Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky chci se zeptat jak se tady řešili ty šicí stroje, co taková značka victoria nebo lucznik?? máte někdo zkušenost??
@medunka21 hviezdičky máš odkiaľ? a k tomu pásik? hilco?
@ucitelka70 to som mala uz davno kupene z Batani..sestra mi to priviezla.
@mitape žena,kam sa ja na teba hrabem..??!!na toto teda nemam,to je silna kava pre mna..
Já chci napsat jen k probíhající debatě o šicích mašinkách - já jsem dostala darem Toyotu nějaké lepší řady. Zatím je tedy bezporuchová, tak v tomhle ohledu nadávat nemůžu. Ale má milion nedostatků, které mě štvou, když na ní šiju, ačkoliv šiju tempem jeden projekt za týden, někdy jen za měsíc.
Prostě bez ohledu na to, jak často šijete, tak pokud ten stroje nebude klapat jak má, kdykoliv k němu sednete, tak vás to bude štvát.
Nejhorší je teda ten chybějící diferenciál, pak mi dost chybí nějaký ten ozdobný steh, špatně šije velmi tenké látky a velmi tlusté, ideální je bavlna podložená lehkou výztuhou. U tenkých látek mi žvýká okraje, když začnu šít, často se zasekne a šije namístě, když nezvládá právě ten posuv látky.
Pak jsem si koupila overlock Brother a to je prostě potěšení, protože pokud je něco špatně, tak vím, že je to jen tím, že jsem něco zblbla já. A v 99 procentech k tomu pouze sednu a jedu bez zadrhnutí.
@mima2011 Tak ta tohle fakt palec nahoru. Jak se Číňan vyspí 😀 Je pravda, že už úplně všechno se vyrábí v Číně, ale jde o zadání a kontrolu zadavatele.
já mám stroj Lada scm 986, taky čína. Ale jsem s ním zatím moc spokojená. Ještě jsem nenarazila na nějaký nedostatek, který by mě fakt štval. Snesla bych ještě víc ozdobných stehů, to ne že ne, ale s těmi, co mám, si vystačím dobře 🙂 S kráčející patkou šije parádně i úplety a klouzavé látky. Šla jsem do něj tak nějak bez rozmyslu, žádné reference jsem neměla, ale prodavač říkal, že na něj reklamací má minimum. A oproti OL je nádherně tichý, nebojím se šít ani dlouho do noci, což s OL trochu jo.
@mitape Toto je úplne prekrásna súprava 🙂
holky k těm strojům, diferenciál není špatný ale pokud máte stroj s horizontílním chapačem tak jsou zoubky až pod patkou, u kývných chapaču cb jsou zoubky ještě před patkou a lépe podávají .Mám to odzkoušené měla jsem-mám Veroniku optimu zoubky jsou před patkou a hezky podával látku. teď mám JANOME MEMORY CRAFT 6600 PROFESSIONAL a tam ty horizontální zabírají místo.Sice vidíte cívku ale to je tak vše. Proto se k těmto strojům teď i dost často dává ten diferenciál 🙂
@mitape krásne si pošila, aj farby sú krásne, a prevedenie tiež.... to bude radosti 😉
@laeela diky. idem hladat
Holky prosím, mám dotaz chtěla bych si pořídit šicí stroj, ale vůbec nevím jaký :/ Tím , že moc nešiji, ale umím, tak bych chtěla nějaký co už má i overlock, ale zase , aby byl cenově přijatelný...poradíte někdo? Děkuji.

@ucitelka70 to vieš,hviezdicky ..