Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahojte kočky chcem sa spýtať reparovali ste niektorá suché zipsy na tots bots? lebo ako sa peru su zodrate a nevyzera to pekne.. tak by som ich chcela asi vymenit... alebo to staci niecim zafarbit? funkcne zatial su
@maroubrabeach Dobrý střih byl v tomto Ottobre, v SR to prodává nějaký e-shop, u nás Pattistudio.
http://www.pattistudio.cz/fotky4820/fotos/_vyrp...
je to model číslo 5.
To tady šilo víc holek ze softu a byly z toho krásné kombinézky.
Ottobre je v angličtině nebo němčině.
Jinak se dá zajít do větší knihovny a prohrabat Burdy, zda něco nenajdeš.
nemáte čistě náhodou nazbyt zlevněné vstupenky do lvíčka?
@arlette
prosim ta hneda latka co mas skombinovane tie opice na tyrkyse to je co presne? Je to s elastanom ci nie? Tieto opice maju v detivbavlnke tak som rozmyslala nad nou. Dakujem
a keď vidím vaše krásne dielka, tak mám nutkavú potrebu kúpiť nejaké látky 😅 😅 😅 😅 na stoffe. de majú krásne úpletíky nové, ale ešte si hryziem do ruky...
A konecne jsem dodelala vestu 😀 , trvala mi asi od brezna, neee ze bych ji tak dlouho sila, ale vubec se mi nechtela dodelavat 😅 .Dodavam i usvecujici foto, ze pani soudruzi nekde udelali chybu, mam krive kapsy 🙄 😅 , ale nastesti to nejde videt, kdyz je to oblecene 😅
@fliacik Musím potvrdit info od @medvidekponco, stroj AEG bych určitě nebrala. Nevím, jak je to na Slovensku, ale v Česku nemají stroje AEG autorizovaný servis. Měla jsem jako první stroj AEG (tedy levný asi za 3 tisíce), se kterým byly pořád problémy. A když jsem pátrala, kdo by ho mohl spravit, tak jsem právě zjistila, že autorizovaný servis neexistuje (podle vyjádření AEG firma do ČR oficiálně stroje nedováží a proto žádný servis nezajišťuje) a nenašla žádný jiný servis, který by byl ochotný jej spravit (ale možná jsem málo hledala). Nakonec jsem měla velké štěstí, že při několikáté reklamaci těsně před koncem záruční lhůty prodejce uznal, že jde o neodstranitelnou vadu a vrátil mi peníze.
Místo toho jsem si koupila Brother BM3600 a zatím jsem s ním velmi spokojená...
@petule55 Jej, ďakujem. Ako dobre, že som sem napísala. Ja som čítala, že stroje AEG vyrába Electrolux, čo je na SVK bežná značka belej techniky, nemyslela som, že so servisom môže byť problém. A servis v prípade strojov Brother je OK? Večer som pozerala ich ponuku a vedela by som si vybrať...
holky jak se všívá uplet do pasu kalhot nebo sukně,dívala jsem se na postup ale nějak tomu nerozumím,poradte kde najdu podrobný popis
@caramilla děkuju za info. Já bych se teda pak ráda přidala k objednávce, jestli můžu.
@diapozitiv01 opice mám z detivbavlnke a to hnědé je úplet oboulíc, ale už nevím, kde jsem ho kupovala.
@danielahe vestička je parádní 😵 😵
@bordino jj si taky říkám proč jsem prckovi ušila 6 triček s krátkým rukávem 🙄
jinak holky koupila jsem si Dianu(šicí): http://www.snadnatrafika.cz/sortiment/polozka/2... a fakt jsem měla radost 😀jsou tam střihy na krásný trička,tílka a šatičky 😵 😵 jen teda teď by to chtělo spíš střih na hubertus 😝
I ja bych se rada pridala na nakup nasivek. Info potom bude zde?
@martulinecek nejlíp to jde overlockem, ale i na normálním stroji lze, nastav si nějaký elastický steh.
http://mamas-hand-made.blogspot.cz/2012/10/tepl...
@fliacik všechny šicí stroje, které se prodávají v marketech ať už je to Singer, AEG, Toyota ap. nikdo neservisuje, jsou považvány za jednorázové i když mají dvouletou záruku.Já osobně mám velmi dobrou zkušenost s Janome a i podle servisu kde léta servisuji je na tom Janome za posledních pět let o něco málo lépe než Brother. Mezi špičku patří Husqvarna a pro úžasné vrchní podávání Pfaff, ale to už je pro náročné 😉 .Každopádně ať už si vybereš jakoukoliv značku tak hodně záleží jak se vyspal číňan co stroj montoval.

@allymally 😀 Koukám, že jsi taky pěkný univerzální viník jako já, já taky vždycky můžu za všechno 😀