icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
27. máj 2013

Tak jdu do sebe (tedy nevím, jak mi to dlouho vydrží, neb spánkový deficit a binčus doma narůstá přímou úměrou) a házím další dnešní rychlovku. Jako já vím, totální blbost, brnkačka, ale stejně z nich mám děsnou radost!!! Doufám, že se budou majitelce líbit (a sednou jí) a třeba ji konečně motivují k odhození plen 😎 - no a mě k našití dalších bombarďáčků... Jinak fotky opět nic moc při této noční hodině a aplikaci berte s rezervou - učím se... 😝

laeela
27. máj 2013

@sinala No vidíš nemá, já myslela, že se tomu nastavení přítlaku patky říká taky tak. Takže beru zpět, můj stroj nemá nastavení přítlaku patky. Pak ještě taky nemá nastavení délky stehu, což bych občas taky uvítala.

@a_lexa Triko parádní, že je to šité podle předposledního Ottobre, jak tam bylo s hasiči? Já totiž šila nejspíš stejné a přijdou mi ty rukávy takové trošku divné, úzké. Ale při nošení vypadá dobře, jen jsem se trošku polekala, když jsem jej šila. 😉

anastazieb
28. máj 2013

@macin73 kalhotky krásné, i aplikace 😉

katka82
28. máj 2013

@caramilla Ó děkuji 😵 objednávka etiket přišla právě v čas 😉 nutně nějaké počebuju 😀

lenasss
28. máj 2013

holky moc vás prosím nemáte někdo střih na peněženku? Nemůžu nikde nic najít a švagrová má za měsíc narozeniny a tak mě napadla peněženka jenže bez střihu se bojím střihnout 😅

a_lexa
28. máj 2013

@laeela jj ottobre 😀 😀 . Já dělala 92 a prckovi je 13 m, takže rukávy mu jsou akorát, ale chtěla jsem je jen založit, tak jsem si 2 cm přidala a potom mě napadlo, že tam vložím ještě modrý proužek, ale už mi nedošlo, že jsem je udělala delší 🙄 takže je má prcek k loktům 😀. Mě ale u raglánu přijdou v ott. všechny rukávy tak nějak úzké. 😖

zojec
28. máj 2013

ja som si vcera po sto rokoch sadla ku stroju a vytiahla stare zasoby :D mam pocit, ze toho pruzku som si zobrala malo 😖 je totiz super spica :D

anitramv
28. máj 2013

@caramilla hm ta to mám na etiketky asi smůlu což, jelikož mě nikdo nezná... ☹

anastazieb
28. máj 2013

@zojec a odkud je ten proužek? To je Lillestoff?

katka82
28. máj 2013

@terezita prosím Tě ta látka s autama ta je z říše nebo koupená tady???Honzulovi by se určo mooooc líbila 😀

zojec
28. máj 2013

@anastazieb uff.. myslim, ze je od ally.. @kryska5 nevies? :D :D ja uz nepamatam 😀

piecee
28. máj 2013

@lenasss já mám uložený tento odkaz http://modestmaven.blogspot.cz/2012/02/bi-fold-... pár holek ji tu šilu určitě poradí 🙂

bordino
28. máj 2013

@lenasss já mám nascenovanou tu z Mariny, kdybs chtěla

lenasss
28. máj 2013

@piecee
@bordino holky jste mooooc hodné,ale @lucijan už mi jí poslala a moc děkuji

sinala
28. máj 2013

@anitramv já myslím, že Tě známe odsud 😉

semy.cz
28. máj 2013

@piecee díky za tenhle návod, vypadá fajn, asi něco vyzkouším 🙂

barcav
28. máj 2013

@zuzka72 myslíš šicí stroj Lucznik ? je to klasický rovnosteh, má to akorát takový ten overlockový steh

jancasoch
28. máj 2013

mám dotaz, od rána se tu vztekám s OL. Jak je to regulace napětí u spodního kličkaře. Tak se tam proti sobě posunují ty destičky, které to napětí dělají. Jenomže mě se prostě neposunují. Opravím to sama, případně šikovný manžel nebo to musím poslat do servisu?

saaralota
28. máj 2013

Holky, koukám, jak tu řešíte stroje... já mám "normální" Janome (spokojenost). Teď se snažím zorientovat, co je vlastně overlock a co coverlock...? Overlock dělá "jen" takové ty začišťovací stehy (jakoby entl....)? A coverlock umí šít z jedné strany jakoby rovně a z druhé začišťovací (jako je třeba spodek obyč. kupovaného bavlněného trička)? Chápu to správně? Nebo v tom je nějaký jiný fígl?

a_lexa
28. máj 2013

@saaralota jj, v podstatě máš pravdu.

kryska5
28. máj 2013

@anastazieb ano to je od Ally Lillestoff 🙂
@zojec si nepamatáš za to že tak málo objedávaš 😝 😀 😀 😀

macin73
28. máj 2013

@zojec teda i ta kytičkovaná látka je boží!!! odkud ji máš?

kryska5
28. máj 2013

prikladám rovno pár fotiek mojich výtvorov, väčšina vznikla v období keď som si vyliala vodu na notebook a nemohla som pracovať, tak som šila ako drak, bohužiaľ fotenie nie je môj koníček a všetko sú to mobilné výcvaky (častokrát nočné) tak sa ospravedlňujem za kvalitu fotiek. Moje dieťa nie je postihnuté, to že má hlavu ako v krči je jej predstava aké pózy robí modelka 😀 😀 😀

kryska5
28. máj 2013

tak ešte tie fotky 😝 vidno že som dlho neprispievala 😀
jo a príšerkovú látku nutne ešte potrebujeme, lebo pyžamo je malej najoblúbenejšie, nebude nejaká hromádka 😝 ??? @caramilla

palosek
28. máj 2013

@zuzka72 Dobré rady najdeš tady 😀 😀 😀 http://ekozahrada.blog.cz/1201/jaky-sici-stroj-... A tipy na zn.strojů pár stránek předem.... 😉 😉

zikie
28. máj 2013

@kryska5 To je paráda!!!!

martulinecek
28. máj 2013

@kryska5 tak to je bomba,úžesný,krásný

petkasv
28. máj 2013

@anitramv ale my tě tu známe 😀 😀 😀 už nějakou dobu sem chodíš 🙂 takže neboj 🙂 🙂

petkasv
28. máj 2013

@kryska5 nádherný, malá je nádherná, úplná Amelie z Montmartu 😵 😵

kryska5
28. máj 2013

@zikie @martulinecek baby, ďakujem krásne 😵 , aj všetkým lajkujúcim. Len ma trošku deprimuje že teraz šijem softky namiesto letných veci 😝 ešte aktuálne výtvory ... dvojo softiek z letného softu, tie tyrkysové veľkostne sadnú tak o rok 😀 tak som musela ušiť druhé 😠 a teda pre istotu ešte šijem jedny softky zo zimného softu, teraz v máji 😖