icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kryska5
28. máj 2013

@petkasv júú, díky moc, v rodine sa väčšinou pýtajú prečo jej šmikám takú krátku ofinku, ale mne sa to tak páči 😎 🙂, aj ja mám takú 😅 😀 😀

palosek
28. máj 2013

@kryska5 parádní výtvory, pestré...radost pohledět 😵 😵 😵 😵 ...k ofice ....já to tak holkám taky stříhala...aspon pak byl delší dobu klid...ono to stříhání vlásků mooooc bolí 😅 😅 😅 😀 😀 😀 😀

michamicha
28. máj 2013

Ahoj, tak jsem nakonec místo dudlíkovky ušila plenkovku 🙂 Střih je vlastní od oka, jsou tam místy chybičky a malé nerovnosti, ale jinak jsem s tím spokojená 🙂

mitape
28. máj 2013

@kryska5 póza naparádu, neviem čo sa ti nezdá. Slečna to ovláda dokonale 😀 oblečko super 🙂

zdeann
28. máj 2013

Konečně nějaké fotky výtvorů, i když mizerné...bunda Phillipa šitá na jaro (aby se nehodila i celé léto...), flísové kalhoty se záplatama z letního softshellu - myslím, že pajc nápadu PD, mám je ráda do mlhavého počasí pokud není moc zima a čepičku jsem vlastně háčkovala taky já, ale už někdy loni.

sinala
28. máj 2013

@kryska5 krásné a tu mikinu máš krásně začištěnou 🙂

kryska5
28. máj 2013

@palosek no práve sme to absolvovali, ofinu vydržala v pohode, zbytok už bol s jakotom 😒 tak zas za pár mesiacov, už to potvorke dorástlo a začala si dávať vlasy do pusy 😖 a gumičku či sponky ani za svet nechce nosiť, pánabeka absolvovať toto trikrát tak ma porazí 😀 😀 😀 😀

kryska5
28. máj 2013

@sinala ďakujem, som sa prekonala veru 😉 , ani som pôvodne nemala v pláne, vtedy to asi výjde najlepšie, tak neplánovane, aspoň u mňa 😀

petkasv
28. máj 2013

tak já přidávám dnešní rychlovky 🙂

arlette
28. máj 2013

@caramilla tož mě tu nikdo nezná, já jsem se tu připrdla teprve nedávno. Ale já bych klidně poslala nějakou zálohu na štítky předem. Chápu, že je to ošemetná věc, objednávat takto pro cizí lidi, proto bych třeba zaplatila dopředu ještě před objednávkou.

ucitelka70
28. máj 2013

@kryska5 všetky výtvory sú krásne.... a malá náhodou pozuje ako treba.... zlatá je

medunka21
28. máj 2013

pááni..a to som si myslela,aky som ja borec v šití!!ked pozeram na vsetky vase výtvory,tak sa mi chce nad sebou plakat.pod perinou,aby ma nik nevidel

zojec
28. máj 2013

@macin73 ta kytickova je z caramelinej hromady, tusim z jesene min. roku :D
@kryska5 csta provokacia to strihanie vlasov :D ja sa snad ani nedockam zziadnej ofiny

arlette
28. máj 2013

@medunka21 nezoufej, já taky nevycházím z údivu, jaké jsou tu šikovné švadlenky. Jsou mi tu velkou inspirací i když se s nima nemůžu vůbec rovnat. Ale časem to vypilujeme k dokonalosti 🙂 😀

medunka21
28. máj 2013

@arlette ja v poslednej dobe nemam trpezlivost na detaily..rychlo usit a padla..zo zaciatku ide vsetko ako po masle a ku koncu vzdy nieco dogabem

ellysa
28. máj 2013

ahojte idem po radu, chcem prejsť na vyšší level a skúsiť ušiť body, ale netuším ako postupovať strih mám ottobre 6/2012, môžete mi napísať nejaký postup čo zošívam prvé kedy lemujete a hlavne ako, kde mám naťahovať a čím lemujete pásikom na tretiny alebo gumičkou, alebo patentom?

ellysa
28. máj 2013

@kryska5 krásne

zojec
28. máj 2013

@kryska5 este jeden dotaz, ten ruzovy pasik mas odkial?? mi nejak unikol 😝 a dost by sa mi tu hodil :D v poslednej dobe som na pasiky nejaka zatazena :D

jitu22
28. máj 2013

@ellysa nevím teď, který je to střih, ale postup na bodyčko se zapínáním na rameni najdeš na ekozahradě a na to s křížením na ramenou na tafanas.blogspot.cz (můj oblíbený blog s blbuvzdornými návody). Ideální je zkombinovat obojí podle potřeby 😉 Není to těžké, vypadá to těžší, než to nakonec je. Neboj 🙂 Lemuju jednolícem nebo oboulícem na třetiny podle ekozahrady. Jde to i patentem, ale to mi přijde ten lem pak už tuhý. Lemovací gumičkou se mi to tak nelíbí.

ellysa
28. máj 2013

@jitu22 ďakujem ten na ekozahrade som už našla idem študovať aj druhý link, asi budem tiež prúžkom na tretiny, tak ako píšeš gumičkou sa mi to nepáči a môžem na zapínanie použiť aj patentky na plienky? tie umelohmotné? nebude to tlačiť medzi nohami? tie baby na body čo sa používajú nemám

jitu22
28. máj 2013

@ellysa určitě můžeš, stejně je pod tím ještě plínka 🙂

kryska5
28. máj 2013

@zojec bud rada že s tým nemáš žiadnu otravu, hlavne keď dietko nechce žiadne gumičky. pásiky ružové ten istý zdroj, je to lille, len neviem či som ich nebrala ešte z jehličky 😅
@ellysa ďakujem

medvidekponco
28. máj 2013

Ještě když už mluvíme o těch strojích, tak je super si pořídit podavač nití. Ulehčí to práci 😀

petkasv
28. máj 2013

@medvidekponco no ten je nádherný, otázkou je jestli je spíš nekrade, těch zlodějů nití máme doma dost 😀 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
28. máj 2013

@medunka21 ja som na tom takisto, už ked dačo tretíkrát páraš a pod., už len čím skôr potom dorobiť

ucitelka70
28. máj 2013

@medvidekponco to je pomocník, aj špendlíky ti takto podáva?

medvidekponco
28. máj 2013

@ucitelka70 Ne špendlíky vyndává a chodí holce na kaši 🙄

a_lexa
28. máj 2013

@medvidekponco ježiši - sem se lekla 😀 😀 No ten má hlavu - normálně jako plešatej chap s velkym nosem!!! 😅 Ale je úžasnej. 😉

macin73
28. máj 2013

Takže další premiéra - tentokrát raglánové triko s aplikací... (ještě jednou díky za rady). Více případně na blogu, ať to tu neplevelím 😉... http://flair-made.blogspot.cz/2013/05/raglanove...

a_lexa
28. máj 2013

@medvidekponco Jo tak na tý druhý fotce už vidím, že je to papouch s normální hlavou. 😀 😉