještě oranžové tučňáky, tak můžu udělat dámskou varinatu 😀 děkuji 😵
@volpaia já jsem Valco Zee viděla v teď už bývalé Puntanele, strašně se mi líbil, ale když jsem pak porovnala se Snapem, tak to byla úplně slabota, to skládání je tam nešikovné, skládá se jako harmonika na tři díly, madlo nejde úplně oddělat a dost blbě se na straně odepíná, alespoň prodavačka s tím měla velký problém... Snap se jenom tak zavře - já tam zavírám třeba i deku, dudlík, nánožník - a přehodí přes rameno, ten pás na nošení je tam luxusní 🙂 A ještě jsem u jedné maminky v obchodě viděla Valco Ion a ten mi přišel úplně kouzelný, takové vajíčko, fakt krásný, ale my chtěli skladný a lehký... jo, a polohování nožiček u Snapa jde úplně lehce vyřešit, já si ho zvedla sešitým suchým zipem - přehodila jsem přes madlo a provlékla dírkou od dolního pásu, pod podnožkou zip "slepila", takto mi to ten suchý zip udrží v jakékoliv výšce, jde to rychle přidělat i oddělat a schovat a dá se to s tím i složit... ale i to originál zvednutí vyboulením by stačilo
@sinala
@crawler ale já myslím, že nezdravá je asi ta přiléhavost - že tam dochází k přehřívání, zdravé jsou ty plandavé, má to větrání - teda co jsem tak selským rozumem pochopila... ale zeptám se "odborníka", jestli teda někdy přijde zase domů :D v poslední době jsem slaměná vdova, furt nějaké školení, kongresy, přednášky, předatestační testy, služby... už z toho mám někdy nervy, být tu s klukama pořád sama...
ale s tou plodností bych to tak neprožívala, na těch malých to stejně ještě všechno plandá :D a můj tatík nosil celý život slipy a máti tvrdí, že stačilo vždycky jednou a bylo zaděláno 🙂 záleží asi i na tom, co těm chlapům sluší, si fakt nedovedu představit mého muže ve slipech, on ke své postavě potřebuje ty plandavé trenýrky
@volpaia ještě jsem zapomněla, Snap odpružený není, ale tak trošku pruží rukojeť, v tom malého občas malinko houpu, taky díky těm velkým kolům není problém s hrckáním v nerovném terénu, odpružení mi prostě zatím nechybělo 🙂 ale nevím, jestli je odpružený Zee, myslím, že spíš ne nebo ne moc... jinak sníh celkem projede, písek s trochou snahy taky, drobný štěrk ale moc ne, to ale asi skoro žádný kočár, větší štěrk ale jo (jsem ho pořádně vyzkoušela v dinoparku, jestli bude ok na dovolenou :D)
Hezký den,
já měla včera večer krizi, noc předtím jsem spala jen 3 hodiny a protože jsem musela vydržet se zlobícími dětmi, tak jsem se naštvala a sedla ke stroji. Je pravdou, že s větším soustředěním by tepláčky vypadaly lépe a taky jsem zmršila kus látky, protože jsem jeden díl nestřihla zrcadlově, ale dvakrát ten stejnej. 🤐
Mno ale nosit se dají:
Je tam i druhá kapsa, jen syn moc nespolupracoval, tak jsem to radši vycvakla, dokud byl ochoten nechat fotit stavbu z Dupla. 😀
@crawler to podporuje moji teorii, že chlapi, co nosí slipy, mají holčičky a ti, co nosí trenýrky, mají kluky :D :D :D ...moje zoufalá snaha zjistit, jak se vyrábí holčičky, ale asi už nebudu cpát mého drahého do slipů a riskovat dalšího malého človíčka s pindíkem :D
bych tu asi neměla sedět a přemýšlet nad nesmysly a měla bych jít něco dělat, když tu mám teď chvíli klidu 🙂

baby neviete poradiť nejaký strih na tepláky na traky?