icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

abigail1
25. máj 2013

@a_lexa s patentem jsem šila jen jednou a patent jsem předeprat zapomněla. Jinak bych ho určitě vyprala.
Zajímá mě, co napíšou ostatní. Sráží se hodně vypráním?

petkasv
25. máj 2013

@a_lexa já jsem to teda nepředepírala vůbec, látka přišla a já jeden den ušila kalhoty a druhý den v nich šla Alžbětka na pohádkový les, od tý doby je nosí pořád a ještě praný teda nejsou, myslim, si že funkční materiály by se moc prát neměly, teda pokud to není nezbytně nutný 😉

daisyr
25. máj 2013

@caramilla krásné, už jsem okukovala na blogu 😉 a o skandinávských květech jsem také přemýšlela na tričko, jen teď nevím, co je hezčí, zda ty květy nebo tulipánky ...
@bordino syn začal chodit a už nosil botky 22-23 (cca 15m) 🙂) a capíky povedené
@jieff kytičky na čepičkách super, i ostatní krásné, ta bundička ach
@jitu22 jako vždy pečlivé a štítky super!

daisyr
25. máj 2013

@abigail1 @a_lexa taky bych patent nutně nepředepírala, já ho do pračky dala s ostatníma látkama, ale není to nutné, je tam dost elastanu, takže by to mělo být v poho 😉

caramilla
25. máj 2013

@jitu22 štítky jsou nádherné, kdo ti dělal návrh, jsou boží!

@a_lexa nepředepírám ani jedno ani druhé. Outdoorové materiály s membránou by se všechny měly prát do 30 st. bez aviváže a nesmí to do sušičky.

A ještě holky, budu dělat tabulku na tkané etikety, chcete jen ty, co byly minule a nebo toužíte zkusit zase třeba nový návrh?

caramilla
25. máj 2013

@daisyr jako látka se mi víc líbily ty sk. květy, ale mě více sluší tulipány, podle mě záleží, jaký jsi typ a jaké barvy ti víc půjdou, mě spíš sluší ty teplé, takže tulipány to jistí 😀

Já jsem teda na srážení lempl a cokoliv potřebuju jen kousek jako třeba do pasu a má to elastan, tak nepředepírám. Většina bavlny se srazí o těch 10%, ale s elastanem tak 5%, pokud máte patent na výšku 7 cm, tak je to fakt tak málo, že je to jedno. Podle mě. A do šíře tu pruží elastanem, takže já patenty nesrážím...
Srážím tkané bavlny a jednolícní úplety bez elastanu a pokud šiji dospělé oblečení, tak i s elastanem. Ale na dětská malá trička na to prdím...

sinala
25. máj 2013

@caramilla já bych chtěla velikostní štítky ty mezi - mám 92/98 a 104/110 a brala bych 98/104 - pokud byly, tak se omlouvám 🙂

daisyr
25. máj 2013

@caramilla k etiketám bych navrhovala udělat třeba zase tu homemade, handmade v jiné barevné kombinaci, byo jich tam tuším v návrhu více... sic mám kluky a ty modrocosi jsou fajn, ale občas by se mi hodila jiná barvička 😀 Jo a ty velikostní také mezi těmi, než co byly minule
@caramilla já si jednou měřila, co se kolik srazilo a jo, 100% bavlna nejvíce, to je jasné (nepočítám bambus apod. na pleny, co se sráží na víc). Úplety z batani jsem prala teda na 40st a většinou se to moc nesrazilo, cca 3%, ale jedna barva (žlutozelená) se srazilo o dost více, jsem byla překvapená. Já třeba i dětem finerib nesrážím a nechtělo se mi jednou čekat, až si vyperu ten na mé triko, tak jsem to nepředepírala a pak na petrol fin našívám bílé aplikace a uvědomím si, že jsem to vlastně ani nepředeprala, zda se to neobarví (s petrol látkama + červená mám nejhorší obarvovací zkušenosti) ... tak jsem to nakonec 1x vyprala růčo a pak hodila do pračky s petrol/tyrkys látkama na předeprání, k tomu asi 2 ubrousky proti obarvení a světe div se, ubrousky tmavé, ale bílá byla bíla (resp. přírodní bambus), tak jsem byla ráda 🙂 Myslím, že se tehdy @sinala bála, zda má přepírat petro a hnědou vícekrát, aby se to neobarvilo, tak toto je má zkušenost 😉

bordino
25. máj 2013

@caramilla etikety néééééé, ty mě zlikviduješ! 😀

daisyr
25. máj 2013

@caramilla taky si právě myslím, že mi více sluší teplé barvy a že ty tulipány by byli hezčí, ale více se mi líbity ty sk. květy 🙂)

caramilla
25. máj 2013

@daisyr jo, třeba fin a oboulíc z Německa, co beru, tak bez vysrážení pak ujíždí dole a zkracuje se, zvlášť v sušičce 😠 Oboulíc z Německa se srazí o 10%, to je třeba vysrážet určitě a ten fin bude na tom asi podobně.

Štítky jiná barevnost jsem taky už přemýšlela. Opici udělám určitě zelenější, víc jak moje logo, takhle je moc žlutá a bledá.

@sinala Štítky chci dělat ty, co byly původně, tu hromadu před tím, to bylo myslím 98/104 atp.

caramilla
25. máj 2013

@daisyr jo, tak to máš jak já 😀 😀 😀 😀

jitu22
25. máj 2013

@caramilla díky za pochvalu, vymýšlela jsem sama (teda s pomocí strejdy Googla 😉 ) a Piece mi to pak dávala do toho správného formátu pro výrobce.

petkasv
25. máj 2013

@caramilla já chci taky etikety 🙂 ale já bych chtěla svoje, a ten pitomec co mi mohl udělat to logo, je teď v tom špitále 😖

tulipan78
25. máj 2013

@caramilla bych ráda etikety minule jsem nějak váhala až jsem zaváhala 🙂

linteonka0
Odpoveď bola odstránená
bordino
25. máj 2013

Jupí, Jáša zabral, takže vás můžu oblažit jednou třičtvrtěhodinovou rychlovkou 😀
Hnus, že potřebuju vlněný kabátek 25. května....

caramilla
25. máj 2013

@jitu22 Tak v tom případě klobouk dolů 2x, je opravdu krásné, jednoduché, vkusné, moc se mi líbí. A to spojení mě se právě děsně líbí, je to neotřelé a hlavně zajímavé, každý tu cedulku rád otočí, aby viděl pokračování, kdežto, kdo otočí Caramillku, co? 😀 😀 😀 😀

@bordino o počasí mi nemluv, já už z toho letos pláču, letos jaro a léto prostě nebude, bude celoroční zima ☹ ☹ ☹ ☹ Mě už to fakt unavuje!

@linteonka0 Děkujeme, my tvoje služby nepotřebujeme. Diskuse je o šití, ne o kartách.

jitu22
25. máj 2013

@caramilla k etiketám - já bych brala nějakou našívací. Posledně byla, jestli se dobře pamatuju, jen ta s knoflíky, a ta se mi tak moc nelíbila. A velikostní, ty bych užila snad všechny dětské druhy 🙂

bordino
25. máj 2013

A model už je vzhůru, tak ještě na něm 😀

veronik77
25. máj 2013

@caramilla bude mama factory do švu, stejně jako minule? tu bych počebovala 😀

zabza40
25. máj 2013

@bordino to je brouček vysmátej 🙂

jieff
25. máj 2013

@sinala jo jo Zorian, trošku jsem zúžila zadní díl. Všem díky moc za pochvaly, barvy lemgumek si Tonda vybral sám, jen musely ladit k zipu, ten doma jiný nebyl 😉

bordino
25. máj 2013

@zabza40 jsem měla v puse plyšovou houbu a dělala na něj ksichty 😀

abigail1
25. máj 2013

@martulinecek no vidíš, začíná to kraťasama, může to pokračovat tepláčkama, kalhotama, legínama, později třeba přidáním kapes, aplikací, volánků, kanýrů atd atd a pak tomu propadneš jako my tady 😀 😎

maryol
25. máj 2013

@ellysa teraz som si prečítala, že si chcela strih na tepláky...
tak ak by ti ešte pomohlo, ja som šila takéto: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/maryol/album...

caramilla
25. máj 2013

Etikety - budu určitě do tabulky dávat, to co bylo - prací symboly univerzál, soft, velikosti SM... půlené ty co minule nebyly a pak všechny ty mama něco😀 Spíš jsem se ptala, jestli chcete ještě něco, co nebylo, něco nového, kdyby náhodou někdo měl geniální nápad a potřeboval ho realizivat😀

michamicha
25. máj 2013

@caramilla já bych chtěla svoje s logem, tkaný, přehnutý, do švu, stejný logo jako mám teď, ale jen černý nápis na bílém podkladě, páč ta žlutobílá kombinace se mi moc nehodí na některý barevnější látky 😒 jaký je množstevní minimum?

caramilla
25. máj 2013

@michamicha 1500 Ks určitě. Moc ale teda nejsem nakloněna opět zprostředkovávat loga ostatních, myslím ty, co chce jen jeden pro sebe, protože minule to bylo fakt na mašli, podle mě je lepší, když si to každý vykomunikuje sám, minule jsem byla prostředník a to bylo fakt děsné, hrozně moc práce a nervů a nic z toho, pak ještě udělat faktury a přefakturovat, mě přijde, že je to zbytečně komplikované prostě 😠

macin73
26. máj 2013

Ahoj holky, tak vkládám dnešní "rychlovku". Jako na mé poměry to rychlovka je, dnes odpoledne "vymyšleno", nastříháno a ušito. Doufám, že bude mít majitelka ráno radost - pomáhala vybírat látku... Jinak se tu mořím s raglánovým trikem a objevila jsem Ameriku - dvojjehlu 😀. A omlouvám se za hnusnou fotku, ale takhle v půl třetí ráno asi nic jiného nevymyslím... 😝